Waarom een sectionaalpoort met inloopdeur?

Heel wat mensen gebruiken hun garage eigenlijk als een soort voordeur. Dat bekent wel dat je iedere keer je garagepoort volledig open en dicht met doen. Met een geïntegreerde loopdeur in de garagepoort stap je snel in en uit de garage zonder dat je de poort iedere keer opnieuw moet openen.

Voordelen en nadelen

Garagepoorten met een inloopdeur bieden dus een aantal specifieke voordelen:

  • Gebruiksgemak: Een deur maak je veel sneller en makkelijker open dan een volledige garagepoort.
  • Op maat: Er bestaan heel wat mogelijkheden qua kleur en materiaal om dit type garagepoort volledig te integreren in jouw woning.
  • Isolatie: De loopdeur is uit hetzelfde materiaal gemaakt als het poortblad, waardoor het ook dezelfde isolatiewaarde geeft. Door de poort niet volledig te openen ontsnapt er minder warmte in de winter en blijft de hitte beter buiten in de zomer.

We willen wel twee kanttekeningen maken bij de keuze voor een sectionaalpoort met deur. Enerzijds is er de prijs, want een sectionale poort met inloopdeur is logischerwijs duurder dan een standaard sectionaalpoort. Anderzijds is de keuze beperkt. Niet elke garagepoort kan uitgerust worden met een garagepoort. Vraag dus zeker advies aan een installateur die ervaring heeft met inloopdeuren.

moderne sectionale poort met deur
Moderne sectionale poort met ingebouwde deur

Wanneer is een sectionaalpoort met ingebouwde deur aangewezen?

Bij een sectionale poort verwerkt men de deur in de panelen. Deze optie is uitermate geschikt voor huizen met een smalle gevel. Door de garage met de voordeur te combineren kan je van beide genieten, zonder een keuze tussen beide te moeten maken.

Aan de andere kant is een inloopdeur van weinig nut bij een zijdelingse sectionaalpoort. Deze poorten open je zo ver als je zelf wil, waardoor een extra deur overbodig wordt.

Hoe kies ik de juiste garagedeur met loopdeur?

De juiste sectionaalpoort is kiezen nooit makkelijk, laat staan een garagepoort met inloopdeur. Voor je een keuze maakt, sta je beter stil bij de volgende zaken.

Plaats van de loopdeur

Een loopdeur kan in principe overal geplaatst worden: links, rechts of in het midden van de poort. De plaats van de deur hangt hoofdzakelijk af van je persoonlijke voorkeur en de specifieke situatie van de garage.

Hou bij je keuze rekening met de indeling van de garage. Gebruik je de garage ook als werkplaats of fitnessruimte, dan plaats je de loopdeur best aan de zijkant om zoveel mogelijk ruimte te bewaren.

Manuele sectionaalpoort met loopdeur in het midden
Manuele sectionaalpoort met loopdeur in het midden

Afmetingen

Je wilt natuurlijk dat jouw garagepoort in proportie is met de rest van de woning. Een garagepoort met standaardmaten is de goedkoopste optie en zal ook het snelst geleverd worden. 

Wil je afwijken van de standaard omdat je bijvoorbeeld ook met een rolstoel of een kinderwagen door de deur wil, dan zal de garagepoort op maat gemaakt moeten worden. En dat heeft natuurlijk zijn weerslag op de kosten van de garagepoort.

Materialen en Afwerkingen

Sectionale poorten met deur zijn beschikbaar in alle gebruikelijke materialen: staal, aluminium, kunststof en hout. Elke materialen heeft zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen, zoals duurzaamheid, onderhoudsgemak en natuurlijk de prijs.

Ook wat de afwerking betreft blijven alle opties open. Zo kan je de garagepoort laten poedercoaten, verzinken en verven, zodat je de poort kunt aanpassen naar jouw stijl en voorkeuren.

Opties en Accessoires

Naast de verschillende soorten en materialen zijn er vele opties en accessoires beschikbaar voor sectionale poorten met een deur, waaronder:

  • Afstandsbediening: Open en sluit de poort gemakkelijk met een afstandsbediening.
  • Sloten: Kies uit verschillende soorten sloten voor extra beveiliging en gemak van gebruik.
  • Verlichting: Met extra (ingewerkte) verlichting moet je ’s nachts de poort niet in het donker openen en verhoog je het veiligheidsgevoel.
  • Ramen: Voeg ramen toe aan uw poort voor extra lichtinval en een uniek design.
  • Decoratie: Met de juiste decoratieve elementen geef je de garagepoort een persoonlijke touch en til je de uitstraling van de hele woning naar een hoger niveau.
  • Drempelhoogte: Een garagepoort met ingebouwde deur heeft altijd een drempel. Door een zeer lage drempel (max. 22 mm) te kiezen beperk je het risico op struikelen tot een minimum.  
sectionaalpoort met deur naast de poort
Een alternatief voor een sectionaalpoort met deur is de voordeur naast de garagepoort te plaatsen en hetzelfde materiaal te gebruiken. Hiervoor moet de gevel wel voldoende breed zijn.

Wat kost een sectionale poort met loopdeur?

Een sectionaalpoort installeren is op zich al niet evident, zeker als het een geautomatiseerde sectionaalpoort is. Komt er dan nog een geïntegreerde deur bij kijken, dan is een professionele installateur een must. 

Voor het plaatsen van een inloopdeur betaal je gemiddeld 800 euro tot 1.200 euro bovenop de prijs van een standaard sectionaalpoort (1.500 euro tot 4.000 euro). Een sectionale poort met deur kost dus gemiddeld tussen de 2.300 euro en 5.200 euro, inclusief btw en installatie.

Benieuwd naar de exacte prijs voor een nieuwe garagepoort?

Wie een nieuwe garagepoort laat plaatsen, wil natuurlijk de beste sectionaalpoort voor zijn specifieke situatie – en liefst ook tegen de laagste prijs. Daarom is het van belang om verschillende offertes te vergelijken.

Vul daarom ons formulier in en wij brengen je in contact met garagepoort installateurs uit jouw buurt. Vergelijk hun voorstellen en prijzen en bepaal zo welke installateur het best bij je past.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?
3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Garagepoort
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Garagepoort