Hoeveel kost een terrasoverkapping in aluminium?

Om je een precieze prijs van een terrasoverkapping in aluminium te kunnen geven, moet je eerst de exacte afmetingen kennen. Een standaard aluminium overkapping is 2,5 à 3 meter hoog en heeft een oppervlakte van 10 vierkante meter.

Voor de basisversie van aluminium terrasoverkappingen betaal je circa 1.000 euro. Voor grotere aluminium overkappingen kan dat prijskaartje makkelijk oplopen tot 2.000 euro.

Afhankelijk van de extra opties, zoals een elektrisch schuifdak met afstandsbediening, een instelbare montagesteun of pakweg led verlichting, kan dat prijskaartje zelfs de kaap van 8.000 euro ronden. Wees je ervan bewust dat het slechts om richtprijzen gaat. De plaatsingskosten zijn hierbij nog niet inbegrepen.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat
Vind de beste vakmannen in jouw regio
arrow Ontvang offertes

Wat zijn de voordelen en nadelen van een aluminium terrasoverkapping?

terrasoverkapping aluminium

Voordelen

Aan een aluminium terrasoverkapping zijn de volgende voordelen verbonden:

  • Licht in gewicht, maar toch sterk
  • Roestvrij
  • Bestand tegen warmte en uv-straling
  • Afzonderlijke delen zijn mooi af te werken en eenvoudig aan elkaar te lassen
  • Onderhoudsarm
  • Duurzaam karakter

Nadelen

Tegenover het lijstje aan voordelen staan ook enkele nadelen:

  • Duur in aankoopprijs
  • Bewerking van materiaal zorgt voor bijkomende kosten (tijdrovend)
  • Moderne en strakke uitstraling die niet bij iedere huisstijl passen

Mogelijke dakbedekkingen voor aluminium terrasoverkapping

aluminium overkapping

Er bestaan een viertal mogelijke dakbedekkingen voor een aluminium terrasoverkapping.

Optie 1: Dakbedekking met glas

Met een glazen dakbedekking geef je jouw aluminium terrasoverkapping een elegante uitstraling. Daarnaast kan je optimaal van het uitzicht genieten en als het kwalitatief glas betreft, dempt het grotendeels het geluid van neerslag.

Glazen dakbedekkingen kunnen snel verhit geraken, dus een extra investering in zonwering in overweging nemen kan zeker geen kwaad.

Optie 2: Met polycarbonaat

Een polycarbonaat dak is een tweede optie. Het is een solide kunststof die grote afstanden kan overbruggen en veel Uv-licht tegenhoudt met je polycarbonaat dak ben je beschermd tegen de zon en zullen de tuinmeubels minder makkelijk verkleuren.

Hou evenwel in het achterhoofd dat een dakbedekking uit polycarbonaat de nodige geluidshinder kan veroorzaken.

Optie 3: Met doek of harmonicadoek 

Een doek boven een aluminium overkapping oogt heel fraai. Op die manier ben je ook in staat om volwaardig te blijven genieten van het buitengevoel.

Ongeacht een doek bij zonnig weer zeker en vast zijn nut bewijst, is de schoonmaak ervan lastiger in vergelijking met andere types bedekking of overkapping.

Optie 4: Met lamellen

Een overkapping is volledig gesloten of helemaal open. Een terrasoverkapping met lamellen levert je beide opties. Met de afstandsbediening draai je en stel je de lamellen in zoals je zelf wil.

Als je bijvoorbeeld in de zon wil zitten, kan je het zonlicht gewoon laten schijnen door de lamellen te openen. En als het plots start te regenen, behoort het steeds tot de mogelijkheden om de lamellen te draaien en de overkapping te sluiten. Dankzij de unieke en esthetische uitstraling komt een lamellen overkapping zo goed als in elke tuin tot zijn recht.

Op zoek naar een specialist?
Vergelijk vrijblijvende prijsvoorstellen voor een aluminium terrasoverkapping

Hoe een aluminium terrasoverkapping onderhouden?

Met het onderhoud van een aluminium overkapping zijn geen te hoge bedragen gemoeid. Ze zijn onderhoudsarm en de poedercoating beschermt de terrasoverkapping tegen alle mogelijke weersinvloeden. Enkel het dak heeft op regelmatige basis onderhoud nodig, om het te verzekeren van een lange levensduur.

Dakbedekking met glas is het meest onderhoudsvriendelijk van alle soorten. Het enige wat je hoeft te doen, is het glas te reinigen met schoonmaakmiddel op momenten dat je het nodig acht.

Polycarbonaat dakbedekking maak je best één keer per jaar schoon. Daarbij hanteer je een voorzichtige aanpak om geen krassen te maken. Een zachte borstel en een niet te sterk reinigingsmiddel volstaan. Gebruik bij voorkeur geen hogedrukspuit, maar een tuinslang.

Een overkapping met doek is het meest lastige om te onderhouden, afhankelijk van het type doek. Ons advies luidt om de instructies van de fabrikant te volgen. Pas voor de rest op met schoonmaakmiddel.

Zelfbouw versus een vakman inschakelen  

Je kan op verschillende manieren aluminium terrasoverkappingen kopen en plaatsen. Met name door bij een vakman aan te kloppen voor maatwerk of door de terrasoverkapping zelf te bouwen via een zelfbouwpakket. De laatste optie komt wellicht voordeliger uit. Minpunt is de beperktere flexibiliteit en keuzevrijheid door de standaardafmetingen.

Aarzel niet om een specialist in te schakelen voor info, advies en om de klus tot een goed einde te brengen.

overkapping aluminium

Vergelijk gratis meerdere vrijblijvende offertes

Vraag via onderstaand offerteformulier gratis naar vrijblijvende prijsvoorstellen aan specialisten in jouw regio. Op die manier kan je makkelijk de huidige tarieven van de aanbouw van terrasoverkappingen onderling vergelijken en beslissen wat de beste oplossing is. Afhankelijk van jouw budget en project uiteraard!

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de terrasoverkapping?
3. Wanneert wilt u van start gaan met de aanleg van uw terrasoverkapping?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Terrasoverkapping
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Terrasoverkapping