Waarom voor een glazen veranda kiezen?

Twijfel je over het materiaaltype van je nieuwe veranda? Ben je nog niet helemaal overtuigd van een glazen aanbouw? Ontdek hieronder welke meerwaarde een glazen veranda biedt.

  • Lichtinval. De grote glaspartijen, het glazen dak en de glazen wanden zorgen ervoor dat je een grote hoeveelheid natuurlijk licht naar binnen trekt.
  • Gezellig buitengevoel. In je glazen veranda ben je omgeven door de grote raampartijen waardoor het lijkt alsof je buiten zit.
  • Ruimtegevoel. Verandaglas heeft een heel ruime diameter. Door de grote glaspartijen lijkt het alsof de veranda groter is dan dat hij in werkelijkheid is. 
  • Veranda naar je persoonlijke wensen. Je kan vrijwel alles aanpassen naar eigen smaak en voorkeur. Zo kun je onder meer jouw veranda aanpassen aan de stijl van je woning
  • Overgang van binnen naar buiten. Met een glazen schuifdeur of schuifwand creëer je een naadloze overgang van binnenshuis naar buitenshuis. 
Een glazen veranda met zwarte aluminium profielen.

Prijzen glazen veranda

De prijs van glazen veranda’s worden bepaald door diverse factoren, smaak en voorkeuren. Zo spelen onderstaande factoren een rol in de prijsopbouw van je veranda:

  • Het materiaaltype en de profielkeuze
  • Het soort glas en de dikte
  • De oppervlakte van je glazen veranda en veranda dak
  • De moeilijkheidsgraad van de voorbereidingswerken: de graafwerken voor de fundering, bereikbaarheid van de locatie en opties

Wat kost een glazen veranda per m2?

Gemiddeld schommelen de kosten voor de aanschaf en plaatsing van een veranda in glas tussen de 1.200 en 1.500 euro per vierkante meter. Afhankelijk van de gemaakte keuze uit de verschillende soorten glas, het plaatsen van een glazen schuifdeur, kan dit natuurlijk iets meer of minder zijn.

Benieuwd naar een gemiddelde prijs voor jouw project? Ontvang offertes via het offerteformulier.

Benieuwd naar een prijs voor jouw glazen veranda?
Ontvang en vergelijk gratis offertes op maat
arrow Ontvang offertes

Voorbeeld: wat kost een veranda in aluminium met glas van 20 m2?

Mik voor zo’n ruime glazen veranda op een prijs van 25.000 à 30.000 euro.

Materialen voor de profielen van glazen veranda’s

Wanneer je kiest voor een glazen veranda, heb je een ruime keuze aan profieltypes. Je kunt kiezen voor profielen uit aluminium, staal, pvc of hout.

Aluminium

Aluminium profielen zijn een prijzig maar ijzersterk materiaal. Aluminiumprofielen hebben net zoals bij aluminium veranda’s een fijne en zorgvuldige afwerking. Tot slot heeft aluminium een lange levensduur en luxueuze uitstraling.

Staal

Wil je liever een industriële of metaal-look? Kies dan voor staal. Dit materiaaltype heeft weinig tot geen onderhoud nodig. Stalen profielen hebben een hoge kwaliteit.

Pvc

Een goedkopere optie is pvc. Moderne pvc profielen zijn van hoge kwaliteit, bijzonder onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in allerlei kleuren, imitatielooks en designs.

Hout

Ben je meer fan van een landelijke stijl? Dan is hout de beste keuze. Hout straalt een charmante en gezellige sfeer uit. Wel is bij hout regelmatig onderhoud noodzakelijk om rotting en verkleuring te voorkomen.

Onderaanzicht van een glazen veranda met aluminium profielen en oranje met gele zonwering.

Welk type beglazing kies je? 

Wanneer je kiest voor het plaatsen van een glazen veranda, is het belangrijk om de juiste glassoort te kiezen. 

Isolerend glas

Je veranda goed isoleren? Kies dan voor glas met een lage u-waarde. De u-waarde of warmtedoorgangscoëfficiënt drukt uit hoeveel warmte via een oppervlak kan ontsnappen. Hoe lager, hoe beter het oppervlak isoleert!

Goede opties zijn dubbel glas, driedubbel glas en hoogrendementsglas.

1. Veiligheidsglas

Veiligheidsglas wordt ook wel gelaagd glas of inbraakwerend glas genoemd. Het glas wordt verrijkt met een folie, waardoor het niet in stukken breekt. Voor het verandadak wordt bijvoorbeeld vaak uit voorzorgsmaatregel voor veiligheidsglas gekozen. 

2. Zonwerend glas

Bij een glazen dak bestaat er de kans dat de veranda te snel opwarmt. Dat komt omdat de zon er de hele dag op kan schijnen. Zonwerend glas beschermt je tegen die extreme warmte.

Zonwerend glas is een soort hoogrendementsglas. Het isoleert warmte in de zomer en warmteverlies in de winter. Het glas kan gebruikt worden voor het dak, schuifwanden en schuifdeuren.

