Waarom openslaande garagedeuren?

Een van de voordelen van openslaande garagedeuren is dat ze een ruime toegang bieden tot de garage. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een groot voertuig hebt of veel spullen opslaat in je garage. Bovendien zijn deze deuren gemakkelijk te bedienen. Zeker bij elektrische openslaande garagedeuren hoef je je zelfs niet in te spannen om de deur te openen en kun je de deur gemakkelijk met een afstandsbediening openen.

Unieke uitstraling

Een ander voordeel van openslaande garagedeuren is dat ze vaak esthetisch aantrekkelijk zijn. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, zodat je ze kunt afstemmen op de stijl van je huis. Bovendien kan het gebruik van openslaande garagedeuren bijdragen aan de waarde van je huis, omdat ze vaak als een aantrekkelijke toevoeging worden gezien.

Plaatsbesparend

Omdat quasi alle openslaande garagedeuren naar buiten opengaan, verlies je geen ruimte in de garage. Bij kantelpoorten is dit bijvoorbeeld wel het geval. Met zo’n garagepoort verlies je veel ruimte aan de boven- en zijkanten.

Op zoek naar een specialist?
Vraag hier je offertes!

Zijn er ook nadelen?

Er zijn echter ook enkele nadelen aan het gebruik van openslaande garagedeuren. Ten eerste zijn ze vaak duurder dan andere soorten garagedeuren, zoals kantelpoorten. Dit komt omdat ze meer materiaal vereisen en complexer zijn. Daarom zijn openslaande garagedeuren vaak moeilijker te installeren dan andere soorten garagedeuren, wat kan leiden tot extra kosten voor montage.

Montage

De montage van openslaande garagedeuren kan enigszins complex zijn. Ben je niet zeker van je stuk, dan laat je dit beter over aan een expert. Meestal gebeurt de installatie als volgt:

1. Voorbereiding & Demontage: De installateur controleert eerst of de afmetingen kloppen en dekt de garagevloer af, zodat de overlast beperkt blijft. Is er nog een oude garagepoort, dan wordt die voorzichtig weggehaald.

2. Bevestiging van de profielen: De profielen moeten perfect uitgelijnd zijn, zodat de garagedeuren mij aansluiten als ze gesloten worden. Bovendien moeten ze het gewicht van de garagedeuren voor hun hele levensduur kunnen dragen. Tussen de gevel en de profielen brengt de monteur een tochtwerend afdichtingsmiddel. Dit houdt wind en vocht buiten de garage.

3. Plaatsing van de garagedeuren: De garagedeuren worden in de scharnieren van de profielen gehesen.

4. Automatisering en afwerking: Als de deuren er hangen, kunnen de installateurs de poort afwerken. Gaat het om een automatische garagedeur, dan wordt de elektrische aandrijving in orde gebracht.

5. Oplevering: Na een controle dat de deuren correct werken, wordt alles netjes opgeruimd en geniet je van een nieuwe garagepoort.

Uitvoering: aluminium, kunststof of hout?

Hoewel er veel verschillende soorten materiaal zijn waarvan je openslaande garagedeuren kunt maken, zijn er drie materialen die het meest worden gebruikt. Aluminium, pvc en hout zijn de meest populaire materialen voor garagedeuren, maar welk materiaal is het beste voor jouw situatie?

Houten openslaande garagedeuren

Houten openslaande garagedeuren zijn een aantrekkelijke optie voor veel huiseigenaren. Houten garagepoorten bieden niet alleen een warme en natuurlijke uitstraling, maar zijn ook sterk en duurzaam.

Openslaande garagedeuren in kunststof

Kunststof garagedeuren zijn een goede keuze als u op zoek bent naar een lichtgewicht en onderhoudsvriendelijke optie. Ze zijn ook een goede keuze als u een budget heeft, omdat ze meestal goedkoper zijn dan deuren gemaakt van andere materialen.

