Hoe werkt Ikea zonnepaneel (Solstråle) aanbieding?

Het merk biedt met zijn Ikea SOLSTRÅLE gamma een compleet pakket zonnepanelen aan tegen een betaalbare prijs. In het gamma zitten verschillende systemen en zonnepanelen producten:

 • 370 Wp monokristallijne fotovoltaïsche zonnepanelen – deze zonnepanelen profiteren van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van fotovoltaïsche zonne-energietechnologie. Hun homogene siliciumsamenstelling maakt een vol vermogen mogelijk.
 • Een centrale omvormer – dit is een onderdeel van fotovoltaïsche systemen die gelijkstroom omzetten in wisselstroom.
 • Ikea werkt samen met Svea Solar. De Installatie en configuratie van de zonnepanelen gebeurt door haar partner Svea Solar.

Het SOLSTRÅLE aanbod wordt voorgesteld als een kant-en-klare oplossing die zich aanpast aan je gebruikelijke verbruik, alsook aan de positie en oriëntatie van je woning. Het wordt aangeboden in samenwerking met Svea Solar.

Het Ikea SOLSTRÅLE plus aanbod is niet beschikbaar in België.

Welke zonnepanelen gebruikt Ikea & wat is Svea Solar?

Het SOLSTRÅLE-aanbod is momenteel beschikbaar in 9 landen, waaronder België. Voor elk land van distributie werkt IKEA samen met een lokale fotovoltaïsche installateur. In België werkt Ikea voornamelijk samen met Svea Solar.

SVEA Solar levert duurzame energie oplossingen en is de vaste partner van IKEA voor zonne-energie. Het is een betrouwbaar bedrijf met interessante garanties. Met de (dunne film) Ikea zonnepanelen produceer je hernieuwbare energie en ben je minder afhankelijk van de prijzen van fossiele brandstoffen, deze duurzame oplossing is alvast de moeite waard. De Ikea zonnepanelen passen perfect op de meeste hellende daken. Dankzij de zonnecalculator kan je berekenen hoeveel zonne-energie Ikea zonnepanelen op je dak opleveren. Eenmaal de zonnepanelen op het dak geïnstalleerd zijn, gaat de service verder.

Svea Solar Ikea staat in voor de optimalisatie, installatie en configuratie van je zonne-installatie voor schone energie. Dit gebeurt in 4 stappen:

 1. Svea Solar Ikea stelt samen met jou de beste oplossing vast om jouw fotovoltaïsche installatie te optimaliseren. Daartoe houdt Svea Solar rekening met de aard van jouw dak, de oriëntatie, de helling, of het om dunne film zonnecellen gaat en het aantal uur zonlicht.
 2. Ikea SOLSTRÅLE installeert zonnepanelen om zonne-energie op te vangen.
 3. Svea Solar configureert jouw fotovoltaïsche productiesysteem, sluit de zonnepanelen aan op het elektriciteitsnet en stelt het in werking. Svea Solar zet ook, samen met jou, jouw opvolgingsinstrumenten op voor de geproduceerde elektriciteit.
 4. Svea Solar is dan verantwoordelijk voor de dienst na verkoop van zonnepanelen. Zo beleef jij een zorgeloze groene energie ervaring!

Zoals je ziet, is het zonnepanelen merk Svea Solar je eerste aanspreekpunt tijdens het hele leveringsproces, maar het is ook je eerste aanspreekpunt bij eventuele moeilijkheden na de installatie.

installatie zonnepanelen van Ikea family

Wat is de garantie op zonnepanelen van IKEA ?

In een fotovoltaïsche installatie worden verschillende onderdelen geïnstalleerd: (dunne film) zonnepanelen, connectoren, omvormer, enzovoort. Elk van deze onderdelen heeft zijn eigen garantie, naast de algemene prestatiegarantie.

Elk van deze onderdelen heeft zijn eigen garantie, naast de algemene prestatiegarantie. Deze wettelijke garanties zijn verplicht. Zij vallen onder het Europese en Belgische recht.

De garanties van het IKEA SOLSTRALE-paneelaanbod vinden niets nieuws uit en beperken zich tot de gebruikelijke garanties, namelijk :

 • De prestatiegarantie van 25 jaar – alle zonnepanelen hebben deze garantie. De Ikea zonnepanelen moeten dus na 25 jaar ten minste 84,5% van hun basisprestaties leveren.
 • De 12-jarige fabrieksgarantie op de aangeboden monokristallijne panelen.
 • De garantie van 6 jaar op het zonnesysteem, die alle onderdelen van de systemen dekt.
 • 10 jaar fabrieksgarantie op jouw omvormer.

IKEA’s rol in het aanbod van zonnepanelen is om op te treden als contactpersoon voor Svea Solar in het geval van een storing.

zonnepanelen Ikea

Hoe kan ik Ikea fotovoltaïsche zonnepanelen bestellen?

Het grootste voordeel van het zonnepanelen aanbod van IKEA is het vereenvoudigde bestelsysteem voor je groene energie ervaring.

