Giacomini: HPWSBE warmtepompboilers

Giacomini biedt HPWSBE (High Performance Water Storage with Booster Element) warmtepompboilers aan.

Een Giacomini warmtepompboiler neemt warmte op uit duurzame energiebronnen zoals de lucht, de grond of het water. De compressor van het toestel verhoogt de druk van de koelvloeistof. Hierdoor stijgt de temperatuur en verandert de koelvloeistof in een gasvormige substantie.

Deze gasvormige vloeistof geeft tot slot de warmte af aan het water in het boilervat. Zo verlaagt de druk, verandert het gas weer in een vloeistof en produceert de warmtepompboiler effectief warm water.

De opslagtank van een Giacomini warmtepompboiler bevat een extra spiraal. Die is aangesloten op een externe warmtebron. Dit zorgt ervoor dat het systeem niet enkel van de omgevingslucht afhankelijk is. Voor landen met een kouder klimaat is dit bijvoorbeeld een ideale oplossing.

Je hebt bovendien de optie om een extra warmtewisselaar te plaatsen. Zo verbeter je het rendement van je Giacomini HPWSBE warmtepompboiler.

Investeren in een warmtepompboiler van Giacomini?
Kom in contact met erkende installateurs in jouw regio
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

Meerdere volumes boilervaten

Giacomini HPWSBE warmtepompboilers vind je in meerdere volumes boilervaten. Je hebt een model van 200 liter, 270 liter en 300 liter.

giacomini warmtepompboiler

Energie-efficiëntie

De Giacomini warmtepompboiler is energie-efficiënt en bevat het energielabel A+. De COP is 3,08 bij een opslagtank met 200 liter en 3,32 bij 270 liter. Dit betekent dat het toestel efficiënter werkt wanneer een grotere hoeveelheid water verwarmd wordt.

Het gemiddelde verbruik van de warmtepompboiler ligt tussen de 801 kWh en 1227 kWh.

Geluidsniveau

Het geluidsniveau van het toestel is 51 dB.

Wat kost een Giacomini warmtepompboiler?

De prijs van een Giacomini warmtepompboiler hangt af van enkele factoren, zoals:

  • Het model.
  • De capaciteit of volume van het boilervat.
  • De arbeids- en installatiekosten.
  • (Onverwachte) extra kosten.

Over het algemeen betaal je voor een Giacomini warmtepompboiler tussen de 2.200 en 2.500 euro.

Terugverdientijd

Gelukkig is de terugverdientijd van een warmtepompboiler relatief kort. Gemiddeld gezien verdien je een warmtepompboiler in 2 à 6 jaar terug. Veel hangt echter af van de aankoopprijs, uit hoeveel personen je huishouden bestaat en hoeveel je verbruikt.

Je kant de terugverdientijd bovendien verkorten door een premie aan te vragen.

deskundige controleert werking warmtepompboiler

Meer weten? Verstuur je aanvraag en ontvang bijkomende info, advies en offertes op maat

Overweeg je de installatie van een warmtepompboiler van Giacomini of een ander merk? Dan kan het lonen om onderstaand offerteformulier in te vullen. Één of meerdere specialisten in jouw regio bezorgen je vervolgens gratis een vrijblijvende offerte op maat van jouw situatie en budget.

Naast een prijsvoorstellen geven installateurs jou persoonlijk advies. Kortom, zo kan je makkelijk 1 of meer deskundigen en hun tarieven onderling vergelijken. En uiteindelijk de voordeligste optie kiezen.

Ook beschikt een erkend professional over voldoende kennis en ervaring om jouw toekomstige warmtepompboiler correct, veilig en professioneel te plaatsen.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Uit hoeveel mensen bestaat uw huishouden?
2*. Wanneer wilt u de warmtepompboiler laten installeren?
3. Bijkomende informatie
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Warmtepompboiler
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.