Hoe herken je een klassieke veranda? 

Hoe onderscheid je een klassieke veranda van de hedendaagse moderne veranda’s? Wanneer je volop wil genieten van het buitenleven en de natuur is de klassieke veranda de beste optie.

Met een klassieke veranda vergroot je niet alleen je woning. Je brengt de natuur ook als het ware naar binnen. Het vergroot je woongenot en biedt vele voordelen.

Zo kan je met de Belgische weersomstandigheden het hele jaar door van de natuur en je tuin genieten. 

Een klassieke maatwerk veranda kent een veel robuustere bouw en zwaardere constructie in vergelijking met een moderne veranda. Meestal wordt het dak plat afgewerkt met een boord.

Ook hellende daken zijn mogelijk, maar komen veel minder voor. Bij een moderne veranda wordt een plat dak veel minder gebruikt.

Vaak worden bij een klassieke veranda verschillende soorten materialen door elkaar gebruikt. Zo wordt het dak vaak afgewerkt met een houten boord en bestaan de profielen uit hout of aluminium.

Klssieke glazen veranda

Wat is het verschil tussen een klassieke veranda en een overkapping?

Veranda en overkapping wordt vaak voor dezelfde installatie gebruikt. Het enige verschil tussen beide is dat een veranda altijd aan het huis vast gebouwd wordt. Een overkapping kan tegen het huis staan, maar kan je eigenlijk eender waar in de tuin laten bouwen.

overkapping los in tuin

Wat kost een klassieke veranda inclusief montage

De klassieke nieuwe veranda kost gemiddeld tussen 1.400 en 1.600 euro per vierkante meter. Deze richtprijs is exclusief plaatsing en btw.

De prijs van een klassieke veranda is van verschillende factoren afhankelijk. Zo spelen materiaalkeuze en oppervlakte een belangrijke rol in de prijs.

Verder hangt het prijskaartje ook af van de moeilijkheidsgraad van de voorbereidingswerken en de plaatsing.  

Wil je graag een exacte prijs voor je toekomstige klassieke veranda? Vraag via onderstaand formulier gratis naar offertes op maat.

Interesse in een klassieke veranda?
Ontdek wat jouw droomveranda kost
arrow Ontvang offertes

Uit welke materialen kan je kiezen?

Vooraleer je klassieke veranda door verandabouwers wordt geplaatst, dienen er verschillende beslissingen genomen te worden. Het materiaaltype is hier een belangrijke keuze van.

Je hebt een ruime keuze uit duurzame materialen waarin de veranda gebouwd wordt. Welk materiaal heeft welke voor- en nadelen?

We leggen het graag voor je uit. Zo vind je het materiaaltype dat het best bij je veranda past.

1. Klassieke houten veranda

Hout is een tijdloos en milieuvriendelijk materiaal. Het heeft een heel charmante en landelijke uitstraling.

Droom je van een romantische veranda? Dan maak je met een veranda in hout een goede keuze.

Wanneer je kiest voor een houten veranda, heb je een ruime keuze uit verschillende houtsoorten.

Zo kies je de houtsoort die het best bij de stijl van je woning past. Vaak vind je dit type veranda terug bij meer authentieke en gerenoveerde woningen.

Wel is dit type materiaal niet zo onderhoudsvriendelijk. Wanneer je kiest voor een houten veranda moet je die jaarlijks behandelen tegen rotting en houtworm.

Ook is het aangeraden om je hout te voeden met lijnolievernis.

Wanneer de houten profielen breed en voldoende dik zijn, biedt hout een uitstekende thermische isolatie.

Ook wordt er door de brede profielen een sterke constructie gevormd.

Houten geïsoleerde veranda

2. Klassieke aluminium veranda

Wanneer je een veranda wilt die weinig tot geen onderhoud vereist, dan is een aluminium veranda de beste optie voor jou.

Aluminium moet je niet behandelen tegen rotting en moet je niet vernissen of invetten.

Je dient het materiaal enkel ongeveer twee keer per jaar te poetsen met een neutraal schoonmaakmiddel en een zachte spons.

Aluminium is beschikbaar in alle kleuren. Je kan dus de kleur van je veranda kiezen naar eigen smaak en voorkeuren.

Door de ruime keuze aan kleuren is dit type materiaal geschikt voor zowel een moderne als klassieke veranda.

Door het meerkamerprofiel van een aluminium veranda, biedt dit type veranda goede isolatie. Het betreft zowel akoestische als thermische isolatie.

