Sectionale poort kraakt bij het openen en sluiten

Maakt de poort piepende of krakende geluiden? Dan ligt dit waarschijnlijk aan het drooglopen van de looprollen. De looprollen zorgen ervoor dat de kabels van de garagepoort vlot draaien en voorkomen slijtage. Als oplossing kan je de looprollen smeren. Zorg er wel voor dat de sectionaalpoort uitgeschakeld is als je dit doet of je riskeert een elektrische schok.

Hoe sectionale poort smeren?

Een sectionaalpoort wordt best 2 keer per jaar gesmeerd. De poort smeren doe je enkel aan de binnenkant van de poort – nooit aan de buitenkant – en gebeurt als volgt:

  1. Breng voorzichtig een beetje smeervet op alle bewegende onderdelen van de garagepoort. Dit betekent op de veren, assen, scharnieren, … Opgelet, smeer de motor en de motorrail niet in!
  2. Veeg het overtollige vet weg om vlekken te voorkomen.
Veer bij sectionale poort smeren

Poort gaat niet meer open

Als je sectionaalpoort niet meer open gaat, kan dat verschillende oorzaken hebben. Bij een automatische sectionaalpoort gaat het meestal om een kapotte motor of een defecte afstandsbediening. Andere oorzaken zijn gebroken veren of kabels. Om de precieze oorzaak te weten te komen schakel je best een technieker in.

Contacteer bij problemen zo snel mogelijk een expert
Vul dan snel dit formulier in. Het is volledig gratis en vrijblijvend!
arrow Ontvang offertes

Sectionaalpoort sluit niet goed en gaat weer open

Bij een garagepoort die bij na het sluiten altijd weer een beetje open gaat, ligt het probleem vaak bij een slecht afgestelde veerspanning. De veren terug aanspannen lost dit probleem op. Bij versleten garagepoort veren heeft het aanspannen maar een tijdelijk effect.

We raden het sterk af om zelf de veerspanning aan te passen, want dit is niet zonder gevaar voor schade – zowel aan de poort als voor jezelf.

Afstandsbediening elektrische garagepoort werkt niet meer

Als de afstandsbediening niet meer werkt, dan is de (hand)zender of de ontvanger defect. Tegenwoordig is een afstandsbediening voor een garagepoort vrij goedkoop. Daarom is het vaak interessanter om de afstandsbediening te vervangen in plaats van ze te laten herstellen.

Veer van sectionale poort vervangen

Een sectionaalpoort kan je niet meer openen of sluiten als één of beide veren gesprongen zijn. De garagepoort forceren zal het probleem alleen maar erger maken. Raadpleeg daarom onmiddellijk een technicus die ervaring heeft met een sectionale poort van het merk.

Veer van garagepoort gesprongen

Kabel van sectionale poort vervangen

De kabels van een sectionale poort zijn erg gevoelig voor slijtage. Ze rafelen langzaam uit elkaar, waardoor de motor zich harder moet inspannen om de poort te openen en sluiten. Daardoor stijgt het risico op een defecte motor tegelijkertijd.

Over het algemeen is het een goed idee om de garagepoortkabels om de 5 jaar te vervangen. Hoe vaker je de poort gebruikt, hoe sneller je de kabels moet vervangen. Zijn de kabels toch kapot, gebruik de sectionaalpoort niet meer. Zo voorkom je extra schade.

Sectionaalpoort laten herstellen

Heb je een probleem met je sectionaalpoort? Laat een erkend technicus de poort inspecteren. Zo vermijd je extra schade aan de garagepoort. Mogelijk vallen de herstellingen zelfs binnen de garantie. Verschillende fabrikanten van sectionaalpoorten geven namelijk 5 tot 10 jaar garantie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?
3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Garagepoort
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Garagepoort