Lijst van de beste ramen en deuren plaatsers in Oost-Vlaanderen

Kalkéo
100%
Clos des Jonquilles 1
B-7190 Ecaussinnes

Kalkéo is een bedrijf afkomstig uit Ecaussinnes. Partner van Bobex sinds 2019, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Waterverzachter.

Aquagroup
97%
Gentseweg 715
B-8790 Waregem

Onze onderneming Aquagroup situeert zich in Waregem. Wij zijn gespecialiseerd in waterverzachter en voeren onze klussen uit in de regio’s West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Met meer dan 30 jaar ervaring in het vak begeleiden wij jou maar al te graag in jouw keuze voor … (Lees meer)

Aquasmile
93%
Rue d'en Haut 50
7864 Lessines

Aquasmile is de officiële verdeler van Apic waterverzachters voor de B2C particulieren markt. Samen met ons team van ervaren techniekers plaatsen wij niet zomaar snel een waterverzachter maar passen wij de nodige elementen toe om de installatie correct uit te voeren. G … (Lees meer)

Waterpunt
92%
Kalkhoevestraat 1
B-8790 Waregem

Waterpunt is een bedrijf gespecialiseerd in de installatie van waterontharders, waterkoelers, gevestigd in Waregem. Met meer dan 30 jaar ervaring staan wij tot uw dienst om u