Zonnepanelen installateurs in Limburg

DyFrint Energy
100%
Energielaan 10A
B-3650 Dilsen-Stokkem

DyFrint Energy is een bedrijf afkomstig uit Dilsen-Stokkem. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Zonnepanelen.

Woonbewust
100%
Gilissenweier 22
B-3600 Genk

Woonbewust is een bedrijf afkomstig uit Genk. Partner van Bobex sinds 2022, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Zonnepanelen.

Gaia Energy
100%
Industrielaan 19
B-3630 Maasmechelen

Gaia Energy is een bedrijf afkomstig uit Maasmechelen. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Zonnepanelen.

Stessens Energy Systems
100%
Nachtegalenstraat 40
B-3530 Houthalen-Helchteren

Stessens Energy Systems is een bedrijf afkomstig uit Houthalen-Helchteren. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Zonnepanelen.

Zonnefixers (limneos consulting)
100%
Bosrandstraat 48
B-3600 Genk

Zonnefixers (limneos consulting) is een bedrijf afkomstig uit Genk. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Zonnepanelen.

EGS Projects
99%
Leyssenstraat 55
3660 Oudsbergen

EGS Projects staat in voor de installatie en reiniging van groene energieopwekkers. Ook als u tussen de geplande onderhoudscontroles problemen krijgt, staat ons bedrijf voor je klaar. Meer specifiek is EGS Projects leveraar van zonnepanelen, zonneboilers, pelletkachels, … (Lees meer)

Green Solutions
99%
Mettenberg 5
B-3940 Hechtel-Eksel

Green Solutions is een bedrijf gespecialiseerd in de installatie van zonnepanelen. Tegenwoordig is de installatie van zonnepanelen een zeer belangrijke activiteit, aangezien veel mensen overstappen op zonne-energie. Voor de installatie van jouw fotovoltaïsche panelen s … (Lees meer)

Sunexpert
99%
Begijnenwinning 3
B-3980 Tessenderlo

Sunexpert is een bedrijf afkomstig uit Tessenderlo. Partner van Bobex sinds 2020, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Dakreiniging, Dak ontmossen, Zonnepanelen.

Total Energy Projects Group
96%
Tipstraat 140
B-3740 Bilzen

Total Energy Projects Group is een bedrijf gespecialiseerd in installatie zonnepanelen, zonnepanelen, warmtepompen, centrale verwarmingsketels en het reinigen en coaten van daken. Ook voor herstellingswerken kan u op ons beroep doen.
Dankzij hun vakmanschap e … (Lees meer)

Sunlogics
95%
IQ-PARKLAAN 2D
B-3650 Dilsen-Stokkem

Sunlogics, staat voor duidelijke informatie over groene energievormen. Daarom gaan we samen met u onderzoeken hoe u het beste met duurzame energie om kan gaan en welk vorm het meest geschikt is.Het leveren van maatwerk staat bij ons centraal. Wij stellen u het optimal … (Lees meer)

Opteco
91%
Senator Alfons Jeurissenlaan 1020
B-3520 Zonhoven

Opteco is thuis in vele producten. Zonnepanelen, warmtepompboilers, thuisbatterijen, we zijn het meest ervaren in deze drie.
Met zonnepanelen bespaart u geld en denkt u aan het milieu. Onze warmtepompboilers zijn van de hoogste topkwaliteit. Met een thuisbatterij kan u … (Lees meer)

Solar Assistance
86%
Bosstraat 69
B-3560 Lummen

Solar Assistance is sinds 2014 dé specialist bij uitstek voor technische bijstand, pechverhelping, onderhoud & reiniging, monitoring en een allriskverzekering van uw PV-installatie tot 20 jaar na keuringsdatum.Uw zonnepanelen moeten renderen en wij houden ze in top … (Lees meer)

Alrasol Technics
Smissebroekstraat, 63
B-3830 Wellen

Speel je met het idee om zonnepanelen te laten installeren? Dan ben je bij Alrasol Technics alvast aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in zonnepanelen en de plaatsing ervan.
Onze onderneming heeft z’n vestiging in Wellen en we zijn voornamelijk actief … (Lees meer)

Keja
kampstraat 61a
B-3640 Kinrooi

Keja is een bedrijf afkomstig uit Kinrooi. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Zonnepanelen.

EcoThermo
Klauwierstraat 2
B-3970 Leopoldsburg

EcoThermo is een bedrijf afkomstig uit Leopoldsburg. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Zonnepanelen.

EPL Algemene Elektriciteitswerken
Kerkstraat 95
B-3540 Herk-de-Stad

EPL Algemene Elektriciteitswerken is een bedrijf afkomstig uit Herk-de-Stad. Partner van Bobex sinds 2024, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Elektriciteitswerken, Zonnepanelen.

