Al gehoord van de Ecowater ontharder?

Ecowater waterontharder is een combinatie van een waterverzachter, die hard water omzet in zachter water en een (drink)waterfilter. Op die manier bescherm je niet alleen jouw boiler, huishoudelijke apparaten en leidingen tegen kalkaanslag, maar heb je ook steeds zuiver en lekker drinkwater ter beschikking.

De actieve koolfilter in het systeem maakt komaf met minder aangename geuren en kleuren en filtert slechte smaken uit het water. Goed drinkwater dat uit elke kraan in je huis stroomt is daarvan het resultaat.

Ecowater waterontharders hebben met de Ecowater Comfort, de Ecowater Evolution, de Ecowater Evolution Refiner verschillende modellen naar ieders persoonlijke smaak in de aanbieding.

Wat kost de Ecowater waterverzachter? 

De prijs voor een Ecowater-waterverzachter is meestal tussen de 1.000 en 2.000 euro voor een huishouden met 4 personen. Het gemiddeld waterverbruik van grote gezinnen is hoger, dus zal de prijs wat hoger liggen.

Het is moeilijk om een vaste prijs te bepalen aangezien die afhankelijk is van verschillende factoren zoals soort, capaciteit, merk en type waterverzachter.

Ontvang gratis offertes op maat van jouw budget
Investeer in de perfecte waterverzachter voor jouw woning
arrow Ontvang offertes

Welke waterontharder past het best bij jou?

Zoals hierboven reeds aangehaald biedt Ecowater de volgende soorten waterverzachters aan:

 • Ecowater Comfort
 • Ecowater Evolution
 • Ecowater Refiner

Die soorten Ecowater waterontharders worden dan weer opgedeeld in de volgende categorieën:

 • Duo ED
 • Compact 100
 • Compact 200
 • 300 Boost
 • 400 Boost
 • 500 Power
 • 600 Power
 • Refiner Boost
 • Refiner Power

Het spreekt voor zich dat wanneer je beschikbare ruimte eerder beperkt is, je er goed aan doet om voor compacte modellen te opteren. Indien je voldoende ruimte hebt, kan je een van de modellen met grote capaciteit plaatsen. Je kan in de meeste modellen zowel een grote als een kleine waterverzachter vinden.

Ecowater Comfort

Een Ecowater Comfort stelt je ertoe in staat te kunnen genieten van een kwaliteitsvolle waterverzachter. Het toestel is voorzien van alle denkbare basisfuncties, waardoor je dag in dat uit van zacht water profiteert en komaf maakt met hard water.

Ecowater Evolution

Een Ecowater Evolution staat gelijk aan intelligentie. Het apparaat voldoet aan jouw persoonlijke behoeften en is eenvoudig te beheren met de Wi-Fi Manager.

Ecowater Evolution Refiner (boost)

Een Ecowater Refiner laat het beste van 2 werelden in elkaar samenvloeien. De beste technologieën op het vlak van waterverzachting en de koolfilter leveren jou het best mogelijke (drink)water op.

zacht water

Voordelen Ecowater wateronkalker

Aan Ecowater waterontharders zijn verschillende voordelen verbonden. Op basis van onderstaande pluspunten is het een goede keuze om een Ecowater waterontharder in huis te halen.

Smart Water Technology

Een eerste voordeel is de Smart Water Technology. Dankzij dit toestel zal je dus aanzienlijk minder energie en water verbruiken.

Contacteer gratis specialisten
Ontvang prijsvoorstellen voor waterverzachters

Duurzaam materiaal

Een Ecowater waterontharder is gemaakt van duurzaam materiaal. Dankzij het duurzame karakter zijn alle Ecowater toestellen verzekerd van een langere levensduur.

WiFi-connectie

Een bijkomend voordeel is de WiFi-connectie. Die stelt je ertoe in staat om je apparaat makkelijk te beheren en je verbruik op te volgen via tablet of smartphone, waar en wanneer je maar wil.

Mogelijkheid programmatie

Tenslotte is het ook mogelijk om het toestel te programmeren. Zo kan je de Ecowater waterontharder volledig naar wens afstellen.

Display waterverzachter

Technologie Ecowater

Het stopt niet bij de net opgesomde voordelen. De Ecowater waterverzachter is daarbovenop uitgerust met handige technologie. Ook het sterke design, dat resulteert in een mooie look, is zonder enige twijfel een pluspunt.

Volumetrische sturing

De technologie heeft in de eerste plaats een volumetrische sturing. De installatie is computergestuurd en zal zich automatisch op optimale wijze afstemmen op je persoonlijk verbruik.

Informatie op display

Naast de volumetrische sturing verschijnt er ook informatie op het hoogcontrast display. De resterende capaciteit, de zoutvoorraad, het volume water en andere relevante info kunnen daardoor duidelijk afgelezen worden.

Automatische detectie zoutniveau

Om maximaal gebruikscomfort te garanderen, wordt het zoutniveau in real time uitgemeten door een sensor die aanwezig is in het systeem.

Performant

Dankzij zijn performante karakter, stroomt het water vlotter door de harstank van de grotere toestellen, met name de Power en Boost modellen.

Droge bak voor zout

De zoutbak blijft altijd droog tussen 2 spoelingen door. Dat is van essentieel belang om aangekoekte zouten een halt toe te roepen.

droge zoutbak

Interesse in Ecowater of een andere waterontkalker? Vergelijk gratis offertes

Heeft de informatie in dit artikel je interesse aangewakkerd om een Ecowater waterverzachter in huis te halen? Wil je je nog meer verdiepen in Ecowater en andere waterverzachter merken? Of weet je toch nog niet goed of je een elektronische of mechanische waterverzachter wil? Of je al dan niet voor een mechanische waterverzachter kiest, zal namelijk een grote invloed hebben op de prijs. Het is daarom handig om waterverzachters te vergelijken, om zo de beste waterverzachter te vinden.

Aarzel dan zeker niet om je te laten adviseren door professionals en vraag gratis offertes op bij leveranciers in de buurt via onderstaand formulier. Zo ontvang je geheel vrijblijvend prijsvoorstellen op maat.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type dienst wenst u?
2*. Waar wenst u een waterverzachter of ontkalker?
3*. Welk type waterverzachter wenst u?
4*. Op welk moment wenst u een afspraak ter plaatse? (is nodig in geval van nieuwe installatie)
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Waterverzachter
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
More than 35,000 people find the right professional here every month
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Waterverzachter