Wat zijn de voor- en nadelen van een garagepoort met inloopdeur?

Een garagepoort met inloopdeur heeft verschillende voordelen ten opzichte van een standaard garagepoort. Eerst en vooral is er het gebruiksgemak. Het is een stuk gemakkelijker om in en uit te lopen, zonder dat je eerst de garagepoort moet openen. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld de hond uit wilt laten of de boodschappen naar binnen wil dragen zonder de hele poort te hoeven openen.

Een ander voordeel van dit type garagepoort is veiligheid. Als je de deur gebruikt, hoef je de hele poort niet te openen, wat kan helpen om ongewenste indringers buiten te houden. De deur kan ook worden vergrendeld voor extra veiligheid en kan worden uitgerust met veiligheidssensoren.

Tenslotte kan een garagepoort met loopdeur extra ruimte creëren in je garage. Door de deur te gebruiken, kun je de ruimte in je garage efficiënter benutten.

industriële garagepoort met loopdeur

Kunnen alle garagepoorten voorzien worden van een deur?

Bijna elk soort garagepoort kan je uitrusten met een ingebouwde deur. Enkele voorbeelden zijn sectionaalpoorten, rolpoorten en openslaande poorten. Welk type garagepoort je exact kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeuren, de behoeften van je huis en het beschikbare budget.

Optie 1: Sectionale poort met deur

Bij een sectionale poort is de loopdeuren in de panelen verwerkt. Dit betekent dat het zijn uitstekende isolatiewaarde, winddichte effect en ruimtebesparende karakter behoudt. Zeker als je een smalle gevel hebt, kan een sectionaalpoort met loopdeur een handige oplossing zijn.

Sectionaalpoorten kunnen ook zijdelings opengaan. In dat geval heeft een deur eigenlijk geen zin, want je bepaalt zelf hoe ver je de zijdelingse sectionaalpoort opendoet.

Optie 2: Openslaande garagepoort

Net als de zijdelingse sectionaalpoort heeft een openslaande garagepoort geen deur nodig. Je gebruikt gewoon één van de twee vleugels als deur. Alleen als de garagedeur te groot en zwaar is, is het aangeraden om toch een loopdeur te laten plaatsen.

Optie 3: Loopdeur in kantelpoort

Ook een kantelpoort valt te combineren met een loopdeur. Het grote voordeel van een kantelpoort is dat ze goedkoop zijn en eenvoudig te installeren. Helaas zijn kantelpoorten met een ingebouwde deur moeilijk te isoleren.

witte garagepoort met ingebouwde deur

Zelf plaatsen vs uitbesteden

Het is mogelijk om een garagepoort met loopdeur zelf te plaatsen, maar besef dat dit een zware klus is die veel tijd en kennis vereist. Als je niet vertrouwd bent met het plaatsen van garagepoorten, of als je twijfelt of je de juiste vaardigheden hebt, is het waarschijnlijk verstandig om hulp in te schakelen van een professionele installateur.

Wat kost een garagepoort met loopdeur?

Een garagepoort met deur is niet goedkoop. Voor een gewone garagepoort betaal je grosso modo tussen 1.000 en 3.000 euro, afhankelijk van het materiaal, de maat, het merk en de extra opties. Voor een ingebouwde loopdeur betaal je al snel 500 tot 1.000 euro extra. Voor de combinatie van garagepoort en loopdeur lig je aan een budget van 1.500 tot 4.000 euro in totaal.

Nieuwe garagepoort kopen: offertes vergelijken

Wanneer je een nieuwe garagepoort met deur wilt laten plaatsen, is het verstandig om offertes te vergelijken. Dit kan je doen door offertes op te vragen bij verschillende installateurs en deze met elkaar te vergelijken. Zo neem je een weloverwogen keuze. Vul ons formulier in en wij brengen je in contact met enkele installateurs uit jouw buurt voor een gratis garagepoort offerte.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?
3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid

FAQ

Zijn er ook garagepoorten met een ingebouwd raam?

Ja, er bestaan garagepoort modellen met een ingewerkt raam, meestal aan de bovenkant van de poort. Dit raampje zorgt voor wat extra lichtinval, zodat je niet steeds het licht moet aansteken in de garage.

Heeft Hörmann ook garagepoorten met loopdeur in zijn assortiment?

Ja, Hörmann verdeelt ook loopdeuren. Het merk legt zelf de focus op het comfort en de esthetische kant van de garagepoort. Zo hebben de Hörmann garagepoorten met een deur een extreem kleine opstap van 1 centimeter. Dit betekent dat je ook makkelijk met je fiets door de loopdeur kan.

Daarnaast zorgt Hörmann ervoor dat de deur zo goed mogelijk overloopt in de poort, onder andere door de profielen van de loopdeur te lakken in dezelfde kleur als de garagepoort. Op die manier wordt de deur minder geaccentueerd.

Garagepoort
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Garagepoort