Waarom een oude veranda renoveren?

Er zijn tal van redenen te bedenken waarom tot bestaande veranda renoveren over te gaan. Denk maar aan volgende zaken:

  • De dakbedekking van je huidige veranda bestaat uit verouderd glas, waardoor je het te warm hebt in de zomer en te koud in de winter. Je wil glas vervangen om betere isolatie te verkrijgen. 
  • Ze voldoet niet meer aan de huidige isolatienormen
  • Je oude veranda is defect (kapot glas, beschadigde dakplaten, etc.)
  • Ze is in goede staat maar valt vandaag de dag simpelweg niet meer in de smaak

Veranda renovatie: prijs

We horen je al luidop denken over het kostenplaatje dat aan oude veranda renoveren verbonden is. Het is niet evident om er een vaste prijs op te kleven, maar je kan zeker en vast stellen dat veel afhankelijk is van de staat waarin de glazen constructie verkeert.

Oude veranda volledig versleten?
Als de veranda echt oud en versleten is, ben je gewoonweg beter af met de plaatsing van een nieuwe veranda. Zijn de materialen die in je veranda verwerkt zitten nog actueel en hebben ze nog voldoende isolatiewaarde, dan neem je best een renovatiebeurt in overweging.
arrow Ontvang offertes

Veranda renoveren vs veranda afbreken

Hoe weet je nu of je best opteert voor veranda renoveren of veranda afbreken en het plaatsen van een nieuwe veranda? Wanneer loont het de moeite om voor een herstelling en veranda renovatie te kiezen? En wanneer gooi je de boel beter plat om een volledig nieuwe constructie neer te poten? De algemene criteria kom je hieronder te weten.

Zo'n veranda met steviger glas

Wanneer bestaande veranda renovatie?

Het antwoord op deze vraag is relatief eenvoudig. Een veranda is perfect te vernieuwen als de draagstructuur en structurele elementen ervan goed van staat is. Bij oude veranda’s is die meestal samengesteld uit hout of aluminium en kunststof voor het dak. De wanden zijn dan weer hoofdzakelijk uit glas vervaardigd.

 

Oude veranda’s die meer dan 30 jaar geleden gebouwd werden, beschikken heel vaak over beperkte isolatie en hebben geringe funderingen in de grond.

Het gevolg van de beperkte isolatiegraad van je veranda en geringe funderingen is dat je het te koud hebt in de winter en te warm in de zomer. Je veranda renoveren is dan de beste optie.

Misschien wel de meest voor de hand liggende te stellen vraag is welke onderdelen bruikbaar blijven om verder te gebruiken? Als je veranda binnen de laatste 20 jaar gezet is geweest, zal het merendeel zich overeind houden. Als we vroeger teruggaan in de tijd, loop je meer risico om meer onderdelen te moeten vervangen.

Wanneer oude veranda afbreken en nieuwe veranda plaatsen?

De boel platgooien is een drastische beslissing die je moet maken en daarbij ga je best niet over een nacht ijs. Maar als het echt zo extreem is, wanneer funderingen niet meer in goede staat zijn en volledig verroest geraken of als het glas echt niet meer van deze tijd is.

In vergelijking met vroeger, wordt vandaag hoogrendementsglas gebruikt. En wie steviger glas zegt, zegt ook stevigere funderingen. Die zijn noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de stabiliteit niet in het gedrang komt.

nieuwe veranda of veranda vervangen?

Heb ik een vergunning nodig voor mijn veranda renovatie?

Wat natuurlijk ook perfect tot de mogelijkheden behoort, is dat je je oude veranda wenst te laten vervangen door een aanbouw. Dat is absoluut geen slecht idee, maar wees jezelf er wel van bewust dat je hiervoor eerst een bouwvergunning dient aan te vragen.

Je zou kunnen veronderstellen dat dat helemaal niet nodig is, omdat de in te nemen ruimte volledig overeenstemt met de oude veranda, maar niets is minder waar. De wetgever beschouwt dergelijke ingreep als een structurele verbouwing en die valt onder de categorie van stedenbouwkundige vergunning. Graag wijzen we je er voorts ook nog even op dat een bouwaanvraag en een architect hand in hand gaan.

Vraag via onderstaand formulier gratis vrijblijvende offertes en professioneel advies. 

Kies je voor een nieuwe veranda of veranda renovatie? Vraag via onderstaand formulier gratis vrijblijvende offertes en professioneel advies. Op die manier krijg je een duidelijke weergave van de verschillende prijzen die in omloop zijn in de branche en zal je zonder enige twijfel een slag kunnen slaan die je voorheen nooit voor mogelijk hield.

Met andere woorden: waag de sprong en profiteer van de beste prijzen op nieuwe veranda. Zo ontwerp je een nieuwe veranda of veranda renovatie die bij jouw situatie past.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type veranda wenst u?
2*. Welk materiaal verkiest u?
3*. Wat is de geschatte oppervlakte van de veranda?
4. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw veranda?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Veranda
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Veranda