Wat kosten houten garagepoorten?

Garagedeuren op basis van goedkoop hout kosten je rond de € 500 tot € 1000. Deuren in hoogwaardig hout kosten doorgaans tussen de € 1.500 en € 3.000. Daarnaast is de gemiddelde prijs van een (dubbele) houten deur 500 euro hoger dan een automatische boven- en onderdeur.

Wil je een exacte prijs kennen?
Krijg prijsvoorstellen op maat van specialisten in jouw regio.

Waarvan hangt de prijs af?

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de prijs van een garagedeur. Een zeer bepalende factor is de gekozen houtsoort, zoals bijvoorbeeld massief hout. Hoe duurzamer het hout, hoe hoger de prijs. Ook de maat van de deur bepaalt de prijs. Hoe groter de afmeting van de garagedeur, hoe duurder deze is.

Ook maakt het uit of de prijs van een houten garagedeur maatwerk moet zijn. Dit is duurder dan het kopen van een standaard deur. Andere factoren die de prijs van een houten garagedeur bepalen, zijn de installatiekosten, het type deur en eventuele andere opties. Zo zal een deur met een automatische bediening ook meer kosten dan een deur met een handmatige bediening.

poorten hout

Plaatsingskosten

De installatiekosten omvatten arbeids-, reis- en afvalverwerkingskosten. Om de installatiekosten te bepalen, kan je ongeveer de helft van de aankoopprijs van de poort nemen. Betaal je € 1500 voor een houten garagedeur? De plaatsingskosten bedragen dan ongeveer € 750. Voor de installatie van een houten garagepoort, vraag je best hulp aan gespecialiseerde vakmannen. Dit is sterk aanbevolen voor een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaande knop kom je in contact met verschillende installateurs. 

Waarom al dan niet voor houten garagepoorten kiezen?

Een garagpoort uit hout komt zowel met voordelen als nadelen. We geven hieronder een handig overzicht.

Voordelen

+ Hout is een natuurlijke en authentiek materiaal met een warme en natuurlijke uitstraling dat “complimenteert” met houten kozijnen en deuren. Een houten garagepoort is perfect voor een landelijke stijl. Dit materiaal past bij allerlei verschillende stijlen. 

+ Houten deuren zijn duurzaam, zeker poorten gemaakt van tropisch hardhout. Houten bekleding is vrij sterk en kan lang goed tegen het weer zolang het gelakt of geverfd is.

+ Daarnaast hebben houten deuren goede geluids-, water- en windwerende eigenschappen.

+ Houten garagedeuren roesten niet. Hout past bij bijna elke woning en de deuren zien er stevig uit.

Nadelen

– Deze deuren hebben regelmatig onderhoud nodig. Schuur dit natuurlijke materiaal op tijd en geef de poort een frisse laklaag. Hout is trouwens een relatief zware constructie, waardoor je wel een sterk frame en sterk scharnierwerk moet hebben. 

– Vergeleken met andere deurmaterialen (zoals aluminium poorten) zijn houten garagedeuren duur.

– Voor een goedkope oplossing kan je gewoon de lamellen op de garagedeur lijmen, maar deze kunnen losraken.

Welke type garagepoort bestaan er?

Er bestaan verschillende soorten garagepoorten. Kies zelf welke de beste bij jouw woning past. 

Dubbele poort

Een dubbele poort bestaat ​​uit twee verschuifbare verticale garagedeuren die naar buiten openen. Je kan ze dus eigenlijk als twee aparte deuren openen.

Houten dubbele poorten zijn vooral handig als de garagestructuur niet optimaal is (bv. slechte verhouding tussen zijwanden en plafond/buitenmuren).

Een variatie van een dubbele poort zijn openslaande deuren. Deze zijn handig als je bijvoorbeeld je fiets in de garage wilt kunnen zetten. 

Wil je snel de garage in en uit kunnen lopen zonder dat je elke keer de gehele garagepoort dient te openen? Dan is een garagepoort met loopdeur iets voor jou.

Dubbele poort

Sectionale garagepoort

Een gespleten houten poort is een sectionaaldeur die bestaat uit twee subpanelen. Deze sectionale poort schuift verticaal onder het plafond.

Je bespaart veel ruimte doordat de houten sectionaalpoorten niet uitsteken. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een vlakke deur of een deur met horizontale of verticale lamellen voor houten sectionale poorten.

Deze zijn minder sterk dan het gebruikelijke aluminium. Daardoor wordt er in deze constructie niet zo heel vaak voor hout gekozen.

houten garagepoort

Kantelpoort

Kanteldeuren zijn de meest klassieke en gangbare versie. De poort bestaat uit één stuk en draait horizontaal naar het plafond.

Er zijn twee soorten bovenste en onderste poorten: naar buiten openende bovenste en onderste poorten en inwonende bovenste en onderste poorten. In het laatste geval steekt de houten poorten niet uit in de oprit.

Kantelpoort

Houten garagepoort plaatsen? Vind een vakman in jouw buurt en vraag gratis offertes!

Wil jij een houten geragepoort installeren? Of je bestaande garagepoort herstellen? Via onderstaand formulier ontvang je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aan voor houten garagepoorten van erkende vakmannen.

Zo kunnen we jouw aanvraag verzenden naar de meest geschikte specialisten, kan je prijzen vergelijken en de beste oplossing voor jouw specifieke situatie vinden! Vind nu de beste leveranciers in jouw buurt!

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?
3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Garagepoort
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Garagepoort