Is er een premie voor het renoveren of vervangen van een garagepoort in 2024?

In 2024 krijg je een premie voor de renovatie van een garagepoort indien je 65 jaar of ouder bent, namelijk de Vlaamse aanpassingspremie. De subsidie draait rond het aanpassen van de woning aan de noden van oudere bewoners.

In het geval van de garagepoort draait het specifiek rond het automatiseren van de poort. Laat je een nieuwe garagepoort plaatsen, dan geldt de subsidie enkel voor de motor.

Wil je een exacte prijs kennen?
Ontvang prijsvoorstellen op maat van specialisten.

Wat zijn de voorwaarden?

Leeftijd is de belangrijkste voorwaarde. De premie voor een garagepoort renovatie kan enkel aangevraagd worden door:

  • 65-plussers die hun eigen huis of het huis dat ze huren (met een huurcontract van minstens 3 jaar) laten renoveren
  • bewoners die hun woning aanpassen voor een inwonende 65-plusser. Dit moet wel een aanverwant zijn tot de tweede graad. Concreet gaat het dus om kinderen, kleinkinderen en (schoon)broers of -zussen.
  • particulieren die een woning voor minstens 9 jaar verhuren aan een sociaal verhuurkantoor (SVK) en een 65-plusser als bewoner hebben.

Naast leeftijd zijn er nog 3 voorwaarden:

  1. Inkomen: Het inkomen van de 65-plusser(s) is gelimiteerd.
  2. Locatie van de woning: Het huis moet in het Vlaams Gewest liggen en is daar gedomicilieerd. Hij/zij mag ook geen andere woning bezitten.
  3. Facturen: De facturen mogen maximaal 2 jaar oud zijn, moeten minstens 1.200 euro (incl. btw) bedragen en moeten op naam van de aanvrager staan.
premie garagepoort automatiseren

Hoe de premie voor een garagepoort aanvragen (+65 jaar)

De subsidie kan je aanvragen bij het agentschap Wonen-Vlaanderen. Op de website van de Vlaamse overheid kan je het aanvraagformulier downloaden en afdrukken. Opgelet, de aanvraag moet op papier aan het agentschap bezorgd worden – aanvragen via e-mail tellen niet. Vergeet ook niet om een kopie van de facturen en eventuele andere bewijsstukken toe te voegen.

Nadat je de aanvraag voor de garagepoortpremie ingediend hebt, krijg je een ontvangstbevestiging met een dossiernummer. Bij een correcte aanvraag krijg je binnen de 3 maanden (positief) antwoord.

Bedrag aanpassingspremie in 2024

Voor het automatiseren van een bestaande garagepoort of het plaatsen van een automatische garagepoort krijg je 50% van de goedgekeurde facturen (incl. btw) terug als premie. Het uitgekeerde bedrag via de Vlaamse aanpassingspremie is wel gelimiteerd tot maximaal 1.250 euro, ook al liggen de investeringskosten hoger dan 2.500 euro.

Elektrische garagepoort: gratis offertes vergelijken

Dankzij de premie bespaar je tot 1.250 euro op de automatisatie van je garagepoort, maar er zijn nog manieren om de kosten te drukken. Door garagepoort offertes op maat te vergelijken bijvoorbeeld. Vraag hier gratis offertes voor een automatische garagepoort en vergelijk hun prijzen. Zo vind je de perfecte garagepoort aan de laagste prijs.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?
3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Garagepoort
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Garagepoort