Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type dienst wenst u?
2*. Waar wenst u een waterverzachter of ontkalker?
3*. Welk type waterverzachter wenst u?
4*. Op welk moment wenst u een afspraak ter plaatse? (is nodig in geval van nieuwe installatie)
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Waarom heb ik een waterverzachter nodig?

Een waterverzachter is een erg interessant optie. Met de aankoop van een waterontharder heb je altijd toegang tot kalkvrij water.

Ontkalkt water is beter voor je gezondheid. Daarnaast verlengt het ook de levensduur van je huishoudelijke apparaten die met water werken. Naast een betere levenskwaliteit bieden waterverzachters dus ook financiële voordelen. Ook smaakt zacht water gewoon lekkerder dan hard water.

Wat is de waterhardheid in mijn regio?

Met de druppeltest kan je de waterhardheid, gemeten in Franse graden (°F), van je regio zelf testen. Neem een kleine hoeveelheid water en voeg hier stapsgewijs een aantal druppels reageervloeistof aan toe.

Vanaf de vloeistof verkleurt moet je stoppen met toevoegen van reageervloeistof. Uit het aantal druppels dat je toegevoegd hebt kan je vervolgens afleiden hoe hard het water is.

Meer informatie over de waterhardheid uit jouw regio vind je in ons artikel over waterhardheid meten.

Waarom offertes vergelijken bij Bobex?

Offertes vergelijken is erg handig om de beste deal te vinden. Bij Bobex is een offerte aanvraag erg makkelijk. Je kan tot wel 5 offertes gratis ontvangen en je komt gratis in contact met ervaren vakmannen. Ontvang gratis advies en vind het systeem dat het beste bij jou past. 

Goede kwaliteit en uitstekende vakmannen

De kwaliteit van geleverd werk is erg belangrijk. Daarom werkt Bobex enkel samen met ervaren vakmannen. Daardoor kan je erop vertrouwen dat de waterontharder foutloos geïnstalleerd wordt.

Ervaringen van Bobex klanten

Bekijk zeker recente ervaringen van klanten van Bobex. Er zijn namelijk erg veel kanten heel tevreden over hoe makkelijk ze de beste installateur in hun buurt vinden. Daarnaast zijn ze ook lovend over de kwaliteit van de installatie.

Waterontharder

Wat kost een waterontharder gemiddeld?

De gemiddelde kostprijs van een waterontharder ligt tussen de 1.000 en 2.000 euro. Er zijn waterverzachters in verschillende types, soorten en maten, daarnaast hangt de prijs van het apparaat ook af van je persoonlijke eisen.

Er bestaan ook waterontharders die via elektromagnetisme werken. Die zijn iets goedkoper, maar of ze effectief goed werken, is nog niet bewezen.

Twijfel je over welke waterontharder je moet kiezen? Vraag gratis advies aan specialisten.

Contacteer gratis installateurs uit jouw buurt
Ontvang gratis advies en vergelijk vrijblijvend offertes
arrow Ontvang offertes

Soorten waterverzachters

Er zijn verschillende soorten waterverzachters. Zo zijn er waterontharders met zout, zonder zout, met CO2-injectie en magnetische waterontharders. Wat zijn de verschillen en welke waterontharder kies je het best in welke situatie?

Waterverzachter met zout

Waterverzachters met zout zijn de meest bekende waterverzachters. Deze waterontharders hebben een harscilinder met harskorrels. Dat zorgt ervoor dat de magnesium- en kalkionen gewisseld worden met natriumionen. Dit maakt hard water zacht.

Er zijn twee verschillende soorten waterverzachters: elektronische en mechanische waterontharders. Wanneer de harscilinder verzadigd is moet hij gespoeld worden met zout water, dit wordt regenereren genoemd. Dit kan zowel elektronisch als mechanisch gebeuren.

Mechanische waterontharder

Bij een mechanische waterverzachter gebeurt de regeneratie tijdgestuurd. Dat wil zeggen dat na een bepaalde tijdsperiode de regeneratie plaatsvindt. Het voordeel is dat dit soort waterontharders iets goedkoper zijn.

Het nadeel is dat het systeem geen rekening houdt met het waterverbruik, soms gebeurt er dus een spoeling die eigenlijk niet nodig is.

Elektronische waterverzachter

Bij een elektronische waterontharder gebeurt de regeneratie volumegestuurd. Dit is op basis van je waterverbruik. Om de zoveel liter gebeurt de regeneratie. Zo vermijd je onnodige spoelingen. Dit systeem is dus het meest efficiënt. De elektronische versies zijn wel iets duurder dan mechanische waterverzachters.

waterverzachter met CO2

Waterverzachter zonder zout

Naast waterverzachters met zout zijn er ook waterontharders zonder zout. Deze waterverzachters zetten hard water niet echt om in zacht water. Water wordt niet ontkalkt, maar het apparaat zorgt ervoor dat de kalk rondzweeft zodat het zich niet kan afzetten op de leidingen.

Er zijn verschillende manieren waarop dit gebeurt. Zo heb je waterverzachters met CO2-injectie en magnetische waterverzachters.

