1. SHP-A Plus

De SHP-A Plus productlijn van Stiebel Eltron is de ideale toevoeging om onafhankelijkheid in je woning te creëren. Daarbij wordt niet alleen gebruikgemaakt van hernieuwbare bronnen voor het verwarmen van warm water. Daarnaast zorgt het hoogwaardige isolerende karakter van de boiler voor voortreffelijke prestaties.

Het betekent dat je kan genieten van warm water met een minimum aan energieverbruik.

Ook is de SHP-A Plus lijn heel eenvoudig te bedienen. Het overzichtelijke lcd-scherm zorgt ervoor dat je gemakkelijk kunt zien hoeveel mengwater je op elk moment tot je beschikking hebt.

Je kan de warmtepompboiler bovendien aansluiten op zonnepanelen. Daarrmee maak je niet alleen slim gebruik van luchtenergie, maar evengoed van zonne-energie.

Interesse in een Stiebel eltron warmtepompboiler?
Vind installateurs in jouw regio en vergelijk gratis offertes
arrow-cta-box.pngOntvang offertes

220 liter

Dit model is verkrijgbaar met een nominale inhoud van 220 liter. De SHP-A Plus met een capaciteit van 220 liter is prima geschikt voor huishoudens van 4 à 5 personen.

300 liter

De eigenschappen van de variant met een capaciteit van 300 liter zijn gelijklopend met de eerder besproken modellen. Het enige noemenswaardige verschil is dat hij in staat is om meer mensen van warm water te bedienen. Voor een huishouden van 6 personen zou een warmtepompboiler met een nominale inhoud van 300 liter voldoende moeten zijn.

warm water opwarmen in de warmtepompboiler via de temperatuur draaiknop

300 liter X

Het 300 liter X-model vertoont over het algemeen gelijkenissen met het ‘standaard’ 300 liter model, maar er zijn twee kleine verschillen. Dit model heeft een mengwatervolume van 440 liter. Bovendien is de nominale inhoud van deze boiler net iets kleiner.

Terwijl de standaard 300 liter variant een nominale inhoud heeft van 302 liter, heeft de 300 liter X een nominale inhoud van 291 liter. Toch is ook deze boiler geschikt voor gebruik door 6 personen.

energiezuinigheid van een boiler met warmtepomp

2. SHP-F Premium

De SHP-F Premium lijn beschikt over net iets andere kenmerken. Met name zijn de warmteboilers flexibeler. De luchtkanalen die in de boilers verwerkt zijn, zorgen ervoor dat de buitenlucht of de reeds afgegeven warmte steeds in de juiste ruimte terecht komt.

Een ander pluspunt is het feit dat deze productlijn beschikt over het hoogste energierendement, A+. Het zorgt ervoor dat er op hygiënische wijze warmwatertemperaturen tot wel liefst 65 °C geleverd kunnen worden. 

Overweeg ook de installatie van zonnepanelen voor een bijkomend optimaal, zuinig en duurzaam effect.

220 liter

Het model met een capaciteit van 220 liter is de kleinste die op de markt bestaat. Dat is voldoende om 4 à 5 personen van warm water te voorzien.

300 liter

Een SHP-F Premium boiler met een inhoud van 300 liter is genoeg om 6 personen van warm water te voorzien. Voor een groter gezin is dit model dan ook een aanrader.

300 liter X

Dit model is vergelijkbaar met het 300 liter model. Het verschil zit hem in de capaciteit van het mengwatervolume, dat net iets kleiner is dan het hierboven besproken model. Ook de nominale inhoud is net iets kleiner. Je raadpleegt best een professional om te bespreken welk model het beste aansluit op jouw situatie.

Kostprijs warmtepompboilers van Stiebel Eltron

De prijzen kunnen variëren afhankelijk van het model dat je aanschaft. Ook dien je rekening te houden met eventuele installatiekosten. Onderstaande tabel geeft je een idee van de huidige marktprijzen per model:

Warmtepompboiler Stiebel eltron Prijs
SHP-A 200 Plus (220 l) € 2.650
SHP-A 300 Plus ( 300 l) € 2.750
SHP-A 300 X Plus (292 l) € 3.000
SHP-F 220 Premium (220 l) € 3.000
SHP-F 300 Premium (300 l) € 3.150
SHP-F 300 X Premium (292 l) € 3.400
Offertes vergelijken?Vind 1 of meer installateurs in jouw regio

Kan je de boiler met warmtepomp van Stiebel Eltron zelf plaatsen?

Als je een beetje handig bent, kun je de warmtepompboiler makkelijk zelf aansluiten. Dat doe je door de boiler eerst aan te sluiten op de elektriciteit en vervolgens op de watertoevoer. Zorg ook voor aansluitingen op twee luchtkanalen om de luchtaanvoer en luchtafvoer mogelijk te maken.

warmtepompboiler

Twijfel je? Doe beroep op een ervaren installateur

Durf je de klus toch niet helemaal alleen aan? Dat is natuurlijk helemaal geen schande. In dat geval kun je een installateur raadplegen om de klus voor je uit te voeren.

Een installateur beschikt over de nodige ervaring in het uitvoeren van dit soort werk en weet exact hoe deze klus geklaard moet worden. Vergelijk alvast gratis offertes om de juiste vakman te vinden.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Uit hoeveel mensen bestaat uw huishouden?
2*. Wanneer wilt u de warmtepompboiler laten installeren?
3. Bijkomende informatie
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Ook interessant

Hoe lang kan je douchen met 200 liter in een boiler met warmtepomp?

+
Met een warmtepompboiler met een capaciteit van 200 liter kun je gemiddeld 25 à 30 minuten douchen.

Wat is het beste merk voor warmtepompboiler?

+
Het is niet mogelijk om een specifiek merk aan te duiden als beste merk. Elk merk heeft eigen kenmerken en voordelen. Voor de ene kan Stiebel eltron het beste merk zijn, terwijl iemand anders, gezien zijn situatie, liever voor Daikin kiest. Enkele bekende merken die als “de beste” beschouwd worden zijn: Stiebel Eltron, Bosch, Daikin, A.O. Smith en Panasonic.

Zijn er subsidies voor warmtepompboiler beschikbaar?

+
Ja, voor een warmtepompboilers kom je wel degelijk in aanmerking voor een premie of subsidie. Dit maakt het wederom aantrekkelijk om te kiezen voor een duurzame boiler.
Warmtepompboiler
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.