Kantelpoorten: prijzen

Over het algemeen zijn kantelpoorten relatief goedkoop. Een klassieke kantelpoort kost gemiddeld € 750 tot € 1.000. Voor een automatische kantelpoort moet je op een budget van € 1.250 tot € 1.750 rekenen. Ga je voor een luxevariant in hout of aluminium met een hoogwaardige afwerking, dan kan de garagepoort prijs oplopen tot € 2.500. Deze prijzen zijn inclusief btw en montage.

Kantelpoorten zijn het meest populaire type garagepoort. Het zijn over het algemeen stevige en betrouwbare poorten, die lang mee zullen gaan. De poort bestaat meestal uit één deel, dat in z’n geheel kan kantelen. Het blad van de poort zit vast aan een metalen frame en dit frame zit vast aan het dak van de garage.

Er zijn kantelpoorten die je manueel moet openen, maar er zijn ook geautomatiseerde versies. Daarnaast openen sommige poorten naar binnen, terwijl anderen juist naar buiten toe openen. Wat in jouw situatie het beste is, hangt af van een paar factoren.

Vraag advies en vergelijk tot 5 gratis offertes

Kantelpoort

Hoe werkt een kantelpoort?

Een garage kantelpoort bestaat in feite uit 2 delen: het blad en het (metalen) frame. Wanneer de kantelpoort omhoogschuift, glijdt hij in het frame tot hij evenwijdig met het plafond hangt.

Krachtige meervoudige trekveren zorgen voor een tegengewicht en houden de poort op zijn plaats. De veren ondersteunen ook het omhoog en naar beneden schuiven.

Bij automatische kantelpoorten is de vering of het tegengewicht extra versterkt. Tenslotte heeft een automatische kantelpoort meestal twee sluitingen: een sluiting waarmee de poort in het slot valt en een slot dat met een sleutel vergrendeld wordt.

Soorten kantelpoorten

Kantelpoorten vallen op te delen in 2 groepen:

  • Poort die naar buiten openschuift
  • Poort die naar binnen openschuift

Met een kantelpoort die naar buiten openschuift, is er geen ruimteverlies, maar is wat onhandig en gevaarlijk voor wie net voor de poort staat. De poort die naar binnen openschuift, is veiliger maar neemt dus ook meer plaats in.

Kantelpoorten die naar buiten openen

Een naar buiten draaiende kantelpoort zal tijdens het openen eerst een stukje naar voren kantelen, voordat deze langs de bovenkant naar binnen schuift.

Een groot voordeel hiervan is dat de poort daardoor in de garage geen ruimte nodig heeft. Als jouw garage erg vol staat, kan dat fijn zijn. Je hoeft dat tijdens het openen van de poort niet bang te zijn dat deze ergens tegenaan botst.

Aan de andere kant moet je er bij dit soort poorten wel rekening mee houden dat ze aan de buitenkant wel voldoende ruimte moeten hebben. Je moet je auto dus op een klein afstandje zetten, voordat je de poort openmaakt.

Ook als je garage direct aan een looppad of straat grenst, is dit misschien niet de meest praktische optie. Het zou dan immers zomaar kunnen gebeuren dat je per ongeluk voorbijgangers of spelende kinderen raakt.

Kantelpoorten die naar binnen openen

Voor naar binnen draaiende poorten geldt precies het tegenovergestelde. Bij dit soort poorten moet je rekening houden met voldoende ruimte in je garage, maar je hoeft je dan weer geen zorgen te maken over nietsvermoedende voorbijgangers. Reken ongeveer een meter ruimte die je vrij moet houden in je garage om de poort eenvoudig te kunnen openen.

Kantelpoorten: materiaal

De traditionele kantelpoort bestaat uit staal, maar tegenwoordig zijn er ook aluminium, pvc en zelfs houten exemplaren. Aluminium poorten zijn veel lichter dan stalen poorten, terwijl ze weinig of niet aan stevigheid inboeten. Massief houten kantelpoorten komen niet vaak voor. Meestal zijn ze gemaakt uit eik, Noorse grenen of Hemlock.

Kantelpoorten prijzen per materiaal

In onderstaande tabel vergelijken we de prijs van een metalen kantelpoort met die van een houten.

Soort kantelpoortPrijs
Houten garagepoort€ 500 – 3.000
Metalen garagepoort€ 600 – 800

De prijs van een houten garagepoort kan variëren door de houtkeuze. Zoals je kan zien, is een metalen garagepoort over het algemeen een goedkope kantelpoort.

Voor- en nadelen van kantelpoorten

De kantelpoorten is een klassieker en daar zijn goede redenen voor:

  • Snelle plaatsing dankzij relatief eenvoudige constructie
  • Budgetvriendelijk
  • Duurzaam: gaat vaak levenslang mee
  • Verkrijgbaar in alle materialen en kleuren
  • Eenvoudig te automatiseren

Maar op bepaalde vlakken moet de kantelpoort wel zijn meerdere erkennen in de andere types garagepoorten:

  • Niet of nauwelijks geïsoleerd
  • Hinder en gevaar bij kantelpoorten die naar buiten openzwaaien
  • Ruimteverlies bij kantelpoorten die naar binnen openzwaaien
Soorten kantelpoorten

Kantelpoort automatiseren: hoe gaat het in zijn werk?

Veel kantelpoorten kunnen handmatig geopend en gesloten worden. Dat is op zich geen probleem, maar je zult dan wel altijd uit de auto moeten stappen om de deur te openen. Daarnaast kost het best wat kracht, waardoor het vooral voor wat oudere mensen een best zwaar klusje kan zijn. Om deze problemen op te lossen kun je kiezen voor een geautomatiseerde poort.

Ook als je al een kantelpoort hebt, is het mogelijk om deze te laten automatiseren. Hiervoor zal er dan een compacte motor aan het plafond van de garage worden opgehangen. Tegenwoordig zijn trouwens alle garagepoortaandrijvingen met een moderne en energiebesparende ledverlichting uitgerust.

Kantelpoort kopen? Hier moet je op letten

Als je besloten hebt een kantelpoort te willen aanschaffen, zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. De eerste is de kantelpoort prijs.

Prijzen kunnen behoorlijk uiteen lopen, afhankelijk van het soort poort, de afmetingen en het materiaal van jouw keuze. Voor een eenvoudige, handbediende poort kun je rekenen op zo’n € 800 en een elektrische kantelpoort zit vaak rond de € 1.500.

Maar de prijs kan, afhankelijk van jouw wensen en situatie, ook nog vele malen hoger liggen. Vraag diverse offertes op om er zeker van te zijn dat je niet teveel betaalt.

Ontvang gratis offertes voor een kantelpoort

Veiligheid

Iets anders waar je op moet letten is de veiligheid van de poort. Er kunnen nare ongelukken gebeuren als de poort niet aan de eisen voldoet. Zorg er daarom altijd voor dat jouw kantelpoort een CE-label heeft.

Daarnaast kun je letten op extra beveiliging, zoals vingerklembeveiliging en flexibele beschermkappen. Je houdt ook best in de gaten of de poort geen scherpe uitsteeksels heeft. Zo kun je met een gerust hart gebruik maken van de poort.

Inbraakwering

Garagepoorten zijn erg geliefd onder inbrekers. Vaak is dit één van de zwakste plekken van het huis, waar ze eenvoudig binnen kunnen dringen. Als je voor inbraakwerende kantelpoorten kiest, hoef je hier niet meer bang voor te zijn.

Deze poorten hebben een voorbeeldige inbraakwering (horizontale vergrendeling). Die aanvullende vergrendeling sluit de hoeken van het blad aan het kozijn. Zo kun je het niet meer omhoog schuiven. Als je ook nog een slot aan de boven- en onderkant van de poort plaatst, is inbraak zo goed als uitgesloten.

Isolatiewaarde

Over het algemeen zijn kantelpoorten niet goed isolerend. Ze laten behoorlijk wat wind en kou je garage binnen. Het is wel mogelijk om ervoor te kiezen om de poort apart te laten isoleren. Let dus goed op of je jouw poort geïsoleerd wil hebben of niet.

Welk merk moet ik kiezen?

Er zijn veel verschillende merken garagepoorten en op deze vraag is dan ook geen eenduidig antwoord te geven. Bedenk goed wat jij belangrijk vindt voor je garagedeur en laat je goed informeren.

Dankzij het vergelijken van verschillende offertes kun je erachter komen welke kantelpoort voor jou de uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding biedt.

Vergelijk offertes en bestel je kantelpoort!

Voordat je een kantelpoort aanschaft is het dus altijd verstandig om verschillende offertes te vergelijken. Zo weet je zeker dat jij de beste poort met eersteklas afwerking laat plaatsen.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?
3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Garagepoort
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Garagepoort