Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type veranda wenst u?
2*. Welk materiaal verkiest u?
3*. Wat is de geschatte oppervlakte van de veranda?
4. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw veranda?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Hoe prijzen en offertes voor veranda’s vergelijken?

Nieuwe veranda laten bouwen? Uitstekend idee! Met een veranda aan je woning of in je tuin creëer je een extra ruimte waarin je comfortabel kunt genieten van je omgeving. Maar, hoe verzeker je jezelf dat je de veranda voor de beste prijs en door de juiste partij laat installeren? Enkele tips.

Tip 1: Bepaal eerst welke veranda je wilt laten plaatsen

Nog voor je een offerte aanvraagt, is het aan te raden om een beeld te hebben van wat voor veranda je wilt laten bouwen. Welke veranda je laat bouwen, speelt namelijk een grote rol in de prijsbepaling. Met een verandaontwerp in gedachten wordt het daarom een stuk eenvoudiger om prijzen voor jouw unieke project te vergelijken.

Verder in dit artikel vind je een handig overzicht met prijsbepalende factoren. In het kort gaat het om:

 • Verandaontwerp
 • Omvang
 • Type dak
 • Ramen en beglazing
 • Gebruikte materialen
 • Eventuele extra’s zoals verlichting en verwarming

Nog geen concreet beeld van wat voor veranda je precies wilt? Geen probleem! Professionele verandabouwers helpen je met plezier in je zoektocht. Gebruik het formulier bovenaan deze pagina om gratis en vrijblijvend advies op maat te ontvangen.

Twee verandabouwers leggen nieuwe beglazing op het dak van een veranda.

Tip 2: Vergelijk offertes van verschillende verandabouwers

Vraag en vergelijk offertes van verschillende verandabouwers. Zo krijg je niet enkel een duidelijk beeld van de prijs voor je project, maar win je ook belangrijke informatie in. Een deskundige verandabouwer luistert naar je wensen en noden, en gaat mee op zoek naar de beste oplossing binnen jouw budget.

Tip 3: Check referenties en realisaties

Offertes ontvangen? Bekijk dan de referenties en realisaties van de verandabouwers. Zo krijg je meteen een beeld van hoe je nieuwe veranda er uit zal zien én van hoe jullie toekomstige samenwerking zal verlopen.

Je krijgt zo meteen ook een idee van met welke materialen de verandabouwer ervaring heeft. Een specialist in houten terrasoverkappingen is misschien niet de ideale partij voor het bouwen van een glazen veranda met aluminium draagstructuur, en vice versa.

Betrouwbare verandabouwers gezocht?
Ontvang gratis vrijblijvende offertes op maat van je project
arrow Ontvang offertes

Tip 4: Vergelijk geen appelen met peren

Bij de ene verandabouwer een offerte aanvragen voor een ruime aluminium woonveranda en bij de andere een offerte aanvragen voor een kleine houten terrasoverkapping? Dat leidt tot 2 heel verschillende offertes.

Door offertes aan te vragen voor eenzelfde project kun je de offertes pas echt objectief met elkaar vergelijken. Verandabouwers gebruiken elk hun eigen technieken en materialen, waardoor de offertes alsnog van elkaar kunnen verschillen.

Vergelijk gelijkaardige onderdelen van de verschillende offertes met elkaar om tot de juiste conclusies te komen. Let bijvoorbeeld op de materiaalkost, arbeidskost en eventuele verplaatsing- en afbraakkosten.

Vermeld de ene offerte een kost die op de andere offerte ontbreekt? Vraag gerust om verduidelijking bij de verandabouwers.

Tip 5: Controleer de offertes

Kijk steeds na of de offerte voldoet aan je wensen. Enkele zaken waar je op wilt letten:

 • Afmetingen
 • Stijl
 • Materialen
 • Aanvang en oplevering van het project
 • Garantie
 • Prijs
Een jong koppel vergelijkt samen offertes voor een nieuwe veranda.

Wat kost een veranda laten bouwen in België gemiddeld?

Een veranda laten bouwen kan al voor zo’n 875 à 2.000 euro. Dat is echter een absolute beginprijs voor een eenvoudige, open veranda. Meer uitgewerkte veranda’s kosten al snel meer dan 15.000 euro.

