Overzicht assortiment JUDO in België

JUDO is een waterspecialist met al tientallen jaren ervaring. Ze weten dus heel goed hoe ze hard water moeten behandelen via innovatieve en duurzame processen.

Ze beschikken over een uitgebreid assortiment van ontharders. Hieronder bespreken we enkele interessante opties.

1. Simplex waterontharders

Judo heeft enkele simplex waterontharders in hun aanbod. Die zijn over het algemeen wat goedkoper dan de duplex modellen. Simplex slaat op het hebben van 1 onthardingscilinder. Dit wil zeggen dat wanneer de waterontharder regenereert het toestel niet gebruikt kan worden.

Gelukkig duurt een regeneratie gemiddeld maar zo’n 15 à 45 minuten. 

Best laat je de regeneratie pas ’s nachts starten, dan zit je overdag niet zonder zacht water.

Waterverzachter simplex

Quicksoft Uno

De compacte simplex waterontharder heeft een korte regeneratietijd van zo’n 8 minuten, waarbij het amper 12 liter water en 0,09 kg zout gebruikt. Hoelang het duurt eer regeneratie nodig is, is afhankelijk van de waterhardheid en het waterverbruik.

Er zal tussen 95 en 370 liter water onthard worden tussen 2 regeneratiebeurten.

JUDOmat Kompakt

JUDOmat Kompakt bestaat in 4 verschillende formaten: 30 M, 45 M, 60 M en 100 M. Het maximale waterdebiet begint bij 30 M aan 1 m³ per uur en 3 m³ per uur bij 100 M. 

Het zoutvat kan bij de twee kleinste modellen 21 kg zout houden en bij de twee grootste 50 kg. De harscilinder heeft bij de twee kleinste modellen een capaciteit van 10 liter hars en bij de twee grootste 30 liter.

Interesse in één van deze waterontharders?
Ontdek gratis welk model het beste past bij jouw situatie
arrow Ontvang offertes

2. Duplex waterontharders

Het grote voordeel van een duplex waterontharder is dat er tijdens de regeneratie nog altijd kalk uit het water kan gehaald worden. Terwijl de ene cilinder de regeneratie ondergaat, werkt de andere cilinder gewoon verder.

Duplex waterontharders kosten gemiddeld wat meer dan simplex, maar in sommige situaties is het deze meerkost meer dan waard. Het is bijvoorbeeld wat zuiniger met spoelzout omdat het pas regenereert als het écht moet en niet ’s nachts wanneer het beter uitkomt. 

Dit type ontharder wordt wat minder vaak gekozen door particulieren, maar wel door professionals of voor appartementsblokken.

Duplex en duo waterontharder

Quicksoft Duo

Van dezelfde kwaliteit als het simplex model Quicksoft Uno, is er in duplex uitvoering de Quicksoft Duo. De regeneratie duurt wat langer, maar door de dubbele cilinder heb je hier geen last van.

Naast een duplex, is het ook een duo model in de betekenis van de aparte behuizing. Het zoutvat zit dus niet samen met de onthardingscilinder.

De capaciteit van de waterontharder is ook heel wat groter. Zo zal er tussen 395 en 1505 liter water onthard kunnen worden, afhankelijk van de waterhardheid, tussen 2 complete regeneraties.

Er is een zoutvat van zo’n 40 kg en een onthardingscilinder van 5 liter verwerkt in de waterontharder.

Biosoft – C

De Biosoft – C, met een zoutvat van 30 kg is een compact model. Het zoutvat bevindt zich in dezelfde behuizing als de waterontharder zelf. 

MultiSoft 2P

De laatste waterontharder in onze lijst is de MultiSoft 2P. Het is uitgevoerd als een duo model. Dit wil zeggen dat het zoutvat zich niet bij de ontharder zelf bevindt. Het vat is via een dunne darm verbonden met de ontharder.

Advies nodig bij jouw keuze?
Vergelijk gratis verschillende ontharders en installateurs

Hoeveel betaal je gemiddeld voor een JUDO waterverzachter?

Voor een waterverzachter van Judo betaal je gemiddeld tussen 2.000 en 2.500 euro. Afhankelijk van de kwaliteit, simplex/duplex en de capaciteit.

Er zijn ook goedkopere modellen beschikbaar, zoals het kleinste toestel uit de JUDOmat Kompakt reeks: de 30 M. Deze vind je al voor ongeveer 1.450 euro en de grootste capaciteit, de 100 M, vanaf 1.650 euro.

De prijzen van waterontharders zijn heel uiteenlopend. Maar de levensduur van een kwalitatieve, duurdere JUDO ontharder kan makkelijk oplopen tot 25 jaar. Op voorwaarde dat je de ontharder minstens jaarlijks laat onderhouden.

investeren levert vaak geld op

Interesse in een waterverzachter? Contacteer installateurs en vergelijk offertes

De prijzen van waterontharders zijn enorm uiteenlopend per model, merk en kwaliteit. Het is zonder vakkennis dan ook moeilijk een keuze te maken die rekening houdt met jouw situatie. 

Offertes van waterontharders aanvragen en vergelijken is sowieso altijd een goed idee. Vind via onderstaand formulier de ideale ontharder, op maat van jouw situatie én budget.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type dienst wenst u?
2*. Waar wenst u een waterverzachter of ontkalker?
3*. Welk type waterverzachter wenst u?
4*. Op welk moment wenst u een afspraak ter plaatse? (is nodig in geval van nieuwe installatie)
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Waterverzachter