Hoe werkt een Viessmann waterverzachter?

Viessmann waterverzachters werken op basis van ionenuitwisseling. De waterontharders beschikken over cilinders met hars die geladen zijn met natriumionen.

Wanneer het harde leidingwater door de harscilinder stroomt, onttrekt de hars de calcium- en magnesiumionen uit het water. De hars geeft een kleine dosis natriumionen af. Het leidingwater bevat geen calcium- en magnesiumionen (de hoofdbestanddelen van kalk) meer, en is dus zacht

Zijn de harscilinders verzadigd? Dan wordt het systeem gespoeld met regeneratiezout

Bergruimte met Viessmann waterontharder en andere toestellen voor watervoorziening.

Waar plaats je het toestel?

Een installateur plaatst je Viessmann waterontharder in de buurt van een afvoer en een (centrale) waterleiding. De afvoer zorgt ervoor dat het spoelwater na elke regeneratiecyclus probleemloos kan worden verwijderd.

Viessmann ontkalkers zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en formaten. De meeste toestellen passen probleemloos in een berging, kelder of garageCompacte toestellen kun je ook bijvoorbeeld in een keukenkast laten installeren.

Waterontharders vergelijken?
Verken het aanbod en vergelijk gratis 1 of meer offertes
arrow Ontvang offertes

Bijzonderheden Viessmann ontkalkingsysteem

Een bijzonderheid aan de Viessmann waterontharders is het ingebouwde mengventiel. Daarmee regel je zelf de hardheid van je leidingwater. 

Daarnaast beschikken Viessmann waterontkalkers over een innovatief regelsysteem waardoor het toestel tijdens het regeneratieproces niet meer spoelwater en regeneratiezout verbruikt dan nodig.

Het Viessmann merk op een plakkaat met schroeven en ventielen.

Viessmann modellen

Viessmann bracht tot dusver verschillende reeksen waterontharders op de markt.

1. Viessmann VS-serie

De VS-serie is een oudere productielijn van Viessmann. De lijn bestaat uit 5 toestellen in verschillende capaciteiten en formaten:

  • VS 34
  • VS 74
  • VS 87
  • VS 87 H
  • VS 124

Viesmann VS 87 waterverzachter

De Viessmann VS 87 is een krachtige waterontharder geschikt voor middelgrote gezinnen. De waterverzachter verwijdert niet enkel kalk uit het drinkwater: ook een chloorsmaak en sporen van pesticiden, herbiciden en geneesmiddelen worden uit het water gefilterd dankzij de actieve koolfiltratie

2. Vitoset Aqua waterontharders

Een meer recente lijn Viesmann waterontharders: de Vitoset Aqua toestellen. De waterontharders verwijderen kalk uit het leidingwater door middel van ionenuitwisseling.

3. Vitoset Aqua Hybrid waterontharders

De Vitoset Aqua Hybride waterverzachters verwijderen niet enkel kalk uit het leidingwater. Net als de Viessmann VS 87 verwijderen de toestellen in deze lijn de chloorsmaak uit je leidingwater. Ook eventuele resten van herbiciden, pesticiden en geneesmiddelen worden via de actieve koolfiltratie uit het leidingwater verwijderd.

Zachter water bij jou thuis?
Verken de opties en vind een oplossing op maat

4. Industriële waterontharders

Tot slot heeft Viessmann een lijn industriële waterontharders in het gamma. De waterontharders worden voornamelijk toegepast in appartementsgebouwen of woonblokken, maar ook gebouwen en ondernemingen met een groot waterverbruik.

De toestellen zijn krachtig en springen, ondanks hun grote capaciteit, zuinig om met spoelwater en regeneratiezout.

Een glas water in een bak met regeneratiezout voor een Viessmann waterontharder en een ijzeren schep tegen een blauwe tegelmuur.

Zijn Viessmann toestellen betrouwbaar?

Waterontharders bieden heel wat voordelen. Ze zorgen bijvoorbeeld voor een langere levensduur van je elektrische, waterverbruikende huishoudtoestellen en je centrale verwarmingssysteem. Ook zorgen ze ervoor dat je met een gerust hart kraantjeswater kunt drinken.

Maar, waarom zou je kiezen voor een toestel van Viessmann?

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vergelijk waterverzachter modellen en offertes
arrow Ontvang offertes

Oud bedrijf met goede reputatie

Viessmann bestaat al sinds 1917 en heeft een goede reputatie. Je mag rekenen op een eerlijke, correcte garantieregeling.

Europese makelij

Viessmann is een internationaal bedrijf met hoofdzetel in Duitsland. Bij problemen met of defecten aan een Viessmann toestel kun je vrij eenvoudig een vervangonderdeel vinden. 

Wat is de levensduur van een Viessmann waterontharder?

Mits goed onderhoud gaat een waterontharder tot wel 25 jaar mee. 

Prijs

Viessmann produceert performante waterontharders van hoge kwaliteit. Ze maken je water doeltreffend zachter en beschermen op die manier je sanitaire voorzieningen.

Benieuwd naar het prijskaartje? Vraag naar offertes bij 1 of meerdere installateurs en ontvang prijsvoorstellen op maat.

Wat is de beste waterontharder voor jouw gezin? Vergelijk offertes en toestellen

De juiste waterontharder voor jouw huishouden? Die vind je met de hulp van een expert. Vul daarom onderstaand formulier in. Je ontvangt gratis en volledig vrijblijvend advies van specialisten, en offertes op maat. Zo kan je makkelijk meerdere toestellen tegelijk vergelijken en een oplossing vinden die voldoet aan jouw noden én budget!

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk type dienst wenst u?
2*. Waar wenst u een waterverzachter of ontkalker?
3*. Welk type waterverzachter wenst u?
4*. Op welk moment wenst u een afspraak ter plaatse? (is nodig in geval van nieuwe installatie)
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Waterverzachter