Het bestellen van SOLSTRÅLE zonnepanelen gebeurt in drie stappen:

 1. Je past het SOLSTRÅLE paneelaanbod rechtstreeks aan op de IKEA website met behulp van de simulator. IKEA zal je dan een aanbod doen dat past bij jouw zonnepanelen situatie.
 2. Zodra de aanbieding gevalideerd is, kan je jouw gegevens via IKEA naar de Svea Solar partner sturen. Je ontvangt dan je zonnepanelen offerte van Svea Solar.
 3. Zodra de offerte is goedgekeurd en je factuur is uitgereikt, duurt het 4-6 weken voordat je zonnepanelen door Svea Solar is geïnstalleerd en klaar is voor gebruik.

Na die tijd kan je profiteren van jouw hernieuwbare energieproductie en beginnen met het verlagen van jouw elektriciteitsrekening door schone energie via je zonnepanelen. Om tot zelfconsumptie te komen, zal moeten worden geïnvesteerd in een opslagbatterij (beschikbaar als optie) voor het optimaal inzetten van groene energie in jouw huishouden.

De snelheid van het proces en de eenvoud ervan zijn geweldig! Maar hoe zit het met de kosten?

Zonnepanelen op maat laten plaatsen?

Wil je zonnepanelen van Ikea op je dak laten plaatsen? Wij helpen je graag daar bij! Vraag advies aan zonnepanelen specialisten voor een offerte op maat.

Zonnepanelen op maat laten installeren?

Wil je zonnepanelen van Ikea op je dak laten plaatsen? Wij helpen je graag daar bij! Vraag advies aan zonnepanelen specialisten voor een offerte op maat.

De prijs? Wat kosten zonnepanelen bij IKEA in België?

De prijs voor zonnepanelen van IKEA ligt tussen 5.600 euro tot 15.600 euro. De reden waarom het bereik zo groot is, is omdat er met verschillende factoren rekening moet worden gehouden, zoals het type panelen, de omvormer of micro-omvormers, de installatiekosten, de toevoeging van een thuisbatterij, complexe dakstructuren, enz.

Toen de onderneming haar zonnepanelen aanbod presenteerde, was het de bedoeling de fotovoltaïsche elektriciteitsproductie voor iedereen toegankelijk te maken. Maar hoeveel kosten fotovoltaïsche installaties in België? Heeft IKEA echt een revolutie teweeggebracht in de prijs van zonnepanelen?

In werkelijkheid daalt de prijs voor het installeren van zonnepanelen voortdurend. Sinds 2017 is zonnepanelen prijs met 30 % gedaald en nu de elektriciteitsprijs de pan uit rijst, is de verkoop van zonnepanelen in de afgelopen 10 jaar met 60 % gestegen! Dit positieve effect wijzen ook de vele reviews uit. 

zonnepaneel prijs

Voorbeeld

Laten we ter verduidelijking het voorbeeld nemen van een gezin van 4 personen, dat 3.500 kWh/jaar verbruikt, wat volgens de CREG (federale regulator van de Belgische energie-industrie) het gemiddelde verbruik van een gezin is.

Dit verbruik moet worden teruggebracht tot 4.000 kWh/jaar om volledig gedekt te zijn. De investering die dit gezin moet doen voor het installeren van fotovoltaïsche zonnepanelen is geraamd op 6.000 tot 9.500 euro.

Is een SOLSTRALE-aanbod van IKEA, rekening houdend met deze informatie, prijstechnisch gezien echt interessant?

Laten we in de onderstaande tabel de vergelijking van het SOLSTRALE-aanbod en het aanbod van de zonnepanelen installateur Svea Solar zonder IKEA bekijken, die aangepast is op basis van een gezin van 4 personen. Op die manier kunnen we zien of het al dan niet de moeite loont om via een tussenpersoon als IKEA te gaan om te investeren in schone energie.

Merk Aantal zonnepanelen op je dak Prijs Productie per jaar
IKEA 16 6.750 euro 6.004 kWh
SVEA Solar (niet via IKEA) 14 5.968 euro 5.254 kWh

Ook al is het IKEA zonnepanelen aanbod betaalbaar, toch kan er een marge bespaard worden door rechtstreeks bij een installateur te bestellen. Bovendien wordt het aantal benodigde zonnepanelen enigszins opgedreven door de IKEA simulator.

Op onze website kan je onze online vergelijker gebruiken om de aanbiedingen van verschillende zonnepanelen installateurs in jouw buurt te vergelijken. Ontvang tot 5 gepersonaliseerde offertes, gratis en zonder verplichting, zo hoef je niet langer te grasduinen door alle reviews. 

Aanbod dat moet worden aangevuld met een Ikea thuisbatterij

Naast de zonnepanelen van Ikea, heeft Ikea ook een thuisbatterij op de markt gebracht. Dat is een batterij die de opgewekte zonne-energie van je zonnepanelen die niet wordt gebruikt opslaat voor een latere moment. Het aanbod van hernieuwbare energie wordt dus uitgebreid met de lancering van thuisbatterijen.

