Lijst van de beste verandabouwers actief in Oost-Vlaanderen

Veranda's van Gogh
100%
Pannenhuisstraat 115
B-2500 Lier

Veranda’s van Gogh is een bedrijf afkomstig uit Lier. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Terrasoverkapping, Pergola, Carport, Veranda.

Verandaland
96%
Anzegemseweg 8
B-8790 Waregem

Verandaland is een bedrijf dat al jaren gespecialiseerd is in het creëren van veranda’s op maat. Onze sterkte ligt in het leveren van sfeer en gevoel bij het afwerken van hun projecten. Onze kernwaarden zijn respect en menselijk contact. Wij leveren de beste diensten … (Lees meer)

Erkermann
78%
Omer De Vidtslaan 68
B-1760 Roosdaal

Bij Erkermann hebben wij al ruim 40 jaar ervaring in het plaatsen van ramen, deuren, veranda’s, terrasoverdekking en andere aanbouw. Daarnaast kan u ook bij ons terecht voor zonnewering, zoals bijvoorbeeld rolluiken, screens en zonnetenten.
Wij bieden volwaardige … (Lees meer)

SDS Veranda
70%
Steenweg Asse 200
B-1540 Herfelingen

Bij SDS Veranda uit Herne leggen we ons toe op veranda’s, pergola’s, terrasoverkappingen en zonwering. Ons werkgebied strekt zich uit over Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en Waals-Brabant.  Door de jaren heen zijn we uitgegroeid tot de belangrijkste … (Lees meer)

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type veranda wenst u?
2*. Welk materiaal verkiest u?
3*. Wat is de geschatte oppervlakte van de veranda?
4. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw veranda?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.

Veranda laten plaatsen: ontdek de voordelen

Door het plaatsen van een veranda aan jouw woning, vergroot je de woonoppervlakte aanzienlijk. De uitbreiding van de woonruimte verhoogt de waarde van jouw huis. Daarnaast zorgt een veranda voor meer natuurlijke lichtinval via de grote raampartijen. 

Het is mogelijk om volledige leefruimtes in de veranda te integreren. Plaats de woonkamer of de eetkamer in jouw veranda. Je krijgt het gevoel alsof je alle dagen in jouw tuin leeft. Dit zorgt ervoor dat een veranda rust met zich meedraagt. 

Welke keuzes maken? + veranda prijzen in Oost-Vlaanderen

De keuze die je maakt hangt af van jouw persoonlijke smaak en het budget dat je voor ogen hebt. Hieronder vind je enkele richtprijzen terug voor drie soorten veranda’s. De prijs is berekend zonder de plaatsingskosten. Indien je een exacte berekening wenst van de veranda die je op het oog hebt, is het aangeraden om enkele offertes van vakmannen uit jouw regio op te vragen en te vergelijken.

• Open veranda: Dit type veranda is de goedkoopste oplossing. De kostprijs van een open houten veranda start bij € 875. Voor een open aluminium veranda betaal je minimum € 2.500. 

• Standaard veranda: Een standaard veranda kan je krijgen vanaf € 7.500/12m². 

• Maatwerk veranda: Wil je een veranda op maat laten maken, dan betaal je onmiddellijk veel meer. De prijs bij een veranda op maatwerk start van € 20.000

Ook de keuze van het materiaal heeft invloed op de totale kostprijs van jouw veranda. Hieronder vind je de richtprijzen van ieder materiaal per m² terug:

• PVC: € 1.275 – € 1.400

• Houten veranda: € 1.150 – € 1.550

• Aluminium veranda: € 1.200 – € 1.600

• Smeedijzeren: € 1.500 – € 1.700

• Dubbel glas: € 65

• Hoogrendementsglas: € 80 – € 90

Soort veranda 

Zoals eerder vermeld zijn er drie soorten veranda’s. Maar wat zijn de verschillen tussen de veranda’s?

1. Open veranda

Je betaalt voor een open veranda gemiddeld tussen € 1.000 en € 1.500 per m². De prijs is afhankelijk van de materialen die je kiest voor jouw veranda. Daarnaast speelt de afwerking van de veranda ook een belangrijke rol in de kostenraming. Kies je voor de afwerking glas als materiaal, dan betaal je al snel meer dan wanneer je een ander materiaal kiest.

• Pvc: € 750

• Hout: € 950

• Aluminium: € 1.400

• Afwerking met glas (optie): ca. € 2.000

Met een open veranda kan je het hele jaar door genieten van jouw tuin. Een open veranda heeft tal van voordelen. De veranda kan tegen ieder weertype. Je bent zowel tegen de zon als de regen beschermt. Je staat in rechtstreeks contact met jouw tuin en je geniet van natuurlijk licht. De veranda geeft jouw woning een eigen stijl en een extra meerwaarde.

De open veranda pas je aan naar jouw eigen persoonlijke voorkeuren. Daarnaast is de veranda snel geplaatst. Het is eveneens mogelijk om zonnepanelen op de bovenkant van de veranda te plaatsen. Tot slot is deze veranda veel goedkoper vergeleken met een klassieke woonveranda.

2. Standaard veranda

Gemiddeld betaal je voor een standaard veranda € 7.500 per m². Ook bij deze veranda is de prijs afhankelijk van de materialen die je kiest. Kunststof is altijd de goedkoopste oplossing. Smeedijzeren veranda’s zijn de duurste. Een tussen oplossing is een veranda is hout of aluminium. 

