Dakwerken: Offertes aanvragen

Gratis offertes vergelijken

25.000 projecten per maand

+1.000.000 gebruikers

Nr.1 in België, al 21 jaar lang!

Dakwerken: Offertes aanvragen

Nieuwe dakpannen leggen, uw oude dak renoveren of EPDM plaatsen? Dan heeft u nood aan een betrouwbare dakwerker uit de regio. Daarom brengen wij u in contact met verschillende dakwerkers uit uw buurt. Zo kan u gratis offertes vergelijken en vindt u de geknipte dakwerker voor uw project.

1. Beschrijf uw project

* 1. Welk type dak hebt u of wilt u laten plaatsen?
 
 
* 2. Welk soort dakwerken wenst u?
 
 
* 3. Welke type dakbedekking heeft u of wenst u?
 
 
* 4. Heeft u asbestproblemen op uw dak? (kan enkel bij sommige leien daken)
 
 
* 5. Wat is ongeveer de oppervlakte van uw dak? (geschatte lengte x breedte)
 
 
* 6. Wanneer wilt u de dakwerken uit te voeren
 
 
Beschrijving van uw project
 
(Geef hier bijkomende info die de leveranciers zullen helpen om gerichte offertes te maken)
Foto's en bijlagen
Klik hier om foto's of bijlagen toe te voegen. U zal zo sneller reacties ontvangen.

2. Uw gegevens

VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor de specialisten die matchen met uw aanvraag.

Velden aangeduid met een sterretje (*) zijn verplicht in te vullen.
Wij hechten veel waarde aan uw privacy.In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid.
Uitstekend

Offertes vergelijken - eenvoudig & snel

Project Project
Beschrijf
uw project

Plaats hier uw project in één stap. Wij kijken dit na en zorgen voor de beste match met professionals uit uw regio.

Ontvang offertes en vergelijk!
Ontvang offertes en vergelijk!
Vergelijk offertes & beoordelingen

Geïnteresseerde bedrijven contacteren u en stellen een gratis offerte op. U vergelijkt rustig en u bekijkt ook hun beoordelingen.

Kies en <br>bespaar Kies en <br>bespaar
Kies en
bespaar

U kiest uiteraard volledig vrijblijvend. U kunt ook elk bedrijf zelf beoordelen. Dus 100% transparant maar ook 100% veilig!

Een nieuw dak te plaatsen doet u best beroep op een goede dakwerker. De prijs van een nieuw dak is afhankelijk van de opgelopen schade en dus ook van de omvang van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Een gehele of gedeeltelijke renovatie, nieuwe dakbedekking of dakgoten... al deze aanpassingen vragen een zeker budget. Om onaangename verrassingen te voorkomen, is het een goed idee om offertes aan te vragen van verschillende dakwerkers. Het is van essentieel belang om uw budget te bepalen vóór u met een dakwerker in zee gaat.

In dit artikel vindt u alle informatie over de verschillende soorten dakbedekking en de voordelen van het vooraf vergelijken van offertes.

Dakwerker kiezen - Waarom meerdere dakoffertes aanvragen? - De verschillende soorten dakwerken

Hoe de juiste dakwerker kiezen?

nature travaux

Wordt de dakwerker aanbevolen op internet?

Zoals bij alle vakmensen vindt u op internet beoordelingen van klanten, die reeds gebruik hebben gemaakt van de diensten van een dakdekker. Of het nu op Google, Facebook of Bobex zelf is, u zult vast en zeker beoordelingen vinden waarop u uw keuze kunt afstemmen. Mocht u negatieve opmerkingen tegenkomen, kijk dan of ze vaker terugkeren of dat het uitzonderlijkheden zijn.

Biedt de dakdekker een aannemelijke offerte aan?

Hoewel sommige dakwerkers soms zeer mooie beloftes maken, dient u vooral een dakwerker te kiezen die past bij uw stijl en uw budget. Aarzel niet om aanvullende informatie en een gedetailleerde lijst van de uit te voeren werkzaamheden aan te vragen. Maak zelf een overzicht van uw eisen en wensen en kies voor het bedrijf dat met een duidelijke, nette en professionele offerte uw lijst het dichtst benadert.