Extra’s zoals verwarming en verlichting kunnen de prijs voor je veranda sterk opdrijven. Verder in dit artikel vind je een overzicht met de belangrijkste prijsbepalende factoren.

Op zoek naar een specialist?
Vind snel en eenvoudig een vakman in jouw regio

Hoeveel kost een woonveranda?

Een woonveranda laten bouwen kan voor zo’n 1.400 à 1.600 euro per vierkante meter.

Hoeveel kost een open terrasoverkapping?

Reken op een beginprijs van 300 euro per vierkante meter.

Een houten woonveranda met grote ramen.

Wat bepaalt de prijs?

Wat bepaalt nu precies hoeveel je betaalt voor je nieuwe veranda? De 6 belangrijkste prijsbepalende factoren op een rij.

Ook de vraagprijs van de verandabouwer speelt een rol. Snel een overzicht met offertes voor jouw project ontvangen? Gebruik het formulier bovenaan deze pagina.

1. Soort veranda: open, halfopen of gesloten

Het type veranda bepaalt hoeveel materialen gebruikt worden. Een open veranda bestaat uit een draagconstructie en dak, een halfopen veranda voegt daar 1 of meerdere zijwanden aan toe, en een gesloten veranda beschikt over 4 scheidingswanden.

Een mix van een gesloten veranda met een open terrasoverkapping? Dat kan! Vraag naar de mogelijkheden bij verandabouwers.

2. Omvang

Logisch: hoe groter de veranda, hoe meer materiaal en hoe meer werkuren, dus hoe hoger de prijs

Een prijs op maat van jouw project?
Ontvang gratis vrijblijvende offertes voor jouw nieuwe veranda
arrow Ontvang offertes

3. Type dak

Je hebt keuze uit heel wat soorten daken: denk maar aan platte, bolle of hellende daken, gesloten daken, glazen daken of daken met een lichtstraat of koepel. 

4. Soort ramen en beglazing

Hoe meer glazen ramen, hoe hoger de prijs. Een volledig glazen veranda kan flink wat kosten.

Daarbij komt dat glas met een betere isolatiewaarde vanzelfsprekend duurder is dan bijvoorbeeld enkel glas. Je hebt voorts de keuze tussen volledig transparant en semi-transparant glas, helder en gekleurd glas, en glas met of zonder zonwering.

Besparen op de beglazing en toch een goede lichtinval verzekeren? Overweeg dan het gebruik van polycarbonaat

Een veranda met lichtkoepel en zonwering. In de veranda staat een rieten zetel met witte kussens met bloemmotief, twee zwarte krukjes en een rieten tafeltje.

5. Gebruikte materialen

Niet enkel de beglazing, maar ook de dragende structuur beïnvloedt de kosten. Er zijn heel wat verschillende mogelijkheden. Denk maar aan hout, aluminium, steen en pvc – of een mix van verschillende materialen.

Niet elke vakspecialist werkt met elk materiaal. De ene verandabouwer werkt uitsluitend met hout, terwijl de andere een voorkeur heeft voor aluminium. Kies steeds de juiste specialist voor jouw unieke project!

Wil je een woonveranda laten bouwen? Hou er dan rekening mee dat het gebruik van materialen met een goede isolatiewaarde nodig is. Zo vermijd je hoge verwarmingskosten en een laag gebruikscomfort in je veranda.

6. Extra opties: verlichting, verwarming, zonwering en aankleding

Tot slot kun je de veranda verder laten personaliseren. Denk aan verlichting en verwarming, zonwering om de veranda ‘s zomers koel te houden, een geluidsinstallatie of een volledige aankleding van de ruimte.

Een moderne veranda met grote ramen en zwart, aluminium frame.

Gratis offertes aanvragen voor veranda’s? Dat doe je hier

Laat jij straks een open houten veranda bouwen? Of toch liever een gesloten veranda uit aluminium en grote glazen ramen? Je zoektocht naar de juiste verandabouwer begint bij het formulier bovenaan deze pagina.

Druk op onderstaande knop en ontvang gratis vrijblijvende offertes op maat. Je ontvangt ook meteen deskundig advies van verandabouwers. Zo vind je binnen de kortste keren de juiste partij voor jouw project. 

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vergelijk gratis offertes van verandabouwers in jouw regio
arrow Ontvang offertes
Veranda
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
More than 35,000 people find the right professional here every month
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Veranda