Waterontharders zonder zout zijn goedkoper. De efficiëntie van dit type waterontharder is echter nog onvoldoende bewezen. Er wordt dan ook minder vaak gekozen om een waterverzachter zonder zout aan te kopen.

Waterontharder met CO2-injectie

De CO2 zorgt ervoor dat kalk oplost in het water. Hierdoor kan het niet afzetten op de leidingen. Het CO2-gas wordt geïnjecteerd via een bonbon. Zo ontstaat er een chemisch proces waarna kalk zich niet meer kan vastzetten op de leidingen. De kalk blijft wel in het water zitten.

Prijs waterontharder met CO2-injectie: 1.750-2.000 euro

Met een bonbon kan je zo’n 100 m³ water ‘ontkalken’. Je betaalt er ongeveer 50 euro voor.

Magnetische ontkalker van water

Een magnetische waterontharder werkt met een antikalkmagneet. Deze magneet wordt bevestigd op de buizen van je waterleiding. Er wordt een negatieve lading meegegeven met de leiding en de kalkdeeltjes.

Hierdoor stoten beiden elkaar af en kan de kalk zich niet afzetten op de leidingen. Ze blijven wel enkel negatief geladen bij stromend water. Kalkaanslag is dus nog steeds mogelijk bij stilstaand water.

Prijs magnetische waterverzachter: vanaf 30 euro

Zacht water

Werking en installatie ontharder

Een waterverzachter werkt op basis van uitwisseling van ionen. De harscilinder zet magnesium- en calciumionen om in natriumionen. Dit proces is het water ontkalken, ofwel hard water zacht maken.

De installatie van je waterverzachter gebeurt aan de hoofdkraan van je woning. Het apparaat installeren duurt zo’n één à drie uur. Raadpleeg zeker een erkende installateur voor de installatie.

Welke waterverzachter past het beste bij mij? Vergelijk gratis prijzen en vind een systeem op maat

Welke waterverzachter goed voor je is hangt af van je persoonlijke situatie. Een groot gezin heeft bijvoorbeeld een andere waterontharder nodig dan een klein gezin. Hierdoor is het dus ten zeerste aan te raden advies te vragen bij vakmannen en verschillende offertes te vergelijken.

Waterontharder kopen? Via het formulier hieronder kan je makkelijk en vrijblijvend meerdere prijsvoorstellen aanvragen van meerdere installateurs.

Waterverzachter installeren?
Vergelijk GRATIS offertes en bespaar

Ook interessant voor jou

Wat is het verschil tussen een waterontharder en een waterontkalker?

+
Een waterontharder, waterontkalker en waterverzachter zijn termen die vaak door elkaar gebruikt worden. Ze omschrijven allemaal hetzelfde apparaat.

Wat is de beste en goedkoopste waterontharder?

+
De beste goedkoopste waterontharder voor jouw situatie is afhankelijk van de behoeften en vereisten. Zoek je de goedkoopste waterontharder in aankoopprijs of het meest kostenefficiënte apparaat? Onderzoek merken en modellen, lees ervaringen en vergelijk prijzen om de juiste keuze te kunnen maken. Vraag gratis advies aan onze experten. 

Hoe vind je snel de beste prijs voor een waterontharder?

+
Je kan hier snel de beste prijs vinden voor een waterverzachter. Contacteer onze experten, ontvang offertes en vergelijk de prijzen. Zo vind je een waterverzachter op maat voor elk budget.
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Veelgestelde vragen
Zodra u het formulier heeft ingevuld, bellen wij u op voor enkele bijkomende vragen. Zo kunnen we u matchen met de specialisten die het meest geschikt zijjn voor uw aanvraag. Vervolgens nemen deze specialisten contact met u op om een offerte op maat te kunnen opstellen. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Tenslotte kunt u vergelijken en de beste specialist kiezen.
Nee, de offertes zijn volledig vrijblijvend. U bent dus zeker niet verplicht om een specialist te kiezen.
Many of our specialists only work in certain regions. We therefore need your address to match you with the right specialists. In addition, the specialists often have to come on site to prepare a quote, so it is useful if they have your address immediately. We need your telephone number to be able to contact you quickly so that we can complete and forward your request. Your data will be treated confidentially and will only be visible to the specialists with whom you are matched.
Wanneer het gaat om een renovatieproject komen onze specialisten bijna altijd ter plaatse. Dit is nodig om een correcte offerte op maat te kunnen opstellen, aangezien de prijs van een renovatieproject afhangt van een heleboel factoren.
Zodra wij u na uw w aanvraag ontvangen, bellen wij u op binnen de 48u. Op dat moment versturen wij uw aanvraag meteen naar de juiste specialisten die u ook binnen de 48u zullen contacteren voor een offerte.
Ja, al onze specialisten worden onderworpen aan een kwaliteitscontrole vooraleer ze kunnen toetreden tot ons netwerk. Onze gebruikers kunnen de specialisten bovendien een review geven. Deze kunt u raadplegen om een nog betere keuze te maken. U kunt achteraf zelf ook de specialisten beoordelen. Met negatieve feedback gaan we meteen aan de slag om steeds de beste kwaliteit te kunnen bieden.
Construction worker
Ontvang offertes