De voordelen van een zijdelingse poort

Zijdelingse sectionaalpoorten zijn uniek, omdat ze als enig type garagepoort verticaal open schuiven open langs de garagemuur. Gewone garagepoorten openen van beneden naar boven, waarbij het poortblad aan het plafond hangt. Daardoor heeft een zijdelingse poort enkele specifieke voordelen:

  1. Poort als inloopdeur: Even snel in en uit je garage? Een zijdelingse garagepoort kan je perfect gebruiken als (voor)deur. Je hoeft de zijdelingse poort niet volledig openen en moet geen inloopdeur plaatsen.
  2. Uitstekende isolatie: alle sectionaalpoorten hebben zeer goede tot uitstekende isolatie, maar de zijdelingse variant heeft het extra voordeel dat je de garage niet altijd helemaal moet openen (zoals hierboven vermeld). Zo beperk je het warmteverlies tot een minimum.
  3. Ruimte onder plafond: Zijdelingse garagepoorten zijn perfect voor garages waar het garagepoortblad niet via het plafond kan wegschuiven. Denk bijvoorbeeld aan garages met een hellend dak of een lage latei.

Nadelen?

Een zijdelingse garagepoort biedt extra ruimte aan het plafond en op de oprit, maar je moet er wel een (deel van een) garagemuur voor opofferen. De poort schuift langs de muur, dus je kunt die niet gebruiken voor opbergruimte.

Ontdek welk type poort het beste past bij jouw garage
Contacteer ervaren experten en ontvang advies op maat
arrow Vergelijk tot 5 offertes op maat

Prijs: wat kost een zijdelingse sectionaal poort?

Over het algemeen liggen de kosten voor een zijdelingse sectionaalpoort tussen 1.500 euro en 3.000 euro (incl. btw en installatie). De kosten kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de afmetingen, het materiaal, isolatie en (extra) beveiliging.

Dit zijn uiteraard enkel richtprijzen. Wil je een exacte prijs voor een sectionale poort? Dan is het aan te raden om verschillende offertes voor garagepoorten te vergelijken. Op basis van deskundig advies maak je dan een weloverwogen keuze over welke garagepoort het beste aansluit bij je budget en je behoeften.

Zijdelingse sectionaalpoort wit

Materiaal

1. Zijdelingse sectionaalpoort in hout

Hout staat gelijk aan charme en een warme uitstraling. Een zijdelingse sectionaalpoort in hout past perfect bij een huis in landelijke stijl. Een houten sectionaalpoort moet je wel regelmatig onderhouden om verkleuring en slijtage te vermijden

2. Pvc / Kunststof

Met pvc kies je voor een garagepoort met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien heeft het materiaal weinig tot geen onderhoud nodig. Wil je de uitstraling van een houten of een aluminium garagepoort? Er bestaan vandaag verschillende kunststof garagepoorten in hout- of aluminiumimitaties.

3. Aluminium

Aluminium is het meest voorkomende materiaal voor sectionaalpoorten. Deze poorten zijn licht, sterk en vereisen weinig onderhoud. Zijwaartse sectionaalpoorten in aluminium zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen, kleuren en afwerkingen. Vooral bij moderne huizen met een strakke stijl worden ze gebruikt.

Keuzestress van alle verschillende opties?
Onze experts staan je bij met raad en daad
arrow Ontvang gratis advies en offertes

Kan ik een zijwaartse sectionaalpoort automatiseren?

Net als een gewone sectionaalpoort kan je de zijdelingse versie perfect automatiseren. De motor wordt aan de muur gemonteerd en verbonden met het poortblad via een aandrijfas.

De elektrische garagepoort kan je dan makkelijk openen met een simpele druk op de knop van de afstandsbediening of zelfs met een app op je smartphone. Dankzij die automatische bediening hoef je niet door de regen of de kou om de poort open te sleuren of wandel je eenvoudig de garage binnen met je boodschappen.

Zijn zijdelingse sectionaalpoorten veilig?

Veel mensen – zeker met jonge kinderen – stellen zich soms vragen bij de veiligheid van een automatische zijdelingse sectionaalpoort. Gelukkig voegen de fabrikanten verschillende veiligheidsfuncties aan hun garagepoorten toe.

Zowat elke automatische poort is vandaag voorzien van vingerklembescherming om te voorkomen dat vingers gekneld raken. Je hebt ook de mogelijkheid om de garagepoort met een weerstanddetector uit te rusten. De elektrische poort stopt dan onmiddellijk als het een persoon, voertuig of object in de weg detecteert.

Luxueuze garage met zijdelingse sectionaalpoort

Zijdelingse garagepoort op maat: ontvang gratis offertes

Vind gemakkelijk de beste zijdelingse sectionaalpoort voor je woning of bedrijf. Ontvang gratis offertes van garagepoort plaatsers actief in jouw buurt en ontdek wat een garagepoort kost.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?
3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Garagepoort
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
More than 35,000 people find the right professional here every month
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Garagepoort