Warmtepomp

Warmtepomp, zuinig en groen

Een warmtepomp is dé oplossing om een gebouw op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. De pomp haalt de warmte uit de aarde of uit de omgeving en drukt deze samen om een gebouw of huis op te warmen. Het enige wat deze vorm van verwarming verbruikt is de elektriciteit die de compressor gebruikt. Het is een enorme besparing voor zowat elk gebouw. En een investering die je snel terug kan verdienen. Bovendien zijn er vaak gemeentelijke premies voor de plaatsing van een warmtepomp.

Verwarmen met een warmtepomp

Haal de warmte binnen en hou ze binnen. Met een warmtepomp brengt u alle warmte uit de buitenlucht, grond of grondwater naar binnen. Enkel met een goede isolatie blijft deze warmte ook effectief binnen. Wees er dus zeker van dat het gebouw waarop u een warmtepomp wilt aansluiten goed geïsoleerd is.

Warmtepomp plaatsen

Er zijn vele oplossingen voor wie een warmtepomp wil plaatsen. Als je een nieuw gebouw gaat bouwen is ongeveer alles mogelijk. Maak dan vooral op voorhand de beslissing. Als je een warmtepomp wilt laten plaatsen op een bestaand huis hangen de mogelijkheden af van de locatie. Sowieso zijn bepaalde types altijd en overal mogelijk. Maar afhankelijk van de locatie van het gebouw, de oppervlakte van het omliggende terrein en het budget kies je best voor de ene of andere oplossing.

Een goede warmtepomp en een goede installateur voor warmtepompen kies je niet zomaar. Contacteer ons daarom, vul onderstaand formulier in en wij brengen u in contact met verschillende leveranciers. U vergelijkt rustig de verschillende offertes en maakt zelf een keuze.

Offertes vergelijken
 Warmtepomp nodig?
Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes
  • Geothermische warmtepomp: Een geothermische pomp haalt warmte uit de grond en verwarmt daarmee het gebouw. Hiervoor zijn twee mogelijkheden.
  • Horizontale captatie: Bij horizontale captatie wordt de warmte uit heel het oppervlak van het terrein gehaald.
  • Verticale captatie: Bij verticale captatie wordt er een hele diepe put gegraven en wordt de warmte diep uit de grond gehaald. Hiervoor heb je minder oppervlak nodig. De plaatsing van een geothermische pomp met verticale captatie is wel iets moeilijker. Het boren van de put waar de installatie in moet komen moet met grote apparatuur gebeuren. De plaats waar de put moet komen moet dus bereikbaar zijn met een vrachtwagen...
  • Luchtwarmtepomp: Een warmtepomp met lucht als warmtebron is dan weer goedkoper en kan bijna overal geplaatst worden. Het rendement ligt wel lager. Deze warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht en brengt deze naar binnen.
  • Warmtepomp op basis van grondwater: Een warmtepomp met grondwater als warmtebron haalt warmte uit ondergronds water, of dus grondwater. Deze pomp is enkel interessant voor wie een grote ruimte of een groot gebouw wil verwarmen. De investering kan pas vanaf een grote verwarmingsvraag echt rendabel worden. Deze methode is dus niet rendabel voor een gewone gezinswoning..