Hoe werkt de Halutec Minimax waterontharder?

Minimax is een erg populaire waterontharder in België en is de merknaam van Halutec. Het apparaat zet hard water om in gezond en zacht water en is al in duizenden woningen geïnstalleerd. De waterverzachter is gebaseerd op een uitwisseling van calcium- en magnesiumionen en beschikt over een dubbele ionenwisselaar.

De Minimax waterontharder is een waterontharder op zout. Hij filtert kalk uit het harde water met harsmoleculen, zodat het zacht water wordt. De harstank die gevuld is met onthardingszout, vervangt de magnesium- en calciumionen door natriumionen. Zo wordt hard water geneutraliseerd. Zacht water smaakt beter dan hard of zout water.

Kom in contact met installateurs van waterverzachters
Ontvang offertes, vergelijk prijzen en bespaar kosten
arrow Ontvang offertes

Wat maakt deze waterverzachter uniek?

Het grote voordeel aan de Minimax waterontharder is het feit dat deze waterverzachter twee onthardingstanks heeft. Dit maakt de Minimax waterontharder uniek.

Dit model gebruikt zoutblokken in de plaats van zouttabletten. Hierdoor is de prijs aan de hogere kant, maar het zorgt ook voor een hoger gebruiksgemak. De Minimax is een goede optie voor jou als je een gebruiksvriendelijke optie verkiest om zacht water te verkrijgen.

Kraankop met water

Hoeveel kost de Minimal waterontharder?

De prijs van een Minimax waterontharder ligt tussen de 1.500 en 2.500 euro. De meeste waterontharders van Minimax kosten ongeveer 2.000 euro. Hiermee positioneert het merk zich in de middenklasse.

Hoeveel de prijs exact bedraagt is afhankelijk van enkele parameters. De prijs van de waterverzachter zal verschillen naargelang het type of de grootte van het apparaat.

Wanneer je een product van Minimax koopt, is de installatie meteen in de prijs inbegrepen. Zo zijn de enige bijkomende kosten die je hebt eventuele reparaties, zout bijvullen, controles of extra onderhoud.

Wat is er zo goed aan de Minimax waterverzachter?

Een Minimax waterverzachter heeft vele voordelen. Dit maakt het één van de beste waterverzachters op de markt.

1. Goede kwaliteit

Minimax staat bekend als een kwaliteitsvol merk. De waterverzachter verwijdert de kalkaanslag in de leidingen op een correcte manier. Dit heeft een positief effect op je volledige woning.

Met deze waterverzachter beschik je constant over onthard water, ook tijdens de spoeling van het toestel of tijdens het regeneratieproces. De waterverzachter is ook comfortabel in gebruik. De apparaten werken volledig geruisloos.

2. Milieuvriendelijk

Een waterverzachter van Minimax heeft een geoptimaliseerde, automatische reiniging waardoor het waterverbruik vermindert.

Daarnaast verlengt het apparaat ook de levensduur van andere huishoudelijke apparaten zoals wasmachines, vaatwassers of koffiezetapparaten.

Op zoek naar een specialist?
Vraag hier uw offertes!

3. Compact formaat

De waterontharders van Minimax zijn compacte modellen. Doordat ze zo klein zijn, kunnen ze op veel plekken in het huis geïnstalleerd worden en onthard water produceren. Zo past hij bijvoorbeeld in een kast of onder de gootsteen.

4. Systeem met zoutblokken

De Minimax waterontharder maakt gebruik van een zoutblokkensysteem. Twee zoutblokken van 4 kilogram zijn makkelijker aan te vullen dan zoutvullingen met zakken zout van 25 kilogram. Dit maakt de waterontharder doeltreffend en praktisch.

Hoe vervang je het onthardingszout van een Minimax waterontharder?

  • Verwijder de kap van het zoutreservoir.
  • Indien het zout voorbij de rode streep is, plaats je 2 nieuwe zoutblokken op de vorige.
  • Plaats de kap terug op de waterontharder.

Hoeveel zout verbruiken mensen? Gemiddelde huishoudens van vier personen komen ongeveer één tot twee maanden toe met één zoutblok.

kalkaanslag in huishoudtoestellen

5. Mechanische waterverzachter

De Minimax waterontharder is een mechanische waterontharder. Het systeem zet hard water om in zacht water op basis van waterdruk. Zo kan je gebruik maken van je waterontharder zonder energie te verbruiken.

Eén van de andere voordelen van een mechanische ontharder is dat de waterverzachter zo nog milieuvriendelijker en praktischer wordt. Je verzekert jezelf altijd van gezuiverd water, aangezien je geen elektriciteit nodig hebt, wat bij een waterverzachter met elektrische onderdelen wel het geval is.

Om de verschillen tussen een elektronische- en mechanische ontharder duidelijk te maken, vergelijken we beide in een schema.

Mechanische waterverzachterElektronische waterverzachter
RegeneratieTijd- of volumegestuurdHoge flexibiliteit
VerbruikskostenBesturing door waterdruk: geen bijkomende verbruikskostenWerkt op elektriciteit: bijkomende verbruikskosten
OnderhoudMinder onderhoud nodigMeer onderhoudskosten
PrijsVanaf € 700Vanaf € 900

Minimax ervaringen

Een Minimax waterontharder heeft een goede reputatie door hun uitstekend materiaal, kwalitatieve installaties en jarenlange ervaring.

Ondervind je toch problemen met jouw type waterontharder? Minimax biedt hun klanten een garantie van 10 jaar aan op herstellingen, vervangingen van defecte onderdelen en bijkomende verplaatsingskosten. Je staat daarbij in contact met slechts één contactpersoon, wat de communicatie aangenamer maakt.

Het team biedt naast een vakkundige installatie ook onderhoud aan in de vorm van een onderhoudscontract. Als je een onderhoudscontract afsluit, vermijd je onvoorziene defecten preventief en ben je zeker van een langere levensduur van jouw waterverzachter. Ook heb je meteen een expert ter plaatse mocht er een probleem optreden.

Weten welke waterverzachter het beste is voor jou? Vraag info en vergelijk gratis offertes

Advies nodig over deze en andere waterverzachter merken? Het is aan te raden advies te vragen bij erkende vakmannen.

Via onderstaand formulier kan je gratis offertes aanvragen bij verschillende erkende installateurs van waterverzachters. Zij beschikken over de nodige kennis en expertise om je te helpen de juiste keuze te maken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type dienst wenst u?
2*. Waar wenst u een waterverzachter of ontkalker?
3*. Welk type waterverzachter wenst u?
4*. Op welk moment wenst u een afspraak ter plaatse? (is nodig in geval van nieuwe installatie)
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Waterverzachter
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Waterverzachter