Aankoop IKEA batterij zonnepanelen

Zo een batterij bij Ikea verhoogt met andere woorden het zelfverbruik van de door jou opgewekte energie. Dit maakt jouw installatie van fotovoltaïsche panelen bijzonder rendabel. Hoe meer zelf opgewekte energie je verbruikt, hoe interessanter de investering.

Het versnelt ook de terugverdientijd van jouw PV-installatie en bevrijdt je van prosumer-tarieven of mogelijke wijzigingen in belastingen en wetgeving. Bovendien kan je rekenen op een premie van de Vlaamse overheid.

Wat kost een IKEA thuisbatterij?

De opslagbatterij is beschikbaar voor IKEA Family leden tegen een voorkeurtarief, variërend naargelang de opslagcapaciteit. Voor IKEA Family leden is dat tussen 4.050 en 8.730 euro voor batterijen van 5 tot 15 kWh.

zonnepanelen Ikea family

Profiteer van de Belgische premies voor fotovoltaïsche zonnepanelen

Elk gewest heeft zijn eigen steunbeleid om de toegang tot fotovoltaïsche zonne-energie te vergemakkelijken en/of zelfconsumptie aan te moedigen in de strijd tegen fossiele brandstoffen. Door het plaatsen van zonnepanelen kom je in aanmerking voor deze zonne energie steun.

De onderstaande tabel geeft je een overzicht van de beschikbare steun. Wees je ervan bewust dat de gemeenten soms hun eigen hulp-, bonus- en leenbeleid hebben.

Brussel
 • Groenestroomcertificaat: tot 900 euro per jaar
 • De Brusselse groene lening: premie tot 25.000 euro (afhankelijk van de totale prijs)
Vlaanderen
 • Premie: tot 750 euro, afhankelijk van de grootte van jouw installatie
Wallonië
 • Prosumententarief: 100 % terugbetaald tot 2022
 • Premie voor het installeren van een dubbele debietmeter
 • Lening: ‘Rénopack’ (renteloos, 0 %)

Conclusie: een aanbod om in overweging te nemen

In 2020 presenteerde IKEA, een Zweeds bedrijf dat in Nederland is gevestigd, zijn aanbod van monokristallijne SOLSTRALE-panelen met deze video:

We sommen hieronder de voor- en nadelen van het zonnepanelen aanbod van IKEA op.

Hoe goed zijn de zonnepanelen van Ikea? 

Voordelen

 • IKEA is een vertrouwde partner en er is korting voor IKEA Family leden.
 • Het is een vereenvoudigd bestel- en installatieproces.
 • Nog een voordeel is dat ze een snelle levering en installatie van je zonnepanelen voorzien.
 • De IKEA-simulator geeft je een duidelijk beeld van de prijs voordat je een offerte aanvraagt.
 • Het vermogen van het systeem is goed, de zonnepanelen hebben een goede opbrengst.

Nadelen

 • Het SOLSTRÅLE-aanbod omvat, in tegenstelling tot SOLSTRÅLE Plus, alleen een centrale omvormer voor je zonnepanelen.
 • Als een zonnepaneel defect raakt, kan dit gevolgen hebben voor de hele keten van energieproductie.
 • De levensduur van een centrale omvormer is ongeveer 10 jaar, in vergelijking met 20 jaar voor micro-omvormers.
 • Het SOLSTRÅLE Plus-aanbod is niet meer beschikbaar in België.
 • Hoewel de door IKEA aangeboden tarieven in de lage marge liggen, zijn ze volledig marktconform naar het zonnepanelen landschap.
 • Hoewel de naam IKEA geruststellend is, is het niet jouw belangrijkste contact. Het merk fungeert slechts als tussenpersoon.
 • Svea Solar kan een beroep doen op onderaannemers voor het installeren van zonnepanelen. Ook al blijft Svea Solar jouw belangrijkste contactpersoon en bieden zij after-sales service aan, Svea Solar installeert niet noodzakelijk de fotovoltaïsche panelen.

Wil je zonnepanelen kopen (merk IKEA)?

Ben je geïnteresseerd in hernieuwbare zonne-energie? Wil je zonnepanelen op het dak van je huis installeren en offertes vergelijken van zonnepanelen installateurs in jouw regio? Overschakelen op zonne-energie is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Vul het onderstaand formulier in en ontvang al binnen enkele dagen de eerste prijsoffertes op maat voor jouw nieuwe zonnepanelen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is uw (geschat) jaarlijks elektriciteitsverbruik?
2*. Waar wenst u zonnepanelen te plaatsen?
3*. Bent u ook geïnteresseerd in een thuisbatterij?
4*. Wanneer wenst u afspraak te maken (is nodig voor opmetingen en offerte)?
5. Voor welk type gebouw wenst u de installatie van zonnepanelen?
6. Beschrijving van uw project
7. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Zonnepanelen
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Zonnepanelen