Prijs aluminium veranda

Bij een veranda bestaande uit aluminium kan je rekenen op een gemiddelde prijs tussen 18.000 euro en 50.000 euro. Dit is inclusief btw en installatiekosten.

De prijs van een aluminium bijgebouw of een aluminium veranda hangt af van veel factoren. Zo speelt de oppervlakte van de veranda, de keuze tussen kleine of grote glaspartijen, afwerkingen, moeilijkheidsgraad van afwerkingen, enzovoort een rol.

Aluminium is een materiaalsoort die in een hogere prijscategorie dan hout of pvc valt. Een veranda bestaande uit dit type materiaal, biedt je veel meer voordelen dan andere materialen. Aluminium profielen zijn bijvoorbeeld onderhoudsvriendelijk. Wel zijn de andere materiaaltypes een stuk goedkoper.

Wordt de veranda gebruikt als extra woon- of leefruimte? Dan kan je overwegen om er een verwarmingstoestel te plaatsen in je veranda. Dat kan zowel centrale verwarming als een gezellige en sfeervolle houtkachel zijn. Zo kan je ook op lange winteravonden langer genieten van je veranda!

Wil je graag een concrete prijs voor een aluminium veranda bij je thuis? Vraag dan via ons offerteformulier een gratis en vrijblijvende offerte. Op die manier kom je direct in contact met de beste verandabouwers in jouw regio.

Waarom kies je best voor een veranda aluminium? Wat zijn de voordelen?

Een aluminium bijgebouw geeft je woning extra waarde. Ook bieden aluminium veranda’s vele andere opties. Het materiaal heeft bijvoorbeeld een lange levensduur.

Voor het bouwen van een aluminium veranda heb je trouwens niet veel ruimte nodig. Afhankelijk van de beschikbare plaats voor je veranda, kan je de extra ruimte anders gebruiken.

Wanneer je veel ruimte hebt, kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om de ruimte te gebruiken als een extra leefruimte of keuken. Je kan er het hele jaar genieten van de natuur, vrienden verwelkomen of lekker koken in het zonnetje.

Heb je geen grote ruimte beschikbaar voor je veranda, maar wil je toch je leefruimte wat vergroten? Dan kan je eens nadenken over de voordelen van een kleine aluminium veranda’s.

Twijfel je tussen de verschillende materiaalsoorten waaruit je nieuwe veranda kan bestaan? Wij lijsten graag de vele voordelen van een aluminium bijgebouw voor je op.

aluminium werkman

1. Onderhoudsvriendelijk materiaal

 • Weinig tot geen onderhoud nodig
 • Twee keer per jaar schoonmaken is voldoende

2. Stevig en duurzaam

 • Ruime mogelijkheden aan structuur
 • Kan grote overspanningen en veel gewicht dragen
 • Lange levensduur
 • Ecologisch product (goed recycleerbaar)
 • Inbraakwerend

3. Sterke isolerende eigenschappen

 • Thermische en akoestische isolatie

4. Stijlvolle uitstraling

 • Elegante en moderne uitstraling 
 • Verschillende stijlen mogelijk
 • Inrichting naar keuze

Wat zijn mogelijke uitvoeringen voor een veranda aluminium?

Een aluminium veranda kan je eenvoudig aanpassen naar jouw smaak en voorkeuren. Wel dien je met een aantal zaken rekening te houden.

Zo is de locatie van de veranda een belangrijk. Afhankelijk van de regio en plaats waar je woont, wordt een veranda best op een andere locatie geplaatst. Zo kan een veranda soms naar het Zuiden, Oosten of zuidoosten georiënteerd worden.

De beglazing van je veranda is ook heel belangrijk. Voor de beste isolatie, kies je het best voor hoogrendementsglas of dubbele beglazing.

Het dak van je veranda speelt ook een belangrijke rol bij de isolatie. Je zorgt er best voor dat er geen koudebruggen ontstaan. Enkel zo blijft de warmte binnen. Daarom kies je het best voor het laten plaatsen van je veranda.

Ook is je dak best hagelbestendig en filtert het overtollige warmte en licht weg. Zo creëer je het hele jaar door een aangename temperatuur.

Optie 1: Keuze van kleur

Wil je graag een rustige en vredevolle sfeer creëren? Kies dan voor een crèmekleurig aluminiumprofiel. Ben je toch eerder fan van een industriële metaal-look? Maak dan een keuze uit de verschillende grijstinten.

Gaat jouw voorkeur toch uit naar een andere kleur of tint? Geen probleem! Alle profielkleuren zijn verkrijgbaar. De kleur hangt volledig af van je persoonlijke voorkeuren.

Aluminium kleuren

Optie 2: Keuze van structuur

Naast het bepalen van je favoriete profielkleur, moet je ook de structuur van je profiel kiezen. Je kan kiezen uit een glad oppervlak of een korrelige structuur. Ze zijn beide mogelijk.

Verder kan je ook kiezen voor aluminium veranda’s in houtlook. Dan wordt er een speciale folie met houtnerfstructuur op je aluminium slanke profielen geplakt. Zo krijg je een combinatie van de warme en charmante uitstraling van hout en de duurzame eigenschappen van aluminium.

Optie 3: Glansgraad van de profielen

Als laatste dien je de glansdraad van je slanke profielen te bepalen. Je kan kiezen voor hoogglanzende profielen of matte profielen.

Hoogglanzende profielen zorgen voor een blinkende afwerking. Terwijl matte profielen eerder een sobere en minimalistische uitstraling geven. Alle afwerkingen zijn mogelijk volgens je stijl.

Aluminium veranda’s onderhouden: hoe doe je dat?

Het onderhouden van een aluminium veranda is kinderspel. Het materiaal heeft geen specifieke behandeling nodig. Het is dus heel eenvoudig. Aluminium slanke profielen zijn duurzaam en bestand tegen weersomstandigheden, roesten en verkleuring.

Je maakt best twee keer per jaar je veranda schoon. Het schoonmaken kan met een warm water, neutraal reinigingsproduct en een zachte doekje. Dat is meer dan voldoende. Let op! Voorkom het schoonmaken met schuursponsjes en bijtende producten. Dit om krassen te vermijden.

Tip: Zijn je aluminium profielen extreem vuil en is dit niet weg te krijgen met zeep en een zachte spons? Dan wordt door vakmannen aanbevolen om een scheutje witte azijn met zout in het schoonmaakwater te laten oplossen.

Een veranda aluminium laten aanbouwen? Vind installateurs in jouw regio en vergelijk gratis meerdere offertes 

Wil jij optimaal van het daglicht genieten? Wil jij graag een onderhoudsvriendelijke veranda plaatsen? Dan is een aluminium veranda de beste optie voor je!

Wil je extra advies en makkelijk prijzen kunnen vergelijken van aluminium veranda’s? Stel je vragen via onderstaand formulier en kom snel en eenvoudig in contact met de beste vakmannen in jouw buurt.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type veranda wenst u?
2*. Welk materiaal verkiest u?
3*. Wat is de geschatte oppervlakte van de veranda?
4. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw veranda?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Veranda
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Veranda