Prijs aluminium garagepoort

De prijs van een aluminium garagepoort hangt af van verschillende factoren, zoals de afmetingen van de poort, het type garagepoort en het merk. Voor een gemiddelde aluminium garagepoort moet je rekenen op een budget van € 1.500 tot € 3.000.

Factoren die de prijs beïnvloeden

De prijs van een aluminium poort hangt af van een aantal factoren. We hebben de 5 belangrijkste hieronder opgelijst:

 1. Formaat: Hoe groter de poort, hoe hoger de prijs zal zijn. Een garagepoort van standaard formaat is altijd het goedkoopst.
 2. Type: Er zijn verschillende soorten garagepoorten, zoals sectionale poorten, rolpoorten en opendraaiende garagedeuren. Elk type garagepoort heeft zijn eigen budget
 3. Merk: Sommige merken zijn duurder dan andere, afhankelijk van de kwaliteit van de poort en de reputatie van het merk. Opgelet, een garagepoort van een duur merk is niet per se beter dan een goedkopere versie. Controleer zeker de garantie en vraag meer info over de technische kenmerken van de poort.
 4. Extra functies: Extra functies zoals automatisering, geïntegreerde verlichting en veiligheidssensoren duwen de kostprijs van een aluminium garagepoort omhoog.
 5. Installatiekosten: Elke garagepoort installateur hanteert zijn eigen tarieven voor plaatsing en installatie van een garageport. Vergeet dit zeker niet bij de aankoop van een nieuwe poort!
Vergelijk aluminium garagepoorten
Vergelijk verschillende aluminium garagepoorten en kies de beste voor jou. Vraag hier gratis offertes!
arrow Ontvang offertes op maat

Voordelen van een aluminium garagepoort

Er zijn verschillende voordelen van een garagepoort in aluminium, zoals:

 • Sterk lichtgewicht: Aluminium is een erg stevig materiaal en tegelijkertijd veel lichter dan staal of hout, waardoor de poort makkelijk met de hand te openen en sluiten is. Wil je toch de elektrische versie, dan volstaat een lichte motor.
 • Duurzaamheid: Aluminium heeft een zeer lange levensduur. Gemiddeld gaat een aluminium poort 25 jaar mee.
 • Weinig onderhoud: Aluminium is roest- en corrosiebestendig, waardoor er weinig of geen onderhoud nodig is. Het volstaat om de poort elk jaar eens schoon te maken.

Zijn er ook nadelen?

Er zijn enkele nadelen van een aluminium garagepoort, zoals:

 • Krasgevoeligheid: Aluminium is gevoelig voor krassen en deuken. Voorzichtigheid is geboden.
 • Beperkte opties: Aluminium garagepoorten hebben een vrij uniform uitzicht: een strak design met panelen op het poortblad. Zo bestaan ze haast nooit uit één groot poortblad, omdat dit erg onpraktisch en duur is. Qua kleur heb je wel alle RAL-opties.
 • Prijs: Aluminium gaat zeer lang mee en is erg onderhoudsarm, maar aan die voordelen hangt een hoger prijskaartje. Wie de goedkope versie wil, kiest beter voor een garagepoort uit staal of pvc.

Het is belangrijk om deze nadelen in overweging te nemen bij de keuze voor een aluminium garagepoort. Maak voor jezelf uit of de voordelen van aluminium opwegen tegen de nadelen in jouw specifieke situatie.

Welke soort poort voor je garage kiezen?

Dé aluminium garagepoort bestaat niet. Welke soort aluminium garagepoort je kiest, hangt af van jouw persoonlijke voorkeur en de specifieke eisen van jouw garage. Hieronder bespreken we de 3 belangrijkste types:

Sectionale poorten

Sectionaalpoorten bestaan uit verschillende horizontale panelen die bij het openen van de poort via een rails aan het plafond opgeborgen worden. Sectionale poorten zijn daardoor zeer ruimtebesparend. De meeste sectionaalpoorten zijn elektrisch, wat een extra voordeel is.

Schuifpoorten

Waar een traditionele garagepoort verticaal openschuift, glijdt een schuifpoort langs een rail naar de zijkant van de garage. Dit betekent wel dat je één muur opoffert om de poort te kunnen openen. Extra voordeel is wel dat je een schuifpoort deels kunt opendoen en op die manier als deur gebruiken.

Rolpoorten

Rolpoorten rollen op zoals een rolluik. Net als bij een sectionale garagepoort nemen ze weinig ruimte in beslag en zijn ze eenvoudig te bedienen. Deze poorten zijn echter niet standaard geïsoleerd – in tegenstelling tot een sectionaalpoort.

Krijg hulp bij het kiezen van een aluminium garagepoort
Hulp nodig? Vraag hier advies op maat aan!

Wat is het best: elektrische of handmatige bediening?

De keuze tussen een elektrische of handmatig bediende aluminium garagepoort is in feite een keuze tussen gebruikscomfort en kostprijs:

Automatische garagepoort

Een automatische of elektrische garagepoort is de meest comfortabele optie. Je opent en sluit de poort een afstandsbediening, een knop binnenshuis of via je smartphone. Mensen die minder goed te been zijn, hoeven daardoor niet te sleuren aan hun garagepoort. Elektronische bediening is ook het veiligst, omdat je niet buiten hoeft te gaan om de poort te openen of sluiten.

Handmatige bediening

Een manuele garagepoort is de goedkope oplossing, omdat er geen elektronica aan te pas komen. Bovendien is het perfect mogelijk om de poort later nog te automatiseren. Een bestaande garagepoort automatiseren kost tussen de 1.000 en 1.500 euro.

Hoe vind ik een aluminium garagepoort aan de beste prijs-kwaliteit?

Er zijn verschillende manieren om de kostprijs van een aluminium garagepoort te drukken:

 1. Kies voor een standaardformaat: Garagepoorten in standaardmaten zijn vaak goedkoper dan garagepoorten op maat.
 2. Kies voor een eenvoudig ontwerp: Poorten met veel details en decoratie zijn vaak duurder dan eenvoudige poorten.
 3. Vergelijk prijzen: Vergelijk de prijzen van verschillende leveranciers om de beste deal te vinden.

Houd er wel rekening mee dat een goedkopere poort vaak gepaard gaat met minder kwaliteit en minder garantie. Het is belangrijk om een juiste balans te vinden tussen de kosten en de kwaliteit en prestaties van de poort.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?
3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Garagepoort
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Garagepoort