Wat is een sectionale garagepoort?

Deze garagepoort is een poort die opgedeeld is in verschillende secties. De secties van deze poorten zijn via scharnieren met elkaar verbonden. Door de poort op te delen in afzonderlijke secties, kan de poort snel en veilig verticaal onder het plafond schuiven. Je hebt geen extra ruimte nodig om deze garagepoorten te openen en te sluiten.

Sectionaalpoort

Hoe werkt een sectionale garagepoort precies?

De werkwijze van sectionaalpoorten is heel eenvoudig. Dit type poort werkt op elektriciteit. Het is mogelijk om de sectionale poort vanuit de garage te openen en te sluiten door op een knop te drukken. Kom je met de wagen thuis, dan kan je iets voor jouw thuiskomt op de afstandsbediening duwen. De poort opent zich en jij kan eenvoudig parkeren wanneer je de oprit oprijdt.

Bij het openen van de poort schuiven de afzonderlijke delen horizontaal onder of in het plafond. Eenmaal de poort open is, is er van de secties nog weinig te zien. Als je de poort wil sluiten, duw je opnieuw op de knop. De secties schuiven via de rails terug naar hun oorspronkelijke plaats. Er is overigens ook een zijdelingse versie van een sectionaalpoort, waarbij de poort openschuift langs de muur in plaats van het plafond.

Met deze garagepoort dien je niet veel ruimte te voorzien. Je hebt enkel de verticale ruimte van de poort zelf en diezelfde oppervlakte onder het plafond nodig om de poort te gebruiken. Je hebt geen extra zwenkruimte nodig om de sectionaalpoorten te bedienen. Indien je jouw wagen vlak naast de poort parkeert, kan de poort alsnog geen krassen op de auto achter laten.

Werking sectionaalpoort

Wat kost een sectionale garagepoort?

Er bestaat een zeer divers aanbod aan sectionaalpoorten, wat maakt dat de exacte prijs moeilijk te geven is. Enkele elementen spelen een belangrijke rol in het bepalen van de prijs:

  • Bediening: elektrisch of manueel
  • Hoogwaardige materialen
  • Kleur
  • Structuur
  • Afwerking
  • Plaatsingskosten
  • Extra voorzieningen

Voor kwaliteitsvolle sectionaalpoorten betaal je tussen de € 1.500 en € 3.000. de btw en montagekosten zijn meegerekend in deze richtprijzen.

Op zoek naar een specialist?Offertes opvragen bij meerdere vakmannen

Afmetingen

Hoe groter de sectionaalpoorten, hoe meer je betaalt. Je hebt de keuze uit een sectionale poort met standaard afmetingen of eentje op maat. Gemiddeld vallen de op maat gemaakte poorten duurder uit. Maatwerk vraagt meer tijd van de vakman. Deze uren dien je uiteraard ook te betalen. De vakman garandeert jou wel een eersteklas afwerking.

Per grootte verschilt de gemiddelde kostprijs van sectionaalpoorten:

Afmetingen Kostprijs (incl. btw; excl. montage)
2.500 x 2.125 mm € 745
2.500 x 2.250 mm € 795
2.750 x 2.500 mm € 845
3.500 x 3.000 mm € 1.045

Bediening

De bediening van sectionaalpoorten hangt af van jouw persoonlijke voorkeur, net zoals het individueel uiterlijk van de poort. De automatische sectionaalpoorten komen duurder uit dan de manuele poorten. Dit komt omdat een automatische sectionaalpoorten een motor nodig hebben voor de bediening. Daarnaast staat wel dat je het gewicht van een manuele poort steeds zelf omhoog moet tillen. Dit kan belastend zijn voor jouw rug.

De prijs van de motor bij automatische sectionaalpoorten hangt af van de maximale afmetingen van de poort. Hoe zwaarder de poort, hoe sterker de motor dient te zijn. Daarnaast hangt de prijs af van het merk en het type motor. Gemiddeld betaal je voor een garagepoortmotor tussen de € 400 en € 1.000. De motor heeft een geringe verbruik in stand bymodus. Dit doet de kosten dus niet onnodig oplopen.

