Waarom een garagepoort in metaal?

De meeste metalen garagepoorten hebben een dunne staalplaat als poortblad. Als alternatief voor staal kan je ook voor een aluminium garagepoort kiezen. Welk metaal je ook kiest, metalen garagepoorten hebben enkele specifieke voordelen, waardoor ze nog steeds erg veel geïnstalleerd worden.

Op zoek naar een specialist?
Kom gratis in contact met meerdere specialisten.

Voordelen

  • Stalen is sterk en duurzaam. Garagepoorten in staal gaan lang mee en zijn goed bestand tegen weer en wind 
  • Metalen garagepoorten vereisen weinig tot geen onderhoud.
  • Een metalen kantelpoort is de goedkoopste garagepoort op de markt. De prijs is meestal zeer aantrekkelijk.

Nadelen

  • Metaal is een slechte isolator. Gebruik je de garage ook als werk- of hobbyruimte, dan moet de garagepoort zeker extra geïsoleerd worden.
  • Je kunt kiezen uit een brede waaier aan kleuren, maar verder zijn de mogelijkheden qua stijl en design erg beperkt.
manuele stalen kantelpoort openen

Metalen garagepoort prijs [2024]

Voor een garagepoort in metaal moet je rekenen op een budget van € 1.000 tot € 3.000, inclusief btw en installatie. De prijs van een metalen garagepoort hangt voornamelijk af van de afmetingen van de garagepoort, het type poort en eventuele opties.

Daardoor liggen de prijzen vrij ver uiteen. Een klassieke kantelpoort in metaal (handmatig) heb je al vanaf 1.000 euro, terwijl een automatische aluminium sectionaalpoort met alle opties snel 3.000 euro of meer zal kosten.  

Gewicht

Een stalen of metalen garagepoort klinkt erg zwaar, maar is eigenlijk verrassend licht. Het gewicht is beperkt, omdat het poortblad uit een zeer dunne plaat bestaat. Daarom vallen metalen poorten ook makkelijk te automatiseren.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul ons offerteformulier in en ontvang prijsvoorstellen en adviezen van professionals.
arrow Ontvang offertes

Metalen garagepoort herstellen

Wanneer een metalen garagepoort beschadigd is, is het belangrijk om de poort zo snel mogelijk te herstellen. Grosso modo zijn er 3 soorten problemen:

  1. Technisch defect: De garagepoort is geblokkeerd, sluit niet meer goed of de motor van een automatische garagepoort werkt niet meer.
  2. Krakende of piepende garagepoort: Dit wijst er meestal op dat de kabels en/of de veren van de garagepoort vervangen moeten worden.
  3. De afstandsbediening werkt niet meer

Moet ik een metalen garagepoort isoleren?

Metalen garagepoorten zijn sterk en duurzaam, maar ze verliezen veel warmte. Gebruik je de garage alleen voor de wagen en als berging, dan is dit geen probleem. Is de garage ook een hobbyruimte, dan zal het er snel koud worden in de winter en is extra isolatie een groot voordeel.

stalen garagepoorten

Stalen garagepoort schilderen of verven

Metaal is niet de meest eenvoudige ondergrond om te schilderen. Voor een professioneel resultaat ga je als volgt te werk:

Stap 1: Maak de garagepoort schoon

Verwijder eerst alle vuil en loshangende verfresten van vroegere verflagen met een harde schuurspons of staalborstel. Daarna gebruik je een ontvetter op basis van ammoniak of schoonmaakazijn om de poort te ontvetten. 

Stap 2: Opschuren

Schuur de metalen poort lichtjes op. Gebruik een zeer fijn schuurpapier of een schuurspons en doe dit voor de volledige garagedeur. Daarna moet je de poort nawassen (met wasbenzine).

Stap 3: Breng een grondlaag aan

Breng de grondlaag verf aan. Doe eerst de randen van de poort en rol de primer nadien goed uit voor een egaal resultaat. Laat de primer drogen, schuur de garagepoort daarna terug op en maak ze terug schoon.

Gebruik zeker een primer die geschikt is voor metalen oppervlaktes. Zo bestaan er roestwerende primers, ideaal voor een metalen garagepoort.

Stap 4: Schilder de eindlaag van de garagepoort

Roer de verf goed door en breng ze aan op de poort met een verfrol. Verdeel de verf door eerst verticaal en daarna horizontaal te rollen. Schilder in vlakken en werk elk vlak af zonder te stoppen.

Breng de lak in 2 of meer lagen aan, tot je het gewenste resultaat hebt. Laat de verf zo lang drogen als aangegeven staat op de verfpot. Reken op een droogtijd van ongeveer 16 uur voor metaallak. Breng eventueel een tweede of derde verlaag aan.

Metalen garagepoort kopen en laten plaatsen: gratis offertes

Heb je een metalen garagepoort nodig voor een woning of bedrijf? Dan is het verstandig om verschillende offertes aan te vragen bij gespecialiseerde bedrijven. Op die manier krijg je een goed beeld van wat een stalen garagepoort zal kosten en kies je de installateur die het best bij je past.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?
3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Garagepoort
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Garagepoort