Heeft het bedrijf een professionele verzekering en certificering?

Vooraleer u een overeenkomst met een dakwerker ondertekent, kunt u hem vragen of hij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering heeft. Deze verzekering moet geldig zijn gedurende de hele looptijd van de job. Naast deze verzekering moeten bouwbedrijven gecertificeerd zijn en ervaring hebben in hun werkgebied. Om uzelf hiervan te overtuigen, kunt u het bedrijf om een bewijs van een door de staat erkend professioneel certificaat of diploma vragen.

Kan de dakwerker al mijn vragen beantwoorden?

Wees niet verlegen om extra uitleg te vragen over onderwerpen die u niet begrijpt. Als uw dakdekker geïrriteerd of verward reageert, is dit een slecht teken. Want een echte, betrouwbare vakman moet u de werking van zijn vak met professionaliteit en vriendelijkheid uit kunnen leggen. De dakwerker die u kiest, moet vanaf het begin tot het einde van de werkzaamheden beschikbaar en vol aandacht voor uw behoeften zijn.

Waarom meerdere dakoffertes aanvragen?

Correcte diagnose van uw dak

nature travaux

Het is zeer moeilijk om zelf te bepalen welke dakwerken er precies uitgevoerd moten worden. De methodes zijn zeer divers en het is onmogelijk exact te weten wat u allemaal nodig heeft zonder het advies van een professionele dakwerker. Alleen een gespecialiseerd bedrijf kan een nauwkeurige en eerlijke inschatting maken van de prijs. Wees u ervan bewust, dat alleen een professional u goed kan adviseren over het technische aspect van het werk en u duidelijk kan informeren over de toegepaste tarieven. Door meerdere offertes voor dakwerken aan te vragen bij ervaren dakwerkers krijgt u duidelijke en nauwkeurige informatie over de aard en de kosten van de job.

Neem de tijd om te vergelijken

Het online aanvragen van verschillende dakwerken offertes duurt slechts enkele minuten. Zodra u de offertes van verschillende bedrijven heeft ontvangen, hoeft u alleen maar de tijd te nemen om ze te vergelijken. Op die manier vindt u een betrouwbare dakwerker die voldoet aan uw verwachtingen én uw budget.

Vermijd onaangename verrassingen

Het vergelijken van meerdere offertes is de beste manier om oplichters te herkennen en om tijdverspilling te voorkomen. Wanneer u een verdachte offerte opmerkt, met grote prijsafwijkingen ten opzichte van het gemiddelde, is het voorstel vaak te mooi om waar te zijn. Laat u niet misleiden door al te aantrekkelijke prijzen, die vaak prestaties van slechte kwaliteit verbergen. Weeg daarom de voor- en nadelen af en kies de dakwerker die u het eerlijkst, het meest competent en het meest geschikt lijkt voor uw project. Hierdoor bespaart u kostbare tijd en voorkomt u veel onaangename verrassingen!

De verschillende soorten dakwerken

travaux de toiture

Voordat u de kosten van de dakwerken kunt inschatten, is het belangrijk om te weten welk soort dakwerken er specifiek uitgevoerd moeten worden. Daarom nodigen wij u uit, om één en ander in detail te bekijken.

Dakrenovatie

rénovation de toiture

Als de constructie van uw dak nog in goede staat is, hoeft u niet het hele dak te renoveren. Wanneer het gaat om plaatselijke schade of slijtage, volstaat het om alleen deze specifieke plaatsen te renoveren. Voor deze kleine dakherstellingen zult u veel minder geld moeten uitgeven dan voor een volledige dakrenovatie. Daarom is het beter om onmiddellijk actie te ondernemen wanneer u merkt dat een deel van uw dak beschadigd is, in plaats van te wachten tot de situatie erger wordt en de factuur omhoog gaat. Over het algemeen zijn de meest voorkomende, gedeeltelijke renovaties:

