Wat kost een veranda inclusief montage?

Wat is een open veranda? Een open veranda is de ideale oplossing om heerlijk en rustig het hele jaar door te kunnen genieten van de natuur, een ontbijtje in de lente, zonsondergang of een ander gezellig moment. Natuurlijk hangt hier wel een prijskaartje aan vast.

De prijs voor een open veranda aan huis is afhankelijk van verschillende factoren. Een groot gedeelte van de prijs is afhankelijk van het gebruikte materiaal en de oppervlakte. De prijzen voor een open veranda schommelen gemiddeld tussen de 1.000 en 1.500 euro per vierkante meter.

Die prijs hangt natuurlijk sterk samen met het type materiaal dat wordt gebruikt. Verder heeft de afwerking voor een open veranda ook een prijskaartje. Wanneer je kiest voor een afwerking met glas, kom je bijvoorbeeld in een hogere prijsklasse terecht.

Onderstaande tabel geeft een duidelijk overzicht van de verschillende materialen en hun prijzen voor een open veranda.

Materialen Prijzen
Hout € 950
Aluminium € 1.400
Pvc € 750
Afwerking met glas (optie) ca. € 2.000

Afhankelijk van de gekozen installateur betaal je voor de aankoop van de materialen inclusief de installatie zo’n 2.500 euro. Vergelijk zeker offertes om de beste prijs voor jouw project te bekomen.

Ontvang vrijblijvende offertes van aannemers uit jouw buurt
Vergelijk gratis offertes en bespaar heel wat kosten
arrow Ontvang offertes

Uit welke materialen kan je kiezen voor een open veranda?

Bij het plaatsen van een open veranda aan huis, moeten er keuzes worden gemaakt omtrent de zijwanden. Zo moet je zowel het materiaal voor de profielen als voor de beglazing kiezen.

1. Veranda in hout

Een open veranda is in combinatie met hout ideaal wanneer je een landelijk stijl wilt creëren. Hout is een karaktervol product met een heel warme en gezellige uitstraling.

De kwaliteit en de levensduurte van dit materiaal hangt sterk samen met het gekozen houttype. Hout heeft ook een hoge isolatiegraad.

Wel dient deze materiaalsoort goed onderhouden te worden. Het is een natuurlijk product dat niet bestand is tegen rotten. Door zijn natuurlijke uitstraling past het zowel bij moderne als klassieke woningen.

Open houten veranda

2. Veranda in pvc

Wanneer je op zoek bent naar een stevig en duurzaam materiaal voor je open veranda, is pvc de beste keuze. Pvc platen zijn op een speciale manier bewerkt. Zo houden ze onder meer schadelijke uv-stralen tegen.

Verder zijn ze gemakkelijk af te werken volgens je persoonlijke voorkeuren. Dat komt door de ruime keuze aan kleuren en de uiteenlopende afwerkingsmogelijkheden. Je hebt onder meer keuze tussen opale of heldere pvc-platen.

Wanneer je open veranda zuidelijk gericht is, kies je beter voor opale dakplaten. Zij laten minder en zachter licht door dan heldere platen. Bij een noordelijk gerichte open veranda aan huis kies je best voor heldere platen. Naast het feit dat ze meer licht doorlaten, kun je er ook helder doorheen kijken.

Tot slot biedt een open veranda met pvc-platen vele voordelen. Pvc voor je veranda is een onderhoudsvriendelijk en goedkoop materiaal. Het perfecte materiaal wanneer je een iets kleiner budget hebt.

3. Veranda in aluminium

Wanneer je een moderne en luxueuze uitstraling wilt creëren, kies je best voor aluminium. Door het slanke profiel oogt het aluminium zeer strak en is het geschikt voor de hedendaagse moderne architectuur van onze woningen.

Aan deze materiaalsoort zijn vele voordelen verbonden. De slanke aluminium profielen zijn zeer stevig en sterk. Zij kunnen zwaardere gewichten aan. Aluminium is een licht materiaal. Een open veranda van aluminium kan dus snel en eenvoudig geplaatst worden.