Je kiest zelf hoe transparant het glas is. Hoe lichter het glas, hoe meer warmte je binnenlaat. Je kiest best voor een gemiddeld zonwerende glassoort. Zo combineer je het beste van twee werelden.

Twee verandabouwers plaatsen glazen platen op het dak van een veranda.

3. Zelfreinigend glas

Heb je geen tijd of zin om grote raampartijen netjes te houden? Kies voor zelfreinigend glas. Dit type glas is voorzien van een speciale coating. De beschermende laag zorgt ervoor dat vuil niet aan het raam blijft hangen. 

Jouw glazen veranda voor een correcte prijs?
Vergelijk offertes en bespaar kosten
arrow Ontvang offertes

4. Polycarbonaat platen als alternatief op glas: voordelen en nadelen

Een budgetvriendelijk en hoogwaardig alternatief op gewoon glas? Transparante of opake polycarbonaat platen.

Een transparante polycarbonaatplaat lijkt heel erg op een glasplaat. Door de transparantie van de plaat kan er veel licht en warmte de veranda binnenkomen. Daardoor kan het snel heel warm worden. Opake platen bieden een betere bescherming tegen oververhitting

Polycarbonaat platen zijn niet enkel een stuk goedkoper dan glas, maar ook lichter dan normaal glas. Net als veiligheidsglas splintert polycarbonaat niet: een veilige optie voor je veranda, dus. Wel maakt een veranda bestaande uit polycarbonaatplaten wat lawaai als het regent

Een houten overkapping met polycarbonaat golfplaten, een alternatief op een volledig glazen veranda.

Volledig glas of glazen elementen?

Een volledig glazen veranda oogt prachtig, maar brengt enkele uitdagingen met zich mee. Zo kan het glas snel vuil worden en biedt glas geen optimale isolatiewaarde. Het gebruiken van hoogrendementsglas, dubbel glas en/of zelfreinigend glas biedt een oplossing.

Toch kiest men soms voor een alternatieve oplossing: een veranda met enkele glazen elementen, en bijvoorbeeld een dak of wanden uit een materiaal dat gemakkelijker te isoleren valt. Enkele manieren waarmee je glazen elementen kunt combineren met andere materialen:

Optie 1: Dak uit glas

‘s Avonds naar de sterren kijken, overdag heel wat natuurlijk licht en een open gevoel? Dat krijg je met een glazen dak. Je kunt kiezen voor een volledig glazen dak, een lichtstraat of een lichtkoepel.

Laat screens installeren om de veranda in de zomer koel te houden en jezelf te beschermen tegen fel zonlicht, of kies voor zonwerend glas.

Optie 2: Gesloten veranda met glazen schuifwanden, zijwanden, ramen en deuren

Met glazen schuifwanden, grote ramen en transparante deuren verhoog je het ruimtegevoel in een gesloten veranda. Combineer ze met gesloten wanden in bijvoorbeeld hout of steen om optimaal te genieten van het comfort van een geïsoleerde ruimte en het uitzicht van een glazen veranda.

Benieuwd naar de opties?
Win advies in bij veranda-experts

Optie 3: Terrasoverkapping in glas

Nog een leuke optie: een open overkapping met glazen dak. Open overkappingen worden vaak niet geïsoleerd. Als ze tegen een goed geïsoleerde gevel staan, is dat ook helemaal geen probleem. Door te kiezen voor een overkapping met een glazen dak, geniet je van een onbelemmerde lichtinval in je woning en onder de overkapping.

Een stenen veranda met grote glazen ramen.

Mogelijke toepassingen en afwerkingen voor een glazen veranda

Een glazen veranda kan je op allerlei leuke manieren benutten. De extra ruimte kan je gebruiken als verlengstuk van je woon- en leefruimte. Je kan er een gezellige zithoek van maken waar je met je vrienden lekker aperitieft en geniet.

Verder kan je de ruimte inrichten als een thuiskantoor. Zo kan je rustig werken terwijl je kinderen bijvoorbeeld een verkleedfeestje organiseren of de gekste spelletjes spelen.

Wil je graag een verbinding maken tussen binnen en buiten? Laat een glazen schuifdeur in je veranda installeren. Zo kan je makkelijk een frisse neus halen.

Wanneer je constructieprofielen storend vindt, kies voor schuifbare glaspanelen. De panelen kunnen volledig open geschoven worden waardoor je een terras zonder muren creëert. Het geeft een prettig en ruimtelijk gevoel in de zomer.

Een moderne veranda in glas met naadloze glazen panelen.

Interesse in een glazen veranda? Vind een installateur in jouw regio en vergelijk gratis offertes

Wil je graag je woon- en leefruimte uitbreiden? Wil je de waarde van je woning verhogen? Dan is een glazen veranda zeker het overwegen waard. Vraag via onderstaand formulier vrijblijvend advies en gratis offertes. Zo wordt prijzen vergelijken kinderspel en kom je in contact met de juiste vakmannen in jouw buurt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type veranda wenst u?
2*. Welk materiaal verkiest u?
3*. Wat is de geschatte oppervlakte van de veranda?
4. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw veranda?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Veranda
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
More than 35,000 people find the right professional here every month
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Veranda