Wat kost het plaatsen van een veranda in landelijke stijl aan huis?

De richtprijs schommelt tussen de 1.400 en 1.600 euro per vierkante meter.

De kosten van een landelijke veranda worden bepaald op basis van de gekozen materialen, oppervlakte en voorbereidingswerken. De prijs van hout is ongeveer 20 % hoger dan die van aluminium. Pvc is 10 % goedkoper dan aluminium. De kostprijs van een smeedijzeren veranda ligt ook veel hoger dan de gemiddelde kostprijs van een veranda. Dit komt doordat smeden vrij arbeidsintensief is.

Elk project is anders. Wil je graag een exacte prijs voor jouw plannen? Vraag gratis naar offertes via ons offerteformulier.

Vergelijk gratis offertes op maat van jouw situatie en budget
Contacteer gratis verandabouwers in jouw buurt
arrow Ontvang offertes

Materialen voor landelijke veranda’s: prijs per soort

Het materiaal dat je kiest voor onder meer de profielen heeft alvast een invloed op de uitstraling van je landelijke veranda. Hieronder vind je een overzicht van mogelijke materialen.

1. Houten veranda

Hout is populair voor landelijke veranda’s. Het zorgt voor die typische natuurlijke look.

Natuurlijke materialen hebben een warme landelijke uitstraling en creëren een gezellige sfeer. Een veranda is een geweldige manier om buiten naar binnen te halen. Dat gevoel wordt versterkt door de keuze voor hout.

De landelijke stijl kenmerkt zich bovendien door lichte kleuren. Heeft je veranda niet de kleur die je wilt? Geen probleem! Hout is gemakkelijk te schilderen.

Houten landelijke veranda’s hebben als nadeel dat ze duurder zijn omwille van hun afwerking en het arbeidsintensieve jaarlijks onderhoud.

Voor een houten veranda betaal je makkelijk tot € 24.000.

Houten landelijke veranda

2. Pvc uitbouw

Pvc-profielen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, kleuren en afwerkingen. Zo geef je jouw pvc veranda probleemloos de gewenste landelijke uitstraling.

Pvc is een vrij licht materiaal en is daardoor iets gevoeliger voor zware gewichten. Hierdoor moeten profielen meestal dik gemaakt worden en kunnen er meerdere onderverdelingen tussen vensters nodig zijn.

Pvc is 30 % goedkoper dan hout. De richtprijs schommelt rond de 18.000 euro. Pvc is onderhoudsvriendelijk en in alle kleuren beschikbaar, ook in houtlook (imitatiehout). Veel keuze dus!

3. Veranda in smeedijzer

Smeedijzer wordt het meest gebruikt voor klassieke of rustieke landelijke veranda’s. Het past niet helemaal bij moderne veranda’s. Smeedijzeren landelijke veranda’s hebben een grote esthetische meerwaarde. Ze zien er chique en uniek uit door onder meer de ronde krullingen. Met een smeedijzeren veranda heb je veel mogelijkheden qua afwerking.

Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen. Je kan kiezen voor bogen en lichte kleuren om jouw veranda een tijdloze uitstraling te geven.

Smeedijzer is wel duurder dan hout. Voor een smeedijzeren veranda betaal je 30.000 euro of meer.

Goedkoper alternatief voor aanbouw: steellook veranda

Aluminium en pvc zijn de meest gekozen materialen om een steellook veranda te bouwen. Zo krijg je de unieke uitstraling voor een lagere aankoopprijs.

Er is een veranda voor elk budget
Vergelijk offertes en bespaar kosten
arrow Ontvang offertes

4. Veranda in aluminium

Aluminium is het minst gebruikte materiaal om een veranda een rustieke uitstraling te geven. Aluminium profielen zijn meestal heel dun en zien er stijlvol en elegant uit. Aluminium kan het gewicht van grote glaspartijen zelfs met dunne profielen aan.

Het is onderhoudsvriendelijk en je hebt keuze tussen meerdere kleuren, zelfs in houtlook. Zo kan je afhankelijk van de kleur de veranda alsnog een meer rustieke uitstraling creëren.

De richtprijs van een veranda in aluminium bedraagt 20.000 euro.

Stalen veranda

Geef ook je interieur een landelijke stijl

Een landelijke stijl bekom je ook door de landelijke inrichting van het interieur. Want naast het materiaal waaruit de veranda is opgebouwd, beïnvloedt ook het meubilair de rustieke stijl van de veranda.

Hieronder geven we je enkele tips hoe je met je interieur een landelijke stijl kan creëren:

Tip 1: Creëer een rustiek karakter door kleurgebruik

Zand, gebroken wit en aardetinten zijn heel typische landelijke stijlen. Ook zachte pastelkleuren zijn mogelijk. Het is aan te raden om puur witte of felle kleuren te vermijden. Neutraal wit kan er saai uitzien, felle kleuren zijn te druk. Ze passen niet bij de rustige, warme en gezellige landelijke sfeer.

Tip 2: Zorg voor een landelijk inrichting met meubels en decoratie

Sfeervol meubilair en decoratie mag in een landelijke veranda niet ontbreken. Meubilair en decor zullen waarschijnlijk worden gekozen op basis van de functie van de veranda. Een veranda die als loungeruimte wordt gebruikt, is bijvoorbeeld anders ingericht dan een veranda die wordt gebruikt als kantoor.

Landelijk meubilair wordt gedomineerd door licht en houttinten. Het heeft ook vaak een open einde. Denk aan zichtbare rekken, kasten met opgedeelde glazen deuren enzovoort.

De juiste meubels zorgen voor een landelijke sfeer

Landelijke veranda plaatsen? Vind een installateur in jouw regio en vergelijk gratis offertes

Kies bij voorkeur een professionele verandabouwer. Hij of zij garandeert je een perfect eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je gratis advies en vrijblijvende offertes van professionals bij jou in de buurt.

Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en vind je de juiste oplossing voor jouw droomproject.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type veranda wenst u?
2*. Welk materiaal verkiest u?
3*. Wat is de geschatte oppervlakte van de veranda?
4. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw veranda?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Veranda
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Veranda