Wat kost een garagepoort? Richtprijzen in 2024

Een garagepoort kost gemiddeld tussen de 1.500 en 2.500 euro. Dit is inclusief montage en btw. De prijzen voor een garagepoort variëren afhankelijk van je specifieke wensen en keuzes.

Om toch een idee te hebben van de gemiddelde prijs, vind je in onderstaande tabel een overzicht van de richtprijzen voor de verschillende soorten garagepoorten. De prijzen zijn steeds inclusief montage en btw:

Soort garagepoortGemiddelde prijs (incl. btw en installatie)
Kantelpoort (manueel)€ 750 – € 1.250
Sectionale poort (automatisch)€ 1.500 – € 4.000
Rolpoort (automatisch)€ 1.500 –  € 2.500
Garagepoort automatiseren€ 1.000 – 1.500
Manuele aluminium garagepoort met veer€ 1.200
Manuele aluminium garagepoort met tegengewicht€ 2.000
Manuele garagepoort: pvc met veer€ 1.000
Manuele garagepoort: pvc met tegengewicht€ 2.000
Manuele garagepoort: houtsoort Afzelia€ 4.250
Manuele garagepoort: houtsoort Meranti€ 3.000

Wat bepaalt de kostprijs van een garagepoort?

De garagepoort prijzen worden bepaald door het type afwerking. Sectionale poorten hebben bijvoorbeeld verschillende soorten panelen. Ook het materiaal, of de poort automatisch is, afmetingen en isolatie van de garagepoort hebben een invloed op de prijs.

Op zoek naar een specialist?
Kom in contact met meerdere specialisten in jouw regio.

1. Type poort

Overal zijn er prijsklassen, dus ook bij garagepoorten. De meest budgetvriendelijke poorten zijn kantelpoorten, terwijl automatische sectionale garagepoorten in het duurste segment zitten.

garagepoort prijs

Sectionaalpoort

De prijs van een sectionale poort ligt ongeveer tussen de 1.500 en 4.000 euro, inclusief btw en installatie. Op maat gemaakte sectionaalpoorten (bijvoorbeeld in hardhout) kunnen nog duurder uitvallen, maar een standaard sectionaalpoort biedt wel een goede prijs-kwaliteit.

Kantelpoort

Kantelpoorten kosten gemiddeld zo’n 1.000 euro (incl. btw en installatie) en zijn daarmee de goedkoopste van alle soorten garagepoorten. Hou er wel rekening mee dat een kantelpoort meer plaats innemen dan een sectionaal- of rolpoort.

2. Merk

Voor elk product zijn er goedkope merken en duurdere fabrikanten op de markt en bij garagepoorten is dat niet anders. Een goedkope poort is bovendien niet per se een minder kwalitatieve poort. Elk merk heeft zijn eigen sterktes en zwaktes. Meer weten? Lees zeker eens ons artikel over de verschillende garagepoort merken en fabrikanten.

3. Materiaal

Garagepoorten zijn meestal gemaakt uit aluminium, hout, pvc of staal. Een garagepoort uit pvc is in de meeste gevallen de goedkoopste optie. Bij een houten garagepoort bepaalt de houtsoort de kostprijs: hardhout gaat langer mee, maar is ook duurder.

4. Automatisch of niet ?

Een automatische garagepoort is erg comfortabel, ergonomisch en functioneel. Automatische poorten zijn duurder dan garagepoorten met manuele bediening.

Het gewicht van de poort speelt ook een belangrijke rol. Hoe zwaarder de poort – bijvoorbeeld een stalen poort ten opzichte van een houten poort – hoe groter het vermogen van de aandrijfmotor. En voor een sterke motor moet je uiteraard meer betalen.

Automatische poort

5. Afmetingen

Zoek je een goedkope oplossing, dan kies je best voor een standaardpoort. Op maat gemaakte garagepoorten zijn een pak duurder. Hoe breder of groter de garagepoort, hoe hoger de garagepoort prijzen.

6. Nieuwbouw of renovatie?

Bij een nieuwbouw gaat de montage van een nieuwe garagepoort vaak erg vlot. Wie zijn garagepoort wil vervangen, moet rekening houden met extra installatiekosten. Vaak moeten er dan aanvullende aanpassingen gebeuren.

Tip: wil je jouw garagepoort vervangen door een automatische poort? Om de prijs te drukken kan je de bestaande poort laten automatiseren. De prijs voor het automatiseren van een garagepoort schommelt rond de 1.500 euro.

7. Premie

Een uitgelezen kans om de kostprijs te drukken is gebruik maken van de beschikbare premies voor een nieuwe garagepoort. 65-plussers kunnen bijvoorbeeld tot 1.250 euro besparen op het automatiseren van een bestaande garagepoort.

8. Garagepoort afwerken: standaard of op maat?

Ten slotte bepaalt de afwerking hoeveel de garagepoort uiteindelijk zal kosten. De basisversie zal uiteraard goedkoper zijn dan een garagepoort met alle toeters en bellen. Je kunt hier zo ver in gaan als je zelf wil en je budget het toelaat. Hieronder overlopen we enkele mogelijkheden:

Glas

Om meer licht in de garage te brengen kan je voor een garagepoort met beglazing kiezen. De mogelijkheden zijn uitgebreid, zowel qua beglazing (helder of gestructureerd glas) als qua vorm (vierkant, rond, ruitvormig, boogvormig of loodrecht).

Deze beglazing zorgt niet alleen voor meer lichtinval, maar vormt ook een stijlvolle toevoeging aan het ontwerp van je garagepoort.

Loopdeur

Met een garagepoort met een ingewerkte deur loop je snel de garage binnen en buiten wanneer je iets vergeten bent, zonder dat je de hele garagepoort weer moet openen. Nadeel? Een inloopdeur is een meerkost van makkelijk 500 euro.

Isolatie

Maakt de garage integraal deel uit van jouw woning? Dan valt isolatie van de garagepoort te overwegen. Zo blijft het warmteverlies beperkt en bespaar je op energie. Vraag wel eerst aan een expert of de meerkost van het isoleren de moeite waard is.

Garagepoort kopen? Vergelijk prijzen

Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend offertes voor een garagepoort. Daardoor kan je prijzen vergelijken van verschillende fabrikanten en installateurs om zo de beste garagepoort te vinden. Deze service is gratis.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?
3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Wat kost een elektrische garagepoort?

+
De kostprijs van een elektrische garagepoort ligt gemiddeld tussen de 2.000 en 3.000 euro, al zijn er ook uitschieters tot 6.000 euro of meer mogelijk. Elektrische garagepoorten zijn sowieso duurder dan manuele poorten, maar ze zijn wel een pak makkelijker te gebruiken

Wat is de prijs van een sectionale poort?

+
Een sectionaalpoort met standaardafmetingen kost gemiddeld zo’n 2.000 euro, inclusief installatie en btw. Daarvoor krijg je een sectionale poort met een goede motor en prijs-kwaliteit in de plaats. Wil je een op maat gemaakte sectionaalpoort? Dan kan de prijs snel stijgen tot 6.000 euro of meer, afhankelijk van het gekozen materiaal en de gewenste opties.

Wat kost een Hörmann garagepoort?

+
De prijs van een Hörmann garagepoort begint vanaf € 1.599. Voor die prijs krijg je een sectionaalpoort die klimaatneutraal geproduceerd werd, inclusief motor en plaatsing. Hörmann is één van de bekendste garagepoort merken in de wereld.
Garagepoort
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
More than 35,000 people find the right professional here every month
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Garagepoort