Een standaard veranda wordt aan de woning geplaatst. Doorgaans verbindt een deur de veranda met de woning. Je kan er ook voor kiezen om een muur uit te breken. Op deze manier valt het natuurlijke licht in grote hoeveelheid de woning binnen.

3. Veranda op maat

De derde optie is om jouw veranda op maat te laten maken. Je krijgt niet het gevoel dat je de woning uitgaat als je de veranda binnengaat. De vloer en het plafond worden doorgetrokken. Plaats de woonkamer of de eetkamer in je veranda. De veranda maakt op deze manier onderdeel uit van de woon- en leefruimte van je huis. 

De prijs van een veranda op maat start bij € 20.000. De prijs is afhankelijk van de grote van jouw veranda en de materialen die je gebruikt. Doorgaans wordt er gekozen voor aluminium. De prijs van een aluminium veranda op maat ligt gemiddeld op € 1.500/m². 

Mogelijke materialen

Er zijn verschillende materialen waarvoor je kan kiezen. Elk materiaal heeft zijn voordeel en prijskaartje. 

1. Houten veranda

Een houten veranda heeft een warme en natuurlijke uitstraling. Het hout past zowel bij een landelijk, klassieke als een moderne woonstijl. Daarnaast is hout een zeer stevig materiaal en zijn grote overspanningen mogelijk. Op deze manier kunnen grote glasramen in de houten profielen geplaatst worden. Tot slot is hout een product dat eenvoudig te bewerken is.

De prijs hangt af van verschillende factoren:

• Oppervlakte

• Kwaliteit

• Glas

• Gekozen afwerking

• Complexiteit

• Maatwerk 

Reken op een bedrag van ongeveer € 1.500 per m². De btw zit niet mee in deze berekening.

2. Aluminium veranda

Ook bij een aluminium veranda zijn grote overspanningen mogelijk. De veranda is onderhoudsvriendelijk en heeft een lange levensduur. Daarnaast is aluminium 100 % recycleerbaar. Er is een groot gamma aan kleuren en profiel afwerkingen beschikbaar. Dit maakt het mogelijk om de veranda met verschillende stijlen te combineren. Tot slot is de isolatie van aluminium top!

Voor een aluminium veranda op maat betaal je tussen de € 18.000 en € 50.000. 

3. Kunststof veranda

Een pvc veranda is de goedkoopste optie. Ook kunststof heeft een brede waaier aan RAL-kleuren en afwerkingen. De veranda is goed geïsoleerd, heeft een lange levensduur en is recycleerbaar. Je hoeft kunststof nauwelijks te onderhouden.

Voor een veranda in kunststof reken je best op een budget tussen € 10.000 en € 25.000.

Afmetingen

De oppervlakte van jouw veranda speelt een rol in de prijsbepaling. Hoe groter, hoe duurder. 

• 6m²: € 2.000 – € 12.000

• 12m²: € 6.000 – € 25.000

• 20m²: € 15.000 – € 55.000

Aangezien de prijs van verschillende factoren afhangt, is het aangeraden om enkele offertes op te vragen?

Eventuele extra afwerking

Je kan ook kiezen om jouw veranda af te werken met zonwering, ventilatie of verlichting.

Zonwering veranda

Zonwering beschermt je in de zomer tegen de zon en de hitte. Je kan de zonwering zowel binnen als buiten plaatsen. Voor zonwering betaal je tussen € 100 en € 200 per m².

Ventilatie en verlichting

Voorkom vochtproblemen door een goed ventilatiesysteem te voorzien. Je kan kiezen voor natuurlijke of mechanische verluchting. 

LED-verlichting is alom tegenwoordig. De verlichting heeft een lange levensduur en is energiezuinig. Daarnaast heb je ook de optie om het ligt te dimmen. 

Veelgestelde vragen over veranda’s

Hieronder vind je een antwoord op de meest gestelde vragen in verband met veranda’s.

Is een vergunning bij verandabouw in Oost-Vlaanderen verplicht?

Voor een veranda bestaande uit 40m² waarvan 75% uit glas bestaat, heb je geen vergunning meer nodig.

Aanbouw versus veranda: wat is het verschil.

Kies je voor een aanbouw, dan breid je de leefruimte uit. De aanbouw bestaat uit muren en ramen. Hier heb je in de meeste gevallen een stedenbouwkundige vergunning voor nodig.

Een veranda bestaat voornamelijk uit glas. 

H3: Wat zijn de opties voor het verwarmen van je veranda?

Je kan je veranda verwarmen met:

• Een warmtepomp

• Een pelletkachel

• Leidingen van de centrale verwarming doortrekken

Hoe vind ik verandabouwers in Oost-Vlaanderen?

Volg de onderstaande stappen om enkele verandabouwers in Oost-Vlaanderen te vinden.

Stap 1: Vertel ons over jouw project

Het is belangrijk dat wij een duidelijk beeld krijgen van de veranda die jij voor ogen hebt. Vertel ons daarom over jouw project.

Stap 2: Wij zoeken de beste verandabouwers in jouw buurt

Vervolgens gaan wij op zoek naar de beste verandabouwers in Oost-Vlaanderen.

Stap 3: Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes

Vraag via het offerteformulier gratis en vrijblijvend enkele offertes op. De ideale manier op prijzen te vergelijken en de vakman te vinden die jou helpt met je project.

Veranda: vind de juiste specialist in Oost-Vlaanderen

Vul het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bedrijven in Veranda die actief zijn in uw regio.
Bedrijven voor Veranda
Bekijk de specialisten in de omliggende gemeenten