Merk

Verschillende bedrijven produceren en plaatsen sectionale poorten in België. De keuze van een specifiek merk van sectionaalpoort heeft een impact op de kostprijs. Sommige merken staan bekend om hun lage prijzen, anderen om hun hogere kwaliteit en service – mocht er een probleem met de sectionale poort zijn. Denk daarom goed na over wat voor jou belangrijk is. Zo kies je het beste merk voor jouw sectionale poort!

Montage sectionaalpoort

Montagekosten

Wil je sectionaalpoorten die correct geïnstalleerd is? Laat het werk dan aan een professionele vakman over. De vakman vraagt doorgaans tussen de € 250 en € 400 voor de plaatsingskosten van sectionaalpoorten.

Wil je de exacte prijs kennen van de sectionaalpoorten die je op het oog hebt? Vraag via het offerteformulier enkele offertes op bij meerdere vakmannen in de buurt. Op deze manier is het eenvoudig om hun prijzen te vergelijken en te bepalen welke vakman het beste aansluit bij jouw budget en bij jouw sectionaalpoorten.

Op zoek naar een specialist?Offertes vergelijken

Voordelen van sectionale poorten

Een sectionaalpoort biedt tal van voordelen.

Veilig in gebruik en bestand tegen inbraak

De sectionaalpoorten worden vervaardigd uit robuuste materialen en voldoen aan hoge veiligheidseisen. Een voorbeeld hiervan is dubbelwandig verzinkt plaatstaal. Dit plaatstaal heeft ijzersterke en inbraakwerende eigenschappen. Daarnaast zijn de stalen sectionaalpoorten zeer veilig in gebruik, omwille van de vingerklembeveiliging en de hindernisdetectie. Ze voldoen zeker aan de europese productnorm.

Comfortabel in gebruik

Bij thuiskomst of vertrek kan je automatische sectionaalpoorten vanuit de wagen openen en sluiten. Je hoeft de auto dus niet langer te verlaten om de sectionaalpoort handmatig te openen of te sluiten. Daarnaast bespaart de poort jou de nodige rugklachten, aangezien je het volledige gewicht van de poort niet zelf omhoog dient te tillen.

Ook visueel laten sectionale garagepoorten aan de wensen over. Niet enkel het comfort is een meerwaarde, maar het uitzicht moet eveneens niet onder doen.

Je kan jouw sectionaalpoorten ook van ingebouwde loopdeuren voorzien. Zo’n ingebouwde loopdeur in je nieuwe poort is eenvoudig in gebruik en zo hoef je de volledige sectionaalpoorten niet helemaal te openen en sluiten.

Op zoek naar een specialist?Vraag deskundig advies
Sectionaalpoort voordelen

Energie efficiëntie

Daarbij komt ook dat deze poort goed is voor de warmte isolatie. De poort is thermisch verzinkt. De energie efficiëntie zorgt voor een maximale warmte isolatie. Daarbij kunnen sectionale garagepoorten ook met energiebesparende ledverlichting uitgerust worden. De verlichting zorgt voor een bijzondere helderheid.

In de thermische kozijnset zit hard purschuim. De thermische kozijnset zorgt voor betere warmte isolatie.

Ruimtebesparend

Zoals eerder vermeld heeft de poort enkel zijn eigen verticale ruimte en de oppervlakte van de poort onder het plafond nodig. Sectionale garagepoorten zorgen daardoor voor extra ruimte. De poort dient niet uit te klappen vooraleer je jouw auto binnenrijdt. Daarbij is het ook mogelijk om een tweede wagen dicht bij de poort te parkeren. Door de werkwijze van de poort zal de auto geen krassen oplopen.

Sectionaalpoort ruimtebesparend

Bredere toegang voor grote auto’s

Aangezien de poort naar boven opent, heb je geen last van poortdeuren langs de zijkant van de garage. Hoge voertuigen kunnen vlot de garage binnenrijden, zonder het risico te lopen op krassen aan de zijkant van de wagen.

Interesse in sectionale garagepoort? Vraag gratis en vrijblijvend offertes!

Wil je jouw oude poort vervangen door een sectionale garagepoort? Vraag via het onderstaande offerteformulier gratis en vrijblijvend enkele offertes op. Je komt in contact met meerdere vakmannen uit jouw regio. Vergelijk hun kwaliteiten en prijzen en vind de vakman die het beste aansluit in jouw project. Ga samen op zoek naar de beste oplossing voor jouw woning.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?
3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Garagepoort
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Garagepoort