Het is een zeer sterk maar licht materiaal. Die eigenschap zorgt ervoor dat bij een aluminium veranda een heel fijne afwerking en slanke profielen mogelijk zijn. Ook kent het materiaal een lange levensduur.

stalen-tuinhuis-uitziende-veranda-1024x538.jpg

Voordelen van een klassieke veranda aan huis bouwen

Aan het plaatsen van een klassieke veranda zijn vele voordelen verbonden. We lijsten graag de voordelen van klassieke veranda’s voor je op.

Op zoek naar een specialist?
Contacteer installateurs uit je buurt

Voordeel 1: Voeg extra waarde toe aan je woning

De extra ruimte die je creëert door het plaatsen van een veranda verhoogt de waarde van je woning. Je woning wordt dus meer waard, waardoor het later bij een eventuele verkoop meer geld kan opleveren.

Voordeel 2: Extra ruimte met extra licht

Door het plaatsen van een klassieke veranda creëer je extra leef- of woonruimte. Die extra ruimte met natuurlijk licht kan je naar wens benutten.

Je kan bijvoorbeeld ervoor kiezen om er een relaxzone van te maken. Een ruimte waar je rustig een boekje kan lezen of gewoonweg genieten van de rust en stilte.

Heb je altijd al gedroomd van koken in de natuur? Gebruik de veranda als een verlengstuk van je keuken en ontdek het gevoel van kokkerellen in de natuur.

Is je living een rommeltje door het speelgoed van je kinderen? Spelen je kinderen graag buiten, ook bij minder goed weer? Maak van de veranda een supercoole speelkamer.

Zo beschikken je kinderen over voldoende ruimte om helemaal los te gaan en genieten ze toch nog van het buitengevoel bij slecht weer.

Zo kan je van de buitenlucht genieten en van een langer voor- en naseizoen.

Veranda met veel natuurlijk licht

Welke soort beglazing kiezen voor je klassieke veranda? 

Bij de plaatsing van een klassieke veranda is het belangrijk dat je de juiste glassoort kiest, passend bij je situatie.

Wanneer je thermische isolatie belangrijk vindt, kies je het best voor hoogrendementsglas.

Die glassoort biedt namelijk de beste isolatie. Hoogrendementsglas isoleert twee tot drie keer beter dan standaard enkel of dubbel glas. Je bespaart hier dus enorm veel energie mee.

Zonwerend glas beschermt je op warme zomerdagen tegen uv-stralen en extreme warmte. Dit type glas is vooral handig wanneer je veranda naar het zuiden gericht is.

Vind een installateur voor klassieke veranda’s in jouw regio: vergelijk gratis offertes 

Laat je graag een klassieke veranda aan huis bouwen? Wil je meer weten over de verschillende types glas en materialen? Wens je extra aanvullende informatie?

Vraag via onderstaand formulier gratis professioneel advies en vrijblijvende offertes. Op die manier kan je meerdere prijzen vergelijken en vind je de beste oplossing voor jouw droomproject.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type veranda wenst u?
2*. Welk materiaal verkiest u?
3*. Wat is de geschatte oppervlakte van de veranda?
4. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw veranda?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Ook interessant om te weten

Wat kost een open veranda in de tuin?

+
De prijzen van een open veranda zijn heel uiteenlopend. Je kan al een simpele houten overkapping vinden voor minder dan 1.000 euro. Wil je een luxe open veranda laten plaatsen? Dan betaal je al snel meer dan 10.000 euro.

Wat zijn de prijzen van een klassieke veranda zelf aanbouwen?

+
Een veranda zelf aanbouwen is heel wat goedkoper dan dezelfde overkapping laten plaatsen. Maar het vraagt wel heel wat werk, zowel voorbereidend als het plaatsen op zich. Daarnaast beschik je best over enige vakkennis om een stabiele veranda te kunnen plaatsen waar je jarenlang plezier van hebt
Het is daarom altijd een goede keuze om ervaren installateurs te contacteren. Vergelijk via ons offerteformulier gratis 1 of meerdere offertes en vind een aannemer op maat van elk budget

Kan je een lichtstraat bouwen in een klassieke veranda uit hout?

+
Een lichtstraat kan perfect in een houten veranda geplaatst worden indien dit een stevige constructie is. Het zorgt voor extra natuurlijk licht en kan sierlijke details toevoegen. 
Veranda
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Veranda