Solitec BV
100%
Oktrooiplein 1
B-9000 Gent

Stap in de wereld van duurzame energie met Solitec, uw betrouwbare partner voor betaalbare en milieuvriendelijke oplossingen. Wij zijn gepassioneerd over het leveren van hoogwaardige diensten op het gebied van zonne-energie, thuisbatterijen, laadpalen, airconditioning, … (Lees meer)

Energy Revolution
100%
K.M.-Hendrikalaan 1A bus 4
B-1190 Vorst

Energy Revolution is een bedrijf afkomstig uit Vorst. Partner van Bobex sinds 2021, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Thuisbatterij, Zonnepanelen.

ENSYS
97%
Klinkaardstraat 210
B-2950 Kapellen

Sinds 2012 is ENSYS een team van een 20-tal experts in de ontwikkeling van hernieuwbare energie, gevestigd in Kappelen, in het noorden van België. We streven naar een groenere toekomst door producten van hoge kwaliteit te installeren.

Wij staan tot uw dienst voor d … (Lees meer)

MR Solar
95%
Pluim 7
B-8550 Zwevegem

Wij zijn installateurs van zonnepanelen in Vlaanderen en Wallonië. Dankzij een team van gekwalificeerde medewerkers kunnen we jou steeds een kwaliteitsservice garanderen, van de verkoop tot de installatie van jouw zonnepanelen. 

MR Solar valt onder de MR … (Lees meer)

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat is uw (geschat) jaarlijks elektriciteitsverbruik?
2*. Waar wenst u zonnepanelen te plaatsen?
3*. Bent u ook geïnteresseerd in een thuisbatterij?
4*. Wanneer wenst u afspraak te maken (is nodig voor opmetingen en offerte)?
5. Voor welk type gebouw wenst u de installatie van zonnepanelen?
6. Beschrijving van uw project
7. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.

Wat bepaalt de prijs in een offerte voor zonnepanelen in provincie Limburg?

Er zijn een aantal zaken die een invloed hebben op de prijs van zonnepanelen, zoals: hoeveel panelen je denkt nodig te zullen hebben, de kosten voor de installatie, je gemiddeld energieverbruik enzovoort. Het is verstandig om deze en andere prijsbepalers te kennen, zodat je weet wat je te wachten staat als je goede zonnepanelen plaatst. We sommen ze voor je op in onderstaand overzicht.

1. Je gemiddelde energieverbruik

Eén van de belangrijkste prijsbepalende factoren voor zonnepanelen is uiteraard de hoeveelheid stroom die je verbruikt. Aan de hand daarvan zie je ook hoeveel pv-panelen je nodig zal hebben. Om je een idee te geven: een gemiddeld gezin verbruikt tussen 3.000 en 3.500 kWh. Dat zijn ongeveer 10 tot 12 zonnepanelen die energie opwekken om aan je huishoudelijke behoeften te voldoen.

2. Het benodigde aantal zonnepanelen

Wat betreft het aantal panelen dat je nodig zal hebben, dien je dus eerst een oog te werpen op je gemiddeld verbruik. Bijvoorbeeld: met 6 zonnepanelen kan je ongeveer 1.700 kWh groene stroom of energie opwekken, met 10 zonnepanelen 2.900 kWh en met 18 zonnepanelen 5.200 kWh.

Om zeker te zijn, kan je het aantal benodigde pv-panelen berekenen door je totale energieverbruik per jaar te delen door de omrekenfactor (0.85). Deze laatste waarde weerspiegelt de geschatte opbrengst of het rendement van je zonnepanelen. Er wordt bij iedere PV-installatie of zonnepanelen installatie namelijk rekening gehouden met een potentieel rendementsverlies van 15 %. Vandaar dus omrekenfactor 0.85.

3. Installatiekosten

Het plaatsen van pv-panelen laat je best over aan een vakman. Daarvoor betaal je uiteraard een prijs. Die meerprijs kan verschillen naargelang de zonnepanelen installateur die je kiest. Daarom is het ook een goed idee om eerst een offerte voor zonnepanelen te laten opstellen door meerdere zonnepanelen installateurs. Door die te vergelijken, zie je namelijk makkelijker welke installatiekosten de meeste installateurs van zonnepanelen hanteren. Ook kan je op die manier diensten vergelijken en kies je zo de beste zonnepanelen en installateur voor jouw project.

4. Eventuele andere kosten

Wanneer je fotovoltaïsche panelen laat plaatsen, is het mogelijk om een aantal extra’s te kiezen, zoals een monitorsysteem en/of een zonneboiler. Ook daarvoor betaal je een meerprijs. Een monitorsysteem kost doorgaans tussen de 75 en 140 euro en voor een zonneboiler betaal je gemiddeld tussen de 2.750 en 3.750 euro.

Vraag gerust advies aan een zonnepanelen installateur wat de opties zijn voor jouw woning.

zonnepanelen Limburg

Zijn er premies voor de plaatsing van zonnepanelen in Limburg?

Zonnepanelen laten installeren is een grote kost. Gelukkig kan je beroep doen op een premie van de Vlaamse overheid via netbeheerder Fluvius. Om aanspraak te maken op de premie voor zonnepanelen is het belangrijk om je fotovoltaïsche panelen te laten plaatsen door een erkend zonnepanelen installateur.

