Warmtepompboilers van Atlantic: modellen

1. Calypso Split

De calypso split is een warmtepompboiler die bestaat uit twee delen, een binnenunit en een buitenunit. Beide staan in verbinding met elkaar via zogenaamde koeltechnische leidingen.

De buitenunit vangt buiten warme lucht op en geeft die vervolgens door aan de warmtewisselaar die in de binnenunit zit. Deze geeft de warmte vervolgens door aan het water om het op te warmen. Zelfs bij een lage buitenlucht temperatuur is de calypso split heel efficiënt. 

2. Calypso VM

De calypso VM is een kleine maar effectieve warmtepompboiler. Het is de ideale warmteboiler voor mensen die niet al te veel verbruiken en de besparing van energie en geld het belangrijkste vinden. De boiler heeft het energielabel A+.

Naast het feit dat de calypso VM een enorm snelle opwarmtijd heeft, verbruikt hij minder dan een derde van de energie die hij opwekt. Door zijn compacte afmetingen is de prijs-kwaliteitverhouding van de calypso VM bovendien uiterst voordelig. 

3. Explorer V

De explorer V is een ontzettend energievriendelijke en milieuvriendelijke warmtepompboiler. Bijna 70 % van de energie die nodig is haalt het toestel gewoon uit de vrije buitenlucht.

Het enige waar elektriciteit voor nodig is, is het laten werken van de warmtepompboiler. De rest van de energie komt gewoon uit de buitenlucht. De elektrische verwarming die ondersteuning biedt aan de warmtepompboiler wordt alleen automatisch ingeschakeld indien de warmtepompboiler het water niet voldoende opgewarmd krijgt. 

Warmtepompboiler

Prijs warmtepompboiler Atlantic

Hoeveel een atlantic warmtepompboiler kost hangt van een aantal factoren af. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan de aanbieder, maar ook aan het model. De prijzen van een atlantic warmtepompboiler variëren tussen 600 en 4.000 euro

Op zoek naar een specialist?Vraag hier dan nu je offertes aan

Hoeveel stroom verbruikt de warmtepompboiler van Atlantic per jaar?

Een warmtepompboiler verbruikt jaarlijks gemiddeld zo’n 900 kWh terwijl een klassieke elektrische boiler ongeveer 3.500 kWh per jaar verbruikt. Een behoorlijk verschil dus. 

Terugverdientijd warmtepompboiler Atlantic

De terugverdientijd van een warmtepompboiler hangt af van de huidige energieprijzen en het warmwaterverbruik. In het beste geval kan je een warmtepompboiler terugverdienen op 2 jaar. Gemiddeld zal het 5 à 7 jaar duren eer de investering terugverdiend is.

Is een warmtepompboiler rendabel in België?

Een warmtepompboiler is zeker rendabel in België. Een klassieke elektrische boiler gebruikt tot 3 of soms 4 keer meer stroom dan een warmtepompboiler. Zeker als de stroomprijzen zo hoog zijn als vandaag verdien je dat zo weer terug.

Je bespaart er gemiddeld 500 tot 750 euro per jaar mee. Het zal dus niet lang duren voor je investering rendabel is.

Warmtepompboiler die gecontroleerd wordt.

Hoe een keuze maken?

1. Kies je een warmtepompboiler met of zonder buitenunit?

Altantic verkoopt beide opties. Je kiest dus zelf welk model jou het meest aanspreekt. Of, je vraagt eerst advies aan een expert. Ervaren installateurs helpen je met het maken van de juiste keuze afhankelijk van jouw situatie.

2. Hoeveel volume heeft een boiler met warmtepomp nodig voor 4 personen?

Een warmtepompboiler voor 4 personen heeft doorgaans een inhoud van minstens 270 liter. Om zeker te zijn dat je de juiste warmtepompboiler kiest op maat van jouw gezin, vraag je best advies aan een expert.

Advies nodig? Offertes vergelijken? Vind een installateur in jouw buurt

Wil je een waterpompboiler van Atlantic installeren? Heb je extra info of advies nodig? Of, wil je een installateur van Atlantic warmteboilers vinden? Vul onderstaand formulier in en vind de juiste vakman in jouw regio. Ontvang ook advies op maat en 1 of meer vrijblijvende offertes.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Uit hoeveel mensen bestaat uw huishouden?
2*. Wanneer wilt u de warmtepompboiler laten installeren?
3. Bijkomende informatie
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Ook interessant voor jou

Wat is het beste merk voor een warmtepompboiler?

+
Je hebt verschillende topmerken waaronder Atlantic die betrouwbare en efficiënte warmteboilers aanbiedt. Welk model het best bij jouw situatie past, hangt af van jouw huishouden, woning en budget. 

Kies je voor 4 personen de Calypso Split warmtepompboiler met 200 of 270 liter? 

+
Voor een gezin van 4 personen kies je best voor een warmtepompboiler van 270 liter. Als alle 4 personen ongeveer 8 minuten douchen elke ochtend zit je makkelijk over de 200 liter. Om je niet opgejaagd te voelen is een warmteboiler van 270 liter dus zeker een goede optie. 

Welke producten verkoopt Groupe Atlantic nog?

+
Groupe Atlantic verkoopt naast warmtepompboilers ook nog aircoheaters, elektrische boilers, elektrische verwarmingen, badhanddoekdrogers en SWW Bereiders.

Warmtepompboiler
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.