  • Renovatie van het frame,
  • Vervanging van (astbest)leien of een ander type dakpan,
  • Plaatsen van dakbedekking op een plat dak,
  • Installatie van dakkapel of ramen,
  • Plaatsen van dakisolatie,
  • Vervanging van dakbedekking
remplacement toiture

Daar tegenover staat dat wanneer de constructie van het dak niet meer in goede staat is, het volledige dak zal moeten worden vervangen. Dit betekent ingrijpende dakwerken, waardoor de prijzen uiteraard zullen stijgen. Dit is echter de enige manier om een stevig dak van hoogwaardige kwaliteit te krijgen. Naast renoveren, is het tevens mogelijk om dakbedekking op de dakconstructie van een nieuw huis te laten plaatsen. Dit noemen we een overzetdak. In beide gevallen kunt u het materiaal van uw nieuwe dak zelf kiezen, zodat het dak naar uw wensen en behoeften afgewerkt kan worden.

Dak onderhouden

Vervanging van beschadigde dakpannen

remplacement tuiles

Regelmatig onderhoud van uw dak is van essentieel belang om het voor lange tijd in goede staat te houden. Wanneer u uw dak regelmatig schoonmaakt, zult u kleine gebreken, zoals een kapotte dakpan, sneller opmerken, zodat zij geen lekkage kunnen veroorzaken. Door één of enkele beschadigde dakpannen te vervangen, vermijdt u grotere en duurdere werkzaamheden. Een lek is bijvoorbeeld nefast voor uw dakisolatie.

Ontmossing

démoussage toiture

Het is onoverkomelijk dat er na verloop van tijd groene aanslag en mossen op uw dak verschijnen. Dit veroorzaakt soms lelijke kleurverandering, maar verhoogt vooral het risico op lekken. Een dakreiniging of dakontmossing is dan een goed idee. Er bestaan namelijk speciale behandelingen om deze aanslag en mossen te verwijderen. Na het schoonmaken kunt u een bestrijdingsmiddel laten aanbrengen om het ontstaan van groene aanslag en mos zoveel mogelijk te voorkomen.

Hydrofuge of coating

Behandelingen met een waterafstotend middel zijn zeer effectief om de waterdichtheid van uw dak te optimaliseren. Op de markt vindt u verschillende soorten waterafstotende middelen, om uw dak te beschermen en tegelijkertijd te laten ademen. Bovendien werken deze coatings ook tegen groene aanslag en mossen. Deze hydrofuge of dakcoating gebeurt steeds bij droog weer, zodat uw dak weer zijn oorspronkelijke glans en duurzaamheid terugkrijgt.

Ten allen tijde adviseren wij u om uw onderhoudsproducten te kiezen op basis van het materiaal van uw dak (baksteen, hout, leisteen, beton, etc.). Neem vervolgens ruim de tijd om dode bladeren te verwijderen en uw dak schoon te vegen alvorens u de producten aanbrengt. Om beschadiging aan uw dakbedekking te voorkomen, kiest u het best voor lagedrukreiniging.

Soortgelijke aanvragen: Dakwerken

Voor al deze projecten hielpen we de juiste leverancier te vinden...

Dakwerken in Gent

Oost-Vlaanderen

We zouden graag onze dakbedekking laten vervangen door een wortelwerende EPDM, zodat we een groendak kunnen plaatsen. Het gaat om een stukje plat dak van 6m² boven het gelijkvloers en een stukje plat dak van 10m² boven onze 2de verdieping.

Dakwerken in Herent

Vlaams Brabant

Dit is voor een woning die we aankopen. Het dak zou moeten worden nagekeken en er zou een offerte opgemaakt moeten worden voor het vernieuwen of renoveren ervan. Het dak is van 1959, vermoedelijk leien maar geen idee of het asbestleien of gewonnen l...

Dakkapel plaatsen in Schoten

Antwerpen

Wij hebben een schuin dak en willen graag offertes ontvangen voor een dakkapel van 4,2 meter breed met een schuin dak met pannen. Is het ook mogelijk dat jullie de vergunning in orde brengen?

Vind een betrouwbare dakwerker uit uw regio