Welke merken zijn er?

Er zijn verschillende merken van sectionaalpoorten op de Belgische markt. Het gaat zowel om Belgische (zoals L-Door, Idem-Poorten en Winsol) als internationale spelers (Hörmann, Crawford, Novoferm). Hieronder overlopen we onze top 6 merken voor sectionale poorten in België.

Speciale sectionaalpoort met kleurrijke bloemen

1. L-Door sectionaalpoorten

L-Door is een volledig Belgisch bedrijf, opgericht in 1997. Het produceert, installeert en onderhoudt volledig op maat gemaakte sectionale poorten. Naast garagepoorten kan je er ook terecht voor bedrijfspoorten.

Kenmerken

De sectionale poorten van L-Door kan je opsplitsen in 3 soorten:

  • Section Line: dit zijn de standaard sectionaalpoorten van L-Door met isolerende panelen op maat.
  • Nature Line: deze houten garagepoorten bieden je woning een uitermate natuurlijke look.
  • Puma Line: deze garagepoort is voorzien van bekleding waardoor ze volledig in de gevel verwerkt kan worden.

Prijs

De sectionaalpoorten van L-Door hebben de reputatie van een goede prijs-kwaliteit. De garagepoorten zijn niet de duurste, maar voldoen wel aan alle veiligheidsvoorwaarden.

Contacteer verschillende installateurs uit jouw buurt
Ontdek welk merk het beste past bij jouw situatie en budget
arrow Ontvang offertes

2. Hörmann sectionaalpoorten

Hörmann is een toonaangevend bedrijf in de productie van garagepoorten. Het is momenteel de grootste aanbieder van sectionaalpoorten, kantelpoorten en industriële poorten in heel Europa.

Kenmerken

De sectionaalpoorten van Hörmann zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen, maten en kleuren, waardoor er altijd een poort is die perfect past bij uw wensen en eisen.

Wat kost een Hörmann sectionaalpoort?

Bij Hörmann beginnen de prijzen voor een sectionaalpoort vanaf 1.599 euro, inclusief motor en installatie. Hörmann is niet het goedkoopste merk, maar staat wel voor een goede prijs-kwaliteitverhouding.

3. Idem Poorten

Idem Poorten uit Oudenaarde is een referentie op het vlak van garagepoorten in België. Het bedrijf is een volledig Belgisch bedrijf en bestaat al meer dan 30 jaar.

Kenmerken

Dé garagepoort bestaat niet. Daarom heeft Idem Poorten zich gespecialiseerd in het produceren en monteren van sectionale poorten op maat. In hun assortiment heb je 4 grote lijnen:

  • houten sectionaalpoorten
  • trudoorpoorten (waarbij de garagepoort in de gevel geïntegreerd wordt)
  • traditionele sectionaalpoorten
  • ‘elegance’ (gebruik van horizontale aluminium latten).

Prijs?

Over het algemeen heeft Idem Poorten de reputatie om niet de goedkoopste te zijn, maar wel hoge kwaliteit te leveren.

Trudorpoort

4. Crawford Normstahl sectionaalpoorten

Crawford is één van de grootste spelers in sectionaalpoorten in de Benelux. Het bedrijf valt sinds 2011 onder het Zweeds Cardo Door. Ze staan garant voor topkwaliteit en hun garagepoorten zijn ontworpen om jarenlang mee te gaan.

Kenmerken

Sectionale poorten van Crawford hebben een standaard 42 mm dik poortblad, waardoor ze een hoge isolatiewaarde genieten. Verder zetten ze sterk in op design, afwerking en veiligheid.

Prijs?

Crawford staat gelijk aan een garagepoort voor wie enkel het beste goed genoeg is. Deze sectionaalpoorten zijn daardoor vaak ook iets duurder dan andere merken.

5. Novoferm sectionaalpoorten

Novoferm werd in 1955 in Duitsland opgericht en valt sinds 2003 onder de Japanse Sanwa Group. Het bedrijf is gespecialiseerd in alle soorten garagepoorten, zowel particulier als industrieel.

Kenmerken

Als Duits-Japans bedrijf heeft Novoferm een reputatie hoog te houden. Daarom biedt het bedrijf 10 jaar garantie op al zijn stalen sectionaalpoorten met hun kwaliteitslabel. Op de motor en de motorbediening krijg je 5 jaar garantie.

Prijs?

Een sectionale garagepoort van Novoferm kopen begint bij een budget van ongeveer 1.000 euro (incl. btw). Opgelet, dit is wel zonder montage. Voor de montage werkt het met een netwerk aan dealers in heel België, dus controleer zeker de offerte op de meerprijs voor installatie.

Zorg dat je niet te veel betaalt voor de installatie
Vergelijk gratis offertes bij experten uit jouw buurt
arrow Ontvang offertes

6. Winsol sectionaalpoorten

Winsol is een op-en-top Belgisch bedrijf uit Izegem dat in 1876 ontstond als een zaak in houten rolluiken. Sinds 1993 produceert en plaatst het ook sectionaalpoorten. Winsol heeft meerdere showrooms in België en staat zelf in voor de installatie dankzij zijn eigen vakmensen – er komen dus geen externe installateurs aan te pas.

Kenmerken

Winsol focust zich vooral op veiligheid, duurzaamheid en comfort. De ontwikkeling en productie van alle Winsolproducten – ook de garagepoorten – vindt plaats in België. Het biedt 5 jaar garantie zijn garagepoorten (+ motor) en 2 jaar garantie op slijtbare onderdelen en elektrische toebehoren.

grijze sectionaalpoort passend bij grijze deur en bloembakken

Welke sectionale poort moet je nu kiezen?

L-Door, Hörmann, Idem-Poorten … de lijst met sectionaalpoort merken gaat maar door. En dan hebben we het nog niet gehad over merken als Nassau of Harol. Hoe kies je nu de beste sectionale poort voor jouw specifieke situatie?

Wij helpen je de juiste keuze te maken door de garagepoort prijzen te vergelijken. Vul ons formulier en ontvang gratis prijsoffertes van installateurs uit je buurt.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?
3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Garagepoort
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Garagepoort