Verder heeft deze materiaalsoort nauwelijks onderhoud nodig. Je kan ook ervoor kiezen om één of meerdere zijwanden te laten installeren aan jouw nieuwe veranda van aluminium. Zo blijf je beschermt tegen de wind.

Open veranda in aluminium

Voordelen en nadelen van een open veranda aan huis

Twijfel je tussen een gesloten of open veranda? Wij lijsten graag de voordelen en nadelen van een open veranda aan huis voor je op.

Geniet van alle voordelen die een open veranda geeft
Contacteer experten en ontdek de mogelijkheden
arrow Ontvang offertes

Voordelen van open veranda’s

 • Bescherming tegen de zon en de regen (weersomstandigheden)
 • Geeft je woning stijl
 • Je geniet van natuurlijk licht
 • Rechtstreeks contact met de natuur
 • Goedkoper in vergelijking met een klassieke woonveranda
 • Geeft je woning extra meerwaarde
 • Aanpasbaar naar eigen smaak en voorkeuren
 • Een open veranda kan snel geplaatst worden
 • Plaatsing zonnepanelen mogelijk
 • Mogelijkheid tot carport
Open veranda met mooi uitzicht

Nadelen van open terrasoverkappingen

 • Beschermt je niet tegen wind en koude winterdagen, dit heb je wel bij een gesloten veranda.
 • Bij een open veranda is meer onderhoud nodig in vergelijking met een gesloten veranda.
Open veranda is niet beschermd tegen de weerselementen

Heb je een vergunning nodig om een open veranda te bouwen?

Wil je graag een open veranda laten plaatsen? Hou dan met een aantal factoren rekening. Wanneer je niet voldoet aan de onderstaande 3 zaken moet je een vergunning aanvragen voor je open veranda. Een vergunning voor een open veranda kan je eenvoudig aanvragen bij je gemeente. Er moet dus met verschillende factoren rekening gehouden worden.

1. Open veranda = maximaal 40 vierkante meter

Open veranda’s aan huis dienen kleiner te zijn dan 40 vierkante meter. Anders is er de mogelijkheid dat de veranda wordt afgekeurd.

2. Het dak open veranda = maximaal 4 meter hoog

Verder moet je ook rekening houden met de grootte van het dak van de open veranda. Zo moet het dak minder dan 4 meter hoog zijn.

3. De veranda staat op jouw eigendom

Tot slot moet de veranda binnen jouw eigendom blijven. Het mag dus niet op de eigendom van je buren of de stad staan.

Let op:

Indien je niet aan bovenstaande voorwaarden voldoet, moet je een vergunning aanvragen en een architect inschakelen voor de bouw van je open veranda. Dat brengt uiteraard extra kosten met zich mee.

Je bestaande veranda volledig dicht maken: wat zijn de opties?

Je kan de voordelen van een open en een gesloten veranda combineren door een glazen schuifwand te plaatsen. Om zo extra ruimte te creëren. Op koude dagen schuif je de glazen muur weer makkelijk dicht. Het vereist wel extra kosten.

Verder kan je kiezen voor een veranda met een aansluitende terrasoverkapping of pergola. Je kan een bestaande veranda dichtmaken met vaste glazen panelen. Zo combineer je het beste van twee werelden.

Een veranda kan dichtgemaakt worden met plexiglas. Er zijn vele combinaties en opties mogelijk. Combineer naar eigen wens.

Open veranda sluiten met glazen schuifdeuren

Wil je weten hoeveel je droomveranda kost? Vergelijk gratis 1 of meer offertes 

Jij wilt toch ook, zelfs bij slecht weer, kunnen genieten van de prachtige natuur? Vraag dan via onderstaand formulier gratis professioneel advies en vrijblijvende offertes. Zo kan je snel en eenvoudig prijzen vergelijken en de beste oplossing voor jouw situatie vinden.

Na akkoord van de offerte kan je jouw open veranda aan huis laten plaatsen. Hulp nodig? Vragen? Contacteer ons via onderstaand formulier. Wij helpen je graag verder.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type veranda wenst u?
2*. Welk materiaal verkiest u?
3*. Wat is de geschatte oppervlakte van de veranda?
4. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw veranda?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Veranda
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
More than 35,000 people find the right professional here every month
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Veranda