Je moet de installatie ook laten keuren. In het geval dat je nog geen digitale meter hebt, dien je dit ook eerst te laten installeren. Fluvius zal daarvoor zelf contact met je opnemen. Je hoeft er dus niets voor te doen.

Naast deze premie kan je in sommige gemeenten rekenen op een extra premie of korting. Het is dus altijd een goed idee om dit goed na te vragen.

Is een groepsaankoop zonnepanelen ook een optie?

Een andere manier om te besparen op zonnepanelen is door mee te doen aan een groepsaankoop. Dat is vandaag zeker een interessante optie, omdat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in zonnepanelen. En hoe groter de groep, hoe aantrekkelijker de prijs.

Een bijkomend voordeel van een groepsaankoop zonnepanelen in provincie Limburg is dat het heel makkelijk is. Je hoeft namelijk niet zelf allerlei info te verzamelen en je bent verzekerd van een redelijke kwaliteit.

Meedoen aan een groepsaankoop zonnepanelen in je gemeente of provincie heeft echter ook een aantal nadelen. Zo weet je niet wie je pv-panelen komt plaatsen. Een goede plaatsing is belangrijk, want anders kunnen de pv-panelen bijvoorbeeld gaan lekken.

Een groepsaankoop kan dus voor een bepaalde onzekerheid zorgen. Daarnaast is maatwerk niet mogelijk, want er worden vaak standaardpakketten aangeboden. Hoe dan ook, is het een financieel interessante piste.

Aandachtspunten als je zonnepanelen wil plaatsen

Goede zonnepanelen laten installeren is niet zo eenvoudig. Voor een vlot verloop is het belangrijk dat je rekening houdt met onderstaande aandachtspunten!

1. Richting of oriëntatie van de zonnepanelen

Bij plaatsing is het vooral belangrijk om rekening te houden met de oriëntatie van de zonnepanelen. De hoogste opbrengst bereik je door ze op het Zuiden te richten. Ook (Zuid-)Oost en (Zuid-)West zijn voldoende rendabel.

2. De afmetingen van de panelen

De meeste soorten zonnepanelen zijn verkrijgbaar in pakweg 3 formaten: standaard pv-panelen van 165 x 100 centimeter, grote zonnepanelen van 196 x 100 centimeter en kleine pv-panelen met een afmeting van 125 x 100 centimeter.

Over het algemeen is het handiger om grotere pv-panelen te kopen, omdat ze een hogere efficiëntie en meer capaciteit hebben. Natuurlijk moeten de pv-panelen wel op je dak passen.

Wat betekent dit alles voor mijn elektriciteitsmeter? De digitale meter

In het geval dat je al een digitale meter hebt en je zonnepanelen wilt kopen, neem je het best contact op met je energieleverancier om een terugleveringscontract af te sluiten. Op die manier wordt de energie die je met zonnepanelen opwekt en niet gebruikt, in het net geïnjecteerd en ‘verkocht’ aan de leverancier.

Heb je nog geen digitale meter? Dan wordt deze automatisch en gratis geplaatst door Fluvius na de installatie van je zonnepanelen. Je hoeft hiervoor zelf niets te doen. Fluvius neemt contact met je op van zodra je de pv-panelen hebt aangemeld. Deze aanmelding is verplicht.

zonnepanelen installateur Limburg

Vind en vergelijk gratis zonnepanelen installateurs in provincie Limburg

Zonnepanelen laat je best plaatsen door professionals. Op die manier ben je zeker dat alles correct verloopt. Maar kies niet zomaar de eerste de beste specialist. Zonnepanelen installateurs hanteren namelijk uiteenlopende tarieven. Het is dus in jouw financieel belang om meerdere gratis offertes voor het plaatsen van zonnepanelen onderling te vergelijken voor.

Via het offerteformulier kan je tot 5 specialisten of vakmannen in de provincie Limburg vergelijken. Vind onder meer zonnepanelen installateurs in de regio van Beringen, Bilzen, Genk, Hasselt, Hechtel-Eksel, Lommel, Oudsbergen, Tessenderlo, Tongeren en Zonhoven.

In de prijsvoorstellen vind je een overzicht van de geschatte kosten. Door  gratis offertes te vergelijken is het eenvoudiger om te zien welke zonnepanelen installateur het goedkoopst uitkomt. Let daarbij wel op welke diensten in de prijs inbegrepen zijn, zodat je steeds een juiste vergelijking en ook keuze maakt.

Twijfel dus niet om te vragen naar een vrijblijvende offerte voor pv-panelen bij meerdere bedrijven tegelijk. Want je kan er heel wat geld en eventuele extra kosten mee besparen!

Zonnepanelen: vind de juiste specialist in Limburg

Vul het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bedrijven in Zonnepanelen die actief zijn in uw regio.

Recente aanvragen voor zonnepanelen in limburg

Zonnepanelen te Tongeren
Tongeren - Limburg

Verbruik door 2 personen.

Zonnepanelen voor een huis in Genk
Genk - Limburg

Verbruik 4500 kwh, hellend pannendak.

Bedrijven voor Zonnepanelen
Bekijk de specialisten in de omliggende gemeenten