Prijzen: Hoeveel kost een veranda in pvc?

Een veranda in pvc kost gemiddeld 1.275 à 1.400 euro per vierkante meter. Er zijn echter heel wat factoren die bepalen hoeveel je uiteindelijk betaalt. Voor een gemiddelde veranda in pvc mag je rekenen op een prijs van ongeveer 10.000 tot 25.000 euro

Belangrijkste prijsbepalende factoren zijn:

  • Afmetingen van de veranda
  • Vorm van de veranda en het type veranda
  • Soort beglazing
  • Type dak
  • Afwerking
  • Complexiteit van het project
  • Vraagprijs van de verandabouwer

Kies je voor een veranda in pvc in houtlook? Dan betaal je wat meer. Reken op een richtprijs van 20.000 tot 25.000 euro voor de realisatie van je veranda in houtlook pvc.

Prijzen voor veranda’s vergelijken?
Ontvang offertes en bespaar kosten
arrow Ontvang offertes

Ter vergelijking: wat kost een aluminium veranda?

Een aluminium veranda kost gemiddeld 1.200 tot 2.000 euro per vierkante meter

Een veranda in zwart pvc en glas tegen de witte gevel van een woning op een grijs betegelde ondergrond.

Voordelen en nadelen van een veranda in pvc

Pvc biedt alvast enkele interessante voor- en nadelen.

Voordelen van kunststof veranda’s

Waarom zou je kiezen voor een veranda in pvc?

1. Weinig onderhoud nodig

Een groot voordeel van pvc: de enorme onderhoudsvriendelijkheid. Pvc vergt weinig onderhoud. Waar hout kan rotten en ijzer vatbaar is voor roest, hoef je met pvc niet in te zitten met zulke kwalen.

2. Lange levensduur

Omdat pvc niet kan rotten of roesten, gaat het materiaal lang mee. Van een correct gebouwde pvc veranda kun je tientallen jaren blijven genieten.

3. Lage prijs

Pvc is de ideale optie voor wie een veranda wil laten bouwen met een relatief klein budget. Pvc heeft een aanzienlijk lagere prijs dan bijvoorbeeld hout en aluminium. Een houten veranda is gemiddeld 30 procent duurder, een aluminium veranda zo’n 15 procent duurder.

Bovendien biedt pvc een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De lage prijs resulteert dus niet zomaar in een veranda van lage kwaliteit.

4. Hoge isolatiegraad

Pvc heeft ook een hoge isolatiegraad. Het materiaal biedt zowel thermische als akoestische isolatie. De warmte blijft binnen, koude en omgevingslawaai blijven buiten.

Kies voor pvc met ramen in dubbel of hoogrendementsglas voor een goed geïsoleerde veranda.

5. Weervast

Pvc is goed bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Neerslag, fel zonlicht en stevige wind zullen pvc van hoge kwaliteit niet aantasten.

Pvc onderdelen voor veranda's: ramen, deuren en schuifwanden.

Nadelen van kunststof veranda’s

Pvc heeft uiteraard ook enkele nadelen.

Pvc is niet zo sterk als hout, staal of aluminium. Voor grote overkappingen en zware daken kun je geen smalle pvc profielen gebruiken. Er zijn relatief dikke profielen nodig om een voldoende stevige, dragende structuur op te bouwen.

Een oplossing is het gebruik van verstevigde pvc profielen. Daarin zit een metalen staaf verwerkt, waardoor de draagkracht stijgt. Je betaalt voor zulk pvc wel een hogere kostprijs.

Een ander nadeel is dat pvc niet gemakkelijk hersteld kan worden. Een beschadiging aan een pvc profiel of wand betekent vaak dat je dat onderdeel moet vervangen. Kleine reparaties zijn gemakkelijker bij bijvoorbeeld houten veranda’s.

Tot slot geldt voor pvc, net als voor veranda’s in andere materialen, dat de constructie op een correcte manier opgebouwd moet worden. Om een lange levensduur en een kwalitatief resultaat te garanderen, doe je best beroep op een ervaren verandabouwer.

Meer weten?
Stel je vragen aan 1 of meerdere experts tegelijk

Mythes over pvc

Enkele tientallen jaren geleden had pvc de neiging om na verloop van tijd te verkleuren en te verzwakken, bijvoorbeeld door blootstelling aan fel zonlicht of het opzuigen van vuil. Tegenwoordig gebruiken producenten nieuwe technieken bij het vervaardigen van pvc. Modern pvc is vuil- en stofwerend en kan voorzien zijn van een uv-werende coating.

