Warmtepompboilers van Vaillant: het aroSTOR-gamma

De thermodynamische warmtepompboilers van Vaillant vind je onder het aroSTOR-gamma. Deze toestellen zijn een ecologische oplossing voor de verwarming van sanitair water. Met name halen ze hun energie uit de omgevingslucht of buitenlucht. Daarnaast blinken ze uit door hun uiterst efficiënte en stille werking.

Ook kunnen ze door erkende installateur in elk type woning geplaatst worden: nieuwbouw, renovatie, appartementen, eengezingswoningen en zelfs industriële gebouwen zijn geschikt.

Het assortiment aroSTOR thermodynamische warmtepompboilers bestaat uit twee modellen:

 • AroSTOR VWL 150, 200 of 270 liter. Deze Vaillant warmtepompboiler neemt warmte uit de omgevingslucht of buitenlucht op. Het kan eenvoudig aan een bestaande sanitaire installatie gekoppeld worden. Huishoudens van 4 tot 6 personen kunnen van de productie van sanitatir warm water genieten.
 • AroSTOR VWL 300 liter. Dit model is een heel energie-efficiënte warmtepompboiler. Het vloermodel beschikt over een grote capaciteit van 300 liter. Daarbij biedt het voldoende warm water voor een groot gezin van 6 of meer personen.
Investeren in een warmtepompboiler van Vaillant?
Vind een erkend installateur bij jou in de buurt
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

Kenmerken van de Vaillant aroSTOR warmtepompboilers

Hieronder zetten we enkele kenmerken van de aroSTOR warmtepompboilers op een rij:

 • De warmtepompboiler op buitenlucht heeft een efficiënte werking tot buitentemperaturen van -7 °C.
 • 75 % van de vereiste energie haalt het toestel uit de omgevingslucht. Zo bespaar je veel energiekosten en produceer je warm water op een milieuvriendelijke en duurzame manier.
 • De COP ligt hoger dan 2,6 en het hele aroSTOR-gamma heeft het A+ label.
 • De watertemperatuur kan je verhogen tot 60 °C.
 • De installatie is eenvoudig. Bovendien zijn beide modellen voor verschillende types woningen geschikt.
 • De toestellen hebben een zo klein en praktisch mogelijk ontwerp. Afhankelijk van het volume kunnen de aroSTOR modellen ook in kleinere omgevingen geïntegreerd worden.
 • De werking is geruisloos. De warmtepompboilers van Vaillant produceren weinig tot geen geluid.
 • De toestellen zijn onderhoudsvriendelijk en kennen een lange levensduur.
 • De warmtepompboilers zijn voorzien van belangrijke beschermingsvoorzieningen.
 • De energiezuinigheid en duurzaamheid van de aroSTOR warmtepompboilers zorgen ervoor dat je de investering relatief snel terugverdient. Ze zijn langetermijnbesparend.
warmtepompboiler vaillant prijs

Wat kost een warmtepompboiler?

De kostprijs voor een warmtepompboiler schommelt gemiddeld rond de 2.500 euro, exclusief btw en plaatsing.

Diverse factoren bepalen echter mee de prijs die je betaalt voor jouw toekomstige warmteboiler. Denk aan de capaciteit, het volume van de boiler en het merk. Je kan de kosten in Vlaanderen wel gedeeltelijk drukken via Mijn VerbouwPremie.

Hoe snel is de kostprijs terugverdiend?

De gemiddelde prijs van een warmtepompboiler ligt hoger dan die van een elektrische warmwaterboiler. Gelukkig verdien je door de hoge energie-efficiëntie en de besparing op je energiefactuur die investering snel terug.

De COP-waarde (rendement) van de aroSTOR toestellen ligt drie keer hoger dan die van een elektrische boiler. Dit betekent dat het drie keer goedkoper is dan een elektrische boiler. De terugverdientijd van een Vaillant warmtepompboiler ligt daardoor op minder dan vijf jaar.

Offertes vergelijken?Vraag ernaar bij 1 of meer experts tegelijk

Wat bepaalt de kosten van een warmtepompboiler?

Enkele factoren die een grote invloed hebben op de uiteindelijke kostprijs van een warmtepompboiler. Wil je op de kosten besparen? Dan is het verstandig rekening te houden met de volgende criteria:

 • Het model. Verschillende fabrikanten bieden warmtepompboilers aan. Afhankelijk van de reputatie van het merk en de extra functies of eigenschappen kunnen de prijzen aanzienlijk variëren.
 • De opslagcapaciteit. Warmtepompboilers vind je in verschillende volumes. Over het algemeen is een warmtepompboiler met een groot volume duurder dan een toestel met een kleinere inhoud.
 • Energie-efficiëntie. Warmtepompboilers met een hoge energie-efficiëntie zijn duurder. Maar op lange termijn zorgen alle warmtepompboilers voor (energie)besparingen.
 • Installatiekosten. De arbeidskosten variëren per specialist. Bovendien spelen de complexiteit van de werken samen met eventuele extra aanpassingen een grote rol in de uiteindelijk kostprijs.
 • Toelagen en financiële tegemoetkomingen. In België krijg je voor de installatie van een warmtepompboiler financiële steun in de vorm van premies en subsidies. Zo kan je de kosten aanzienlijk verminderen.
warmtepompboiler

Info, advies of prijzen op maat nodig? Kom in contact met specialisten in jouw regio

Wil je een warmtepompboiler installeren? Vul onderstaand offerteformulier in. Meerdere specialisten in jouw regio bezorgen je vervolgens een gratis en vrijblijvende offerte. Plus persoonlijk advies!

Op die manier kan je meerdere offertes en deskundigen tegelijk onderling vergelijken, en dus een weloverwogen keuze maken. Bovendien beschikken professionals over veel kennis en ervaring om jouw warmtepompboiler op een correcte en veilige manier te installeren. Zo ben je zeker dat je toestel optimaal werkt en geniet je van een lange levensduur.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Uit hoeveel mensen bestaat uw huishouden?
2*. Wanneer wilt u de warmtepompboiler laten installeren?
3. Bijkomende informatie
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Warmtepompboiler
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.