Voordelen waterverzachter appartement

Aan een waterverzachter in een appartement zijn verschillende voordelen verbonden. Kalkaanslag door hard water is voorgoed verleden tijd en je geniet elke dag van zacht water. Concreet betekent dat:

  • Minder slijtage door tegengaan van kalkaanslag en dus langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
  • Geldbesparend: minder kalkaanslag in verwarmingssysteem en bij was- en afwasmachine, minder rendementsverlies bij opwarming toestellen.
  • Geen huidproblemen die de kop opsteken zoals eczeem of droge huid.
Waterverzachters

Waterverzachter in appartement: hoe werkt het?

Er bestaan twee mogelijke scenario’s om hard water om te zetten in zacht water in een appartement, namelijk een gemeenschappelijke waterontharder voor het hele appartementsgebouw en individuele waterontharders per appartement.

Vraag advies en vergelijk tot 5 gratis offertes
Contacteer gratis experten uit jouw buurt
arrow Ontvang offertes

Gemeenschappelijke waterontharder (appartementsgebouw)

In het beste geval beschikt het gehele appartementsblok al over een gemeenschappelijke waterontharder. Als dat niet het geval is, kunnen in het tweede beste scenario alle bewoners tijdens de volgende syndicusvergadering overtuigd raken van de voordelen die zacht water biedt. Vervolgens kan de syndicus overgaan tot de aankoop en installatie ervan.

Een gemeenschappelijke waterontharder is logischerwijs goedkoper dan wanneer iedereen er apart eentje zou plaatsen. Niet onbelangrijk is dat elke bewoner het eens moet zijn. Als er ook maar eentje is die het niet ziet zitten, zal je jezelf genoodzaakt zien om individuele waterontharders aan te schaffen.

Een handige tip om in acht te nemen als de investering voor een gemeenschappelijke waterontharder gemaakt wordt, is om de waterverzachter tussen de gemeenschappelijke watermeter en voor de individuele tellers te installeren. Op die manier blijft het mogelijk om het totale waterverbruik van de gemeenschappelijke ontharder te registreren.

Individuele waterverzachter (per appartement)

Naast een gemeenschappelijke waterontharder voor het hele appartementsgebouw, behoort een individuele waterverzachter per appartement eveneens tot de opties. Een individuele waterontharder is vooral van toepassing wanneer je huurt en/of je medebewoners geen oplossing zoeken voor hun hard water.

Gelukkig zijn er vandaag de dag heel wat compacte toestellen in omloop, die je eenvoudig kwijtgeraakt ergens in een keukenkast of onder de pompbak. Heb je echt geen plaats in je appartement? Dan kan je meestal wel toelating vragen om de waterverzachter op een plaats in de gemeenschappelijke ruimte na je watermeter te plaatsen.

Het nadeel van een waterverzachter in een gemeenschappelijke ruimte is dat een deel van de waterleiding niet beschermd zal zijn tegen kalkaanslag, maar daar zullen de medebewoners uiteindelijk voor opdraaien.

compacte waterverzachter voor appartement

Wat kost een waterverzachter?

Materiaal en soort Prijskaartje
Elektronisch Vanaf 950 euro
Mechanisch Vanaf 750 euro
Watertest 10 euro per stuk
Reinigingszout 12,5 euro per 25 kilo
Onderhoud 100 à 150 euro per keer
Installatie 200 euro

Zelf een waterverzachter plaatsen of laten doen?

Natuurlijk kan je zelf een poging doen om de waterverzachter te installeren, maar als je je beroept op de deskundige hulp van een firma, bespaar je heel wat tijd en moeite. De firma’s in de branche hebben een oplossing voor elk specifiek vocht- en waterprobleem.

Dankzij al de ervaring en vakmanschap waarover ze beschikken, zijn ze in staat om de best mogelijke oplossing op maat van jouw persoonlijke wensen uit te werken en uit te voeren. Vind de beste vakmannen en vergelijk offertes via onze offertepagina.

Installateur waterontharder appartement

Waterverzachter in appartement: offertes vergelijken

Afsluitend geven we je nog de gouden raad mee om zoveel mogelijk offertes op te vragen en ook te vergelijken met elkaar. Zo verkrijg je een concreet beeld over de prijzen die gehanteerd worden in de sector en zal je er zeker en vast in slagen om de beste waterverzachter aan een heel scherpe prijs te bekomen. Kortom: neem de proef op de som en bespaar aanzienlijk in je portemonnee.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type dienst wenst u?
2*. Waar wenst u een waterverzachter of ontkalker?
3*. Welk type waterverzachter wenst u?
4*. Op welk moment wenst u een afspraak ter plaatse? (is nodig in geval van nieuwe installatie)
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Ook interessant om te weten:

Installeert de huurder of de verhuurder een waterontharder?

+
Installatie, vervanging of reparatie van de waterontharder is ten laste van de eigenaar van het appartement. Correct onderhoud is de verantwoordelijkheid van de huurder.

Hoe vaak heeft een ontharder onderhoud nodig?

+
Hoe vaak jouw ontharder onderhoud nodig heeft hangt af van het type systeem, de waterhardheid, jouw waterverbruik en de specifieke kenmerken van de ontharder. Over het algemeen wordt aanbevolen om minstens jaarlijks een onderhoud uit te voeren. Volg bij twijfel altijd de instructies van de fabrikant.

Hoeveel elektriciteit verbruikt een kleine waterverzachter?

+
Een kleine waterverzachter is ideaal in een klein appartement of kleine woning. Het verbruikt heel wat minder elektriciteit dan z’n grote tegenhanger, maar heeft het wel nog steeds nodig.
Heb je voldoende plaats? Dan installeer je best een gewone ontharder. Zo vermijd je drukverlies.
Waterverzachter
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
More than 35,000 people find the right professional here every month
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Waterverzachter