Wat doen bij schade aan garagepoort?

Als je schade aan je garagepoort ontdekt, is het belangrijk om de volgende stappen te volgen:

 1. Beoordeel de ernst van de schade: Bepaal of de schade een kleine reparatie vereist of dat de poort vervangen moet worden.
 2. Maak foto’s van de schade: Neem foto’s van de schade voor de verzekeringen.
 3. Zoek professionele hulp: Is de schade te ernstig om zelf te repareren, zoek dan professionele hulp van een garagepoort bedrijf.
 4. Overleg met je verzekering: Als je verzekerd bent tegen schade aan je garagepoort, overleg dan met je verzekeringsmaatschappij om te bepalen of en hoe de kosten van de herstellingen vergoed worden.
 5. Laat de reparatie of vervanging uitvoeren: als je professionele hulp hebt ingeschakeld, laat de reparatie of vervanging dan zo snel mogelijk uitvoeren om verdere schade aan de garagepoort en je huis te voorkomen.
Beschadigde, verwaarloosde garagepoort

Of het nu om een kantelpoort, rolpoort of sectionale poort gaat, laat de schade aan de garagepoort snel repareren om verdere schade aan je huis te voorkomen en om de veiligheid te waarborgen.

Laat de schade aan je poort niet zo ver komen als op bovenstaande foto. Wacht je te lang? Dan zal je de poort niet meer kunnen vervangen en heb je een nieuwe garagepoort nodig.

Contacteer tijdig een specialist
Ontvang advies en offertes op maat

Hoelang gaat een sectionale poort mee?

De levensduur van een sectionale garagepoort is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van de materialen, de installatie en het onderhoud. Een hoogwaardige sectionale poort gemaakt van stevig materiaal en goed geïnstalleerd, kan tussen de 15 en 20 jaar meegaan. Door de garagepoort goed te onderhouden kan voor een nog langere levensduur zorgen.

Een minder kwalitatieve of slecht gemonteerde poort zal sneller achteruit gaan en eerder vervangen moeten worden. Door regelmatig onderhoud uit te voeren en eventuele problemen snel te laten verhelpen verleng je de levensduur van de poort substantieel.

Garagepoort met schade

Vaak voorkomende defecten bij garagepoorten

Ondanks regelmatig onderhoud kan het altijd gebeuren dat je garagepoort stuk gaat. De meest voorkomende defecten bij een garagepoort zijn:

 1. Problemen met de elektrische motor waardoor de garagepoort niet open of dicht gaat.
 2. Slijtage van de scharnieren of rails.
 3. Problemen met de veerspanning waardoor de garagepoort trilt of schudt tijdens het openen en sluiten.
 4. Defecte afstandsbediening.

Het is aanbevolen om regelmatig onderhoud uit te voeren en eventuele problemen snel te laten verhelpen om verdere schade aan de garagepoort te voorkomen.

Vind de beste prijs-kwaliteitverhouding voor jouw budget
Geniet tientallen jaren van een verzorgde garagepoort
arrow Ontvang offertes

Deuk in garagepoort herstellen

Een garagepoort uitdeuken kan je eventueel wel zelf doen. Maak eerst de deuk schoon en lijm een tap in het midden van de deuk. Laat de lijm drogen en verwijder de deuk voorzichtig met een trekker. Herhaal deze methode tot de garagepoort weer helemaal vlak is.

Verkleuring van de garagepoort

Als je garagepoort (deels) verkleurd is, zit er maar één iets op: de garagepoort opnieuw schilderen. Eerst moet je de garagepoort schoonmaken om ze daarna op te schuren. Maak het poortblad na het schuren nogmaals schoon en smeer het in met een ontvettingsmiddel. 

Eens de garagepoort ontvet is, kan je het poortblad schilderen. Kies voor een geschikte buitenverf, aangepast aan het materiaal van de garagepoort. Laat de poort ten slotte drogen.

Automatische garagepoort herstellen

Door de elektrische motor zijn automatische garagepoorten vaak moeilijker te repareren. Als je problemen ondervindt met je elektrische poort, moet je eerste reflex zijn om de poort uit te schakelen of in veiligheid te zetten.

Controleer daarna de gebruiksaanwijzing en inspecteer de automatische garagepoort. Merk je dat er specifieke onderdelen defect zijn, dan kan het voldoende zijn om deze gewoon te vervangen. Zijn er problemen met de stroomtoevoer of de elektrische motor, dan vraag je best de fabrikant om een technicus te sturen.

Installateur garagepoorten

Garagepoort zelf repareren of professional inschakelen?

Het is afhankelijk van de ernst en complexiteit van de schade of het beter is om een professional in te schakelen of de garagepoort zelf te repareren. Hier zijn enkele factoren om te overwegen:

 1. Vaardigheden: Als je geen technische vaardigheden hebt of niet vertrouwd bent met het repareren van garagepoorten, is het het beste om een professional in te schakelen.
 2. Ernst van de schade: Als de schade aan de garagepoort ernstig is, zoals een gebroken poort, is het het beste om een professional in te schakelen.
 3. Veiligheid: Als de reparatie gevaarlijk is of gevaren voor jezelf of anderen inhoudt, is het het beste om een professional in te schakelen.
 4. Garantie en verzekering: Als je verzekerd bent tegen schade aan je garagepoort en de kosten van de reparatie vergoed worden, is het het beste om een professional in te schakelen. Bovendien bieden veel professionals garantie op hun reparaties, wat niet het geval is als je de reparatie zelf uitvoert.

Als de schade eenvoudig is en je vertrouwd bent met het repareren van garagepoorten, is het mogelijk om de reparatie zelf uit te voeren. Maar als je twijfelt, is het het beste om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen om de schade te herstellen en verdere problemen te voorkomen.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?
3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Garagepoort
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Garagepoort