Wanneer moet je je roofing herstellen?

Platte daken kunnen na verloop van tijd slijtage beginnen vertonen. Onder invloed van de uv-straling en jarenlange blootstelling aan hitte en koud weer wordt de dakbedekking broos. De hechting aan de dakbeplating kan na verloop van tijd ook losser worden. Wat kan leiden tot blaren en scheuren in het dak.

Blaren die beginnen te scheuren kunnen leiden tot waterinfiltratie via het dak. De houten bekleding kan dan beginnen rotten, de plafondafwerking vlekken vertonen en je woning muf ruiken. Als het bitumen dak volledig versleten is, moet het volledig worden vervangen voordat er verdere schade wordt aangericht. Gebieden waar het dak gebogen is, zijn alvast bijzonder gevoelig voor lekken.

Schade plat dak

Roofing herstellen of volledig vernieuwen

Lokaal herstellen

Gaat het om een kleine scheur of een blaas? Je hoeft dan niet direct het hele dak te vernieuwen. Je kan de schade perfect lokaal herstellen. Dit kan je doen met behulp van een waterdichte reparatiepasta of rubbercoating.

Heb je genoeg ervaring om het zelf te doen? Of zoek je liever een professionele dakwerker in jouw buurt? Doe dan zeker beroep op een erkende dakwerker.

Roofing vernieuwen

Is jouw roofing ouder dan 20 jaar? Is de schade te groot voor een lokale reparatie? Dan is het het uitgelezen moment om een nieuwe dakbedekking te plaatsen. Je kan dan kiezen om een nieuwe roofing te plaatsen, met gemodificeerde bitumen dakbanen. Of je kan kiezen tussen andere materialen zoals EPDM, pvc of groene dakbedekking. Deze hebben allemaal een lange levensduur.

Al deze materialen hebben een levensverwachting die twee keer hoger ligt als een bitumen dakbedekking. Ook hoef je je geen zorgen meer te maken over potentiële lekken.

Hoeveel bedraagt de kostprijs om je roofing te herstellen?

Roofing lokaal herstellen prijs

Is jouw platte dak in slechte staat? Als het over een kleine schade gaat, herstel je best enkel het beschadigde deel. In onderstaande tabel vind je enkele richtprijzen:

Herstelling met waterdichte reparatiepasta Vanaf € 34 /L (incl. btw)
Herstelling met waterdichte rubbercoating Vanaf € 26 /L (incl. btw)

Roofing vernieuwen prijs

Is het tijd om jouw roofing volledig te laten vernieuwen? Weet je niet wat de kosten zijn? Een exacte prijs meegeven is niet zo simpel. In onderstaande tabel vind je enkele gemiddelde richtprijzen voor een nieuwe dakbedekking terug:

Soort dakbedekkingen Prijs (inclusief plaatsing, exclusief btw)
Roofing (bitumen of dakleer) € 40 – 60
EPDM € 60 – 80
Pvc € 45 – 230
Groendak € 50 – 70

Moet jouw plat roofingdak nog geïsoleerd worden? Geen paniek. Ook hier geven we jou een paar richtprijzen mee voor het isoleren van platte daken:

Type dakisolatie Prijs (inclusief plaatsing, exclusief btw)
Omgekeerd dak (isolatie zonder ballastlaag) Vanaf € 50
Warm dak (isolatie onder dakbedekking) € 70 – 115

Hoe onderhoud je best je roofingdak?

Het onderhoud van jouw dak is zeer belangrijk voor de duurzaamheid ervan. We geven jou alvast enkele tips hoe je jouw plat dak optimaal kan onderhouden:

  • Controleer jaarlijks jouw roofingdak. Controleer of er barsten, scheuren of blaren zijn. Probeer soms jouw dak te vegen of af te spuiten met een hogedrukreiniger. Let altijd goed op dat je de juiste producten gebruikt wanneer je jouw dak onderhoudt. Dit kan voor een groot deel helpen om platte daken in goede staat te houden.
  • Let ook steeds of er mosgroei of andere planten aanwezig zijn op jouw plat roofingdak. Deze kan je verwijderen via een milieuvriendelijke antimosmiddel. Die brengt geen schade toe aan het milieu, dieren en mensen.
  • Check ook meerdere keren per jaar de afvoeren en de afvoerstukken die door het dak gaan. Ze kunnen verstopt geraken door mos, bladeren enzovoort. Ze kunnen ook verstopt raken door sneeuw en ijs in de winter.
Verstopte afvoer

Je roofing dak herstellen of vernieuwen? Vind dakwerkers in jouw buurt

Wil je advies op maat en concrete prijzen? Vul onderstaand formulier in en kom in contact met verschillende dakwerkers in jouw buurt. Ontvang en vergelijk gratis offertes voor het herstellen of vernieuwen van jouw roofing. Zo krijg je een beter zicht op de huidige prijzen en diensten.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type dak hebt u of wilt u laten plaatsen?
2*. Welk soort dakwerken wenst u?
3*. Welke type dakbedekking heeft u of wenst u?
4*. Heeft u asbestproblemen op uw dak? (kan enkel bij sommige leien daken)
5*. Wat is ongeveer de oppervlakte van uw dak? (geschatte lengte x breedte)
6*. Wanneer wilt u de dakwerken laten uitvoeren?
7. Beschrijving van uw project
8. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Dakwerken
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Dakwerken