Garagepoort prijs

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes
Garagepoort: wat bepaalt de prijs?

Dé prijs van een garagepoort bestaat niet. Sterker nog, er zijn aanzienlijke prijsverschillen op de markt. Veel hangt af van uw keuzes: welk type, welk materiaal, welke opties, ... wenst u? Maar ook de keuze van de plaatser kan de prijs drukken of net omhoog duwen!

Garagepoorten: richtprijzen

De prijzen voor een garagepoort variëren dus sterk afhankelijk van uw specifieke wensen en keuzes. Om toch een idee te hebben van de kostprijs vindt u ons overzicht enkele richtprijzen. De prijzen zijn steeds inclusief montage en btw:

Garagepoort Gemiddelde prijs (incl. btw en installatie)
Kantelpoort (manueel) € 750 - € 1.250
Sectionaalpoort (automatisch) € 1.500 - € 2.500
Rolpoort (automatisch) € 1.500 -  € 2.500
Bestaande garagepoort automatiseren € 1.500
Manuele garagepoort: aluminium met veer € 800
Manuele garagepoort: aluminium met tegengewicht € 1.700
Manuele garagepoort: pvc met veer € 1.000
Manuele garagepoort: pvc met tegengewicht € 2.000
Manuele garagepoort: houtsoort Afzelia  € 4.250
Manuele garagepoort: houtsoort Meranti € 3.000

Wat bepaalt de prijs van een garagepoort?

Garagepoort: wat bepaalt de prijs?

Type poort

Overal zijn er prijsklasses, dus ook bij garagepoorten. De meest budgetvriendelijke poorten zijn kantelpoorten, terwijl automatische sectionaalpoorten in het duurste segment zitten. Eventuele extra opties zoals afstandsbediening verhogen uiteraard ook de prijs.

Materiaal

Garagepoorten zijn meestal gemaakt uit aluminium, hout, pvc of staal. Een garagepoort uit pvc is in de meeste gevallen de goedkoopste optie. Bij hout bepaalt de houtsoort de kostprijs: hardhout gaat langer mee, maar is ook duurder.

Automatisch of niet ?

Een automatische garagepoort is erg comfortabel, ergonomisch en functioneel, maar is natuurlijk duurder dan een gewone garagepoort. Het gewicht van de poort speelt ook een belangrijke rol. Hoe zwaarder de poort - bijvoorbeeld een stalen poort ten opzichte van een houten poort - hoe groter het vermogen van de aandrijfmotor. En dus hoe hoger de prijs...

Afmetingen

Zoekt u een goedkope oplossing, dan kiest u best voor een standaardpoort. Op maat gemaakte poorten zijn een pak duurder. Hoe breder of groter de garagepoort, hoe hoger de kostprijs.

Isolatie

Maakt de garage integraal deel uit van uw woning? Dan valt isolatie van de garagepoort te overwegen. Zo blijft het warmteverlies beperkt en bespaart u op energie. Vraag wel eerst aan een expert of de meerkost van het isoleren de moeite waard is.

Nieuwbouw of renovatie?

Bij een nieuwbouw gaat de montage van een garagepoort vaak erg vlot. Wie zijn garagepoort wil vervangen, moet rekening houden met extra installatiekosten. Vaak moeten er dan aanvullende aanpassingen gebeuren.

Tip: wilt u uw garagepoort vervangen door een automatische poort? Om de prijs te drukken kunt u de bestaande poort laten automatiseren. Prijzen voor het automatiseren van een bestaande garagepoort schommelen rond de 1.500 euro.