Voordelen waterverzachter appartement

Aan een waterverzachter in een appartement zijn verschillende voordelen verbonden. Kalkaanslag door hard water is voorgoed verleden tijd en je geniet elke dag van zacht water. Concreet betekent dat:

  • Minder slijtage door tegengaan van kalkaanslag en dus langere levensduur van huishoudelijke toestellen
  • Geldbesparend: minder kalkaanslag in verwarmingssysteem en bij was- en afwasmachine, minder rendementsverlies bij opwarming toestellen
  • Geen huidproblemen die de kop opsteken zoals eczeem of droge huid
waterverzachter
 

Waterverzachter in appartement: hoe werkt het?

Er bestaan twee mogelijke scenario’s om hard water om te zetten in zacht water in een appartement, namelijk een gemeenschappelijke waterontharder voor het hele appartementsgebouw en individuele waterontharders per appartement.

Gemeenschappelijke waterontharder (appartementsgebouw)

In het beste geval beschikt heel je appartementsblok al over een gemeenschappelijke waterontharder. Indien dat niet zo is, geraken in het tweede beste geval alle bewoners overtuigd van de surplus die zacht water met zich meebrengt op de volgende syndicusvergadering. Daarna kan de syndicus tot aankoop en installatie overgaan.

Een gemeenschappelijke waterontharder is logischerwijs goedkoper dan wanneer iedereen er apart eentje zou plaatsen. Niet onbelangrijk is dat elke bewoner het eens moet zijn. Als er ook maar eentje is die het niet ziet zitten, zal je jezelf genoodzaakt zien om individuele waterontharders aan te schaffen.

Een handige tip om in acht te nemen als de investering voor een gemeenschappelijke waterontharder gemaakt wordt, is om de waterverzachter tussen de gemeenschappelijke watermeter en voor de individuele tellers te installeren. Op die manier blijft het mogelijk om het totale waterverbruik van de gemeenschappelijke ontharder te registreren.

waterverzachter 1

Individuele waterverzachter (per appartement)

Naast een gemeenschappelijke waterontharder voor het hele appartementsgebouw, behoort een individuele waterverzachter per appartement eveneens tot de opties. Een individuele waterontharder is vooral van toepassing wanneer je huurt en/of je medebewoners geen oplossing zoeken voor hun hard water.

Gelukkig zijn er vandaag de dag heel wat compacte toestellen in omloop, die je eenvoudig kwijtgeraakt ergens in een keukenkast of onder de pompbak. Heb je echt geen plaats in je appartement? Dan kan je meestal wel toelating vragen om de waterverzachter op een plaats in de gemeenschappelijke ruimte na je watermeter te plaatsen.

Het nadeel van een waterverzachter in een gemeenschappelijke ruimte is dat een deel van de waterleiding niet beschermd zal zijn tegen kalkaanslag, maar daar zullen de medebewoners uiteindelijk voor opdraaien.

Wat kost een waterverzachter?

Materiaal en soortPrijskaartje
ElektronischVanaf 950 euro
MechanischVanaf 750 euro
Watertest10 euro per stuk
Reinigingszout12,5 euro per 25 kilo
Onderhoud100 à 150 euro per keer
Installatie200 euro
 

Zelf een waterverzachter plaatsen of laten doen?

Natuurlijk kan je zelf een poging doen om de waterverzachter te installeren, maar als je je beroept op de deskundige hulp van een firma, bespaar je heel wat tijd en moeite. De firma’s in de branche hebben een oplossing voor elk specifiek vocht- en waterprobleem.

Dankzij al de ervaring en vakmanschap waarover ze beschikken, zijn ze in staat om de best mogelijke oplossing op maat van jouw persoonlijke wensen uit te werken en uit te voeren. Vind de beste vakmannen en vergelijk offertes via onze offertepagina.

waterverzachter 2

Waterverzachter in appartement: offertes vergelijken

Afsluitend geven we je nog de gouden raad mee om zoveel mogelijk offertes op te vragen en ook te vergelijken met elkaar. Zo verkrijg je een concreet beeld over de prijzen die gehanteerd worden in de sector en zal je er zeker en vast in slagen om de beste waterverzachter aan een heel scherpe prijs te bekomen. Kortom: neem de proef op de som en bespaar aanzienlijk in je portemonnee.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type dienst wenst u?
2*. Waar wenst u een waterverzachter of ontkalker?
3*. Welk type waterverzachter wenst u?
4*. Op welk moment wenst u een afspraak ter plaatse? (is nodig in geval van nieuwe installatie)
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Waterverzachter
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Waterverzachter