Aluminium

Aluminium is een lichtgewicht materiaal dat sterk en duurzaam is. Openslaande garagedeuren in aluminium zijn een goede keuze voor mensen die een lichtgewicht deur willen die lang meegaat.

Extra: garagedeuren met glas

Door kleine ramen te voorzien geef je garagedeuren een extra dimensie en charme, maar het heeft ook een praktisch nut. De ramen zorgen voor licht in de garage en maken het mogelijk om de garage te verluchten.

Het glas in de garagedeuren kan zowel helder als getint glas zijn. Om de veiligheid te bewaren en het warmteverlies te beperken is het aangeraden om respectievelijk gehard en geïsoleerd glas te gebruiken.

Belang van goede isolatie

Het is van groot belang dat de garagedeur goed geïsoleerd is. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Een goede isolatie zorgt ervoor dat de warmte in de winter binnen blijft en in de zomer buiten.

Vergelijk openslaande garagedeuren
Vergelijk verschillende openslaande garagedeuren en kies de beste voor jou. Vraag hier gratis offertes!
arrow Ontvang offertes op maat

Automatische openslaande garagedeuren

Zoals alle andere garagepoorten zijn openslaande garagedeuren ook te automatiseren. Een elektrische motor zorgt ervoor dat je ze kan openen en sluiten met een afstandsbediening of een simpele druk op de knop. Automatische openslaande garagedeuren zijn vaak ook voorzien van veiligheidsfuncties, zoals een automatisch terugtrekken van de deur als er iets in de weg staat.

Een openslaande garagepoort automatiseren

Manueel openslaande garagepoorten zijn eigenlijk niet bedoeld om later te automatiseren. Wil je het toch proberen, dan zijn er twee systemen.

Garagedeuren met knikarmsysteem

Het knikarmsysteem wordt het meest toegepast. Aan het plafond van de garage worden twee knikarmen verbonden met de motor van de poort. Die ene motor duwt beide deuren apart open.

Zijn de garagedeuren te zwaar, dan is het mogelijk om twee aparte (lichtere) motoren te installeren. Deze motoren hangen elk aan één zijkant van de garagepoort en hebben beide een knikarm. Vaak is deze oplossing eleganter dan de enkelvoudige motor, maar het is vrijwel altijd duurder.

Vleugelpoortsysteem

Bij een vleugelpoortsysteem worden er twee rechte metalen armen aan een motor bevestigd. De metalen armen hangen meestal onderaan aan de binnenkant van de garagedeur en duwen de deuren open. Ze kunnen ook bovenaan gemonteerd worden, maar dit wordt niet vaak gedaan uit veiligheidsoverwegingen.

Inbraakwerende garagedeuren

Inbraakwerende garagedeuren zijn een belangrijk onderdeel van de beveiliging van je huis. Als je kiest voor openslaande garagedeuren, is het belangrijk om te kiezen voor een model dat voldoet aan de veiligheidsnormen. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat de deur is voorzien van sterke sloten en een stevig frame. Het is ook aan te raden om de deur te laten installeren door een professioneel bedrijf, zodat je zeker weet dat de deur op de juiste manier is bevestigd en werkt.

Vaak missen garages een effectief sluitmechanisme. Sommige garagepoorten kunnen maar op één locatie gesloten worden.

Interesse in een openslaande garagepoort? Ontvang gratis offertes

Wil je meer weten over openslaande garagedeuren? Vul dan ons formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van de garagepoort installateurs in jouw buurt.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?
3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

Veelgestelde vragen

Wat kosten openslaande houten garagedeuren?

Voor houten openslaande garagedeuren moet je rekenen op een budget van minstens 4000 euro. Zowel de openslaande garagedeur als het hout als materiaal zorgen ervoor dat de prijs van dit type garagepoort relatief hoog ligt. Veel hangt ook af van de houtsoort.

Garagepoort
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Garagepoort