Enkel vs dubbel

Mensen met een brede garage (6m of meer) hebben de keuze: een dubbele garagepoort plaatsen of twee kleinere garagepoorten naast elkaar installeren. Voor beide opties zijn er goede argumenten. Zo zijn er verschilende factoren die in het voordeel van een dubbele garagepoort spreken:

  • Een enkele garagepoort is doorgaans (een pak) goedkoper dan een dubbele garagepoort
  • Je hebt één grote doorgang die niet onderbroken wordt door een middenstijl

Daarnaast hebben twee afzonderlijke garagepoorten zeker hun nut:

  • Omdat elke poort half zo breed is, heeft een dubbele garagepoort minder krachtige motoren nodig. De poorten zullen normaalgezien dan minder snel slijten.  
  • Je kunt de garagepoorten afzonderlijk bedienen.

Ten slotte moet je ook kijken naar de stijl van je huis en je eigen voorkeur. Sommige mensen vinden twee kleine garagepoorten naast elkaar (met een middenstijl) gewoon mooier dan één lange garagepoort – en omgekeerd.

enkele of dubbele garagepoort

Hoe breed is een standaard dubbele garagepoort? 

Een standaard dubbele garagepoort moet een breedte van minstens 5 meter hebben. Dit is voldoende om de meeste personenwagens te parkeren en tegelijkertijd voldoende ruimte te laten om de deuren te openen.

Daarnaast moet je wel nadenken of je extra ruimte wilt hebben om bijvoorbeeld fietsen, tuingereedschap of andere spullen in de garage op te slaan. In dat geval zal je waarschijnlijk een bredere garagepoort moeten laten installeren.

Wat kost een dubbele garagepoort?

Een dubbele garagepoort kost gemiddeld tussen 2.500 euro en 5.000 euro, inclusief installatie en btw. De kostprijs bestaat enerzijds uit de aankoop van de garagepoort – 2.000 tot 4.000 euro – en anderzijds de montage van de poort – 500 tot 1.000 euro. 

Factoren die de prijs beïnvloeden

De prijs van een dubbele garagepoort is afhankelijk van verschillende factoren. We sommen de belangrijkste even op:

1. Type garagepoort: sectionale poort, kantelpoort, …

Er zijn verschillende soorten garagepoorten en in principe kunnen ze allemaal een dubbele garagepoort vormen. De bekendste poorten zijn kantelpoorten, sectionaalpoorten en rolpoorten.

Afhankelijk van het type garagepoort zal de prijs van de dubbele garagepoort veranderen. Gemiddeld genomen zijn kantelpoorten het goedkoopst, terwijl sectionale garagepoorten meestal de duurste optie zijn.

2. Afmetingen

De vuistregel is: hoe groter de poort, hoe hoger de prijs. Daarom is een dubbele garagepoort per definitie duurder dan een standaard garagepoort.

3. Staal, hout of pvc? 

Daarnaast is er het materiaal van de garagepoort. De meeste garagepoorten bestaan uit metaal/staal of pvc, omdat deze relatief goedkoop zijn. Een garagepoort in hardhout is gemiddeld 15 à 20% duurder dan een metalen of kunststof poort.

garage voor twee auto's met extra berging ruimte

Motor van een automatische dubbele garagepoort

Omdat een dubbele garagepoort zo breed is, weegt hij ook een pak meer dan een standaard garagepoort. Daarom zijn de meeste dubbele garagepoorten elektrisch.

Dit betekent wel dat je een krachtige motor nodig hebt om de garagepoort automatisch te openen

Dubbel opendraaiende garagepoort

Naast de standaard garagepoort met een poortblad dat naar boven schuift en langs het plafond opgeborgen wordt, bestaat er ook de dubbel opendraaiende garagepoort. 

Dit type garagepoort – ook wel vleugelpoort genoemd – bestaat uit twee garagedeuren die meestal naar buiten opendraaien. Dat brengt enkele voordelen met zich mee:

  • Je verliest geen ruimte in de garage zelf
  • Je opent ze makkelijk zoals een gewone deur
  • Ze geven je huis een unieke uitstraling. Zeker een houten opendraaiende garagepoort zorgt voor een prachtig rustiek, landelijk karakter.
dubbele opendraaiende garagepoort

Dubbele garagepoort kopen? Vergelijk prijzen & bespaar

Als je op zoek bent naar een dubbele garagepoort, is het verstandig om verschillende installateurs te vergelijken. Hun prijzen kunnen sterk verschillen, dus het loont zeker de moeite om offertes op maat op te vragen. Zo kies je de ideale dubbele garagepoort tegen de beste prijs.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?
3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Garagepoort
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Garagepoort