Het resultaat? Een kleurvaster materiaal met een lange levensduur.

Pvc van hoge kwaliteit behoudt de oorspronkelijke kleur voor minstens 15 jaar.

Onderhoud: hoe moet je een pvc veranda reinigen?

Pvc vergt bijzonder weinig onderhoud. Met een emmer sop (warm water en een neutraal schoonmaakmiddel) en een vochtige, zachte doek maak je zelfs de vuilste pvc veranda’s weer proper. Een simpele poetsbeurt 1 of 2 keer per jaar volstaat.

Periodiek onderhoud, zoals nodig is bij veranda’s in hout of smeedijzer, is niet nodig. Je hoeft pvc niet te lakken, te beitsen of op een andere manier te behandelen.

Tijd voor een nieuwe look? Pvc kun je vrij eenvoudig van een ander kleurtje voorzien. Een likje geschikte verf volstaat.

Een kleurenwaaier voor veranda's in pvc tegen een gebroken witte achtergrond.

Wat zijn mogelijke afwerkingen van een pvc veranda?

Pvc biedt heel wat leuke mogelijkheden.

1. Kleuren

Pvc wordt vaak voorzien van een witte, grijze, zwarte of beige kleur, maar in de praktijk zijn de opties nagenoeg eindeloos. Het materiaal kan probleemloos worden voorzien van een heel resem aan kleuren, prints en kleurencombinaties.

2. Vorm en structuur van de wanden

Ook wat de vorm en structuur van de wanden en profielen betreft, heb je heel wat keuze. Kunststof kan voorzien worden van een gladde of korrelige structuur, en is verkrijgbaar in matte tot sterk glanzende uitvoeringen.

Benieuwd naar de mogelijkheden van pvc?
Win advies in bij ervaren verandabouwers
arrow Ontvang offertes

3. Pvc veranda in houtlook

Je pvc veranda kan ook voorzien worden van een houtlook, met realistische houtnerf. Zo geniet je van de uitstraling van een veranda in hout zonder een hogere prijs te betalen. 

Je pvc veranda kan op 2 manieren van een houtlook voorzien worden: met structuurfolie, of door de houtstructuur in de kunststof te persen. 

Structuurfolie

De producent kleeft een structuurfolie met houtnerf op de pvc profielen. Je hebt keuze uit ontzettend veel kleuren en structuren, waardoor je de look van nagenoeg elke houtsoort kunt nabootsen.

Folie is vatbaar voor krassen en beschadigingen. Na enkele tientallen jaren kan de folie loskomen en zijn oorspronkelijke kleur verliezen.

In het profiel geperst

De producent kan de houtnerfstructuur ook in de kunststof persen. De gelijkenis met een veranda in echt hout is treffend en de houtnerfstructuur blijft net zo lang behouden als het pvc onderdeel zelf

Deze optie biedt iets minder kleurkeuze – maar wel heel wat opties wat de nerfstructuur betreft. 

4. Materiaal voor het dak

Tot slot heb je ook wat het dak van je pvc veranda betreft heel wat keuzes. Er zijn verschillende materialen geschikt. Je kunt de pvc veranda afwerken met dakplaten uit kunststof, golfplaten, polycarbonaatplaten of zelfs kiezen voor een glazen dak

Een veranda in zwart pvc en glas met schuin glazen dak tegen een moderne woning met witte gevel en zwart dak.

Benieuwd welk materiaal je best gebruikt voor je veranda? Ontvang advies en offertes op maat

Heb je vragen over de verschillende materialen die je kunt gebruiken voor je veranda-ontwerp? Wil je graag prijzen voor pvc en andere veranda’s vergelijken? Of, ben je op zoek naar een verandabouwer in jouw buurt?

Vul onderstaand formulier in en ontvang gratis vrijblijvende offertes op maat en deskundig advies van ervaren verandabouwers. Zo vind je in een handomdraai de juiste oplossing voor jouw project.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type veranda wenst u?
2*. Welk materiaal verkiest u?
3*. Wat is de geschatte oppervlakte van de veranda?
4. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw veranda?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Veranda
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
More than 35,000 people find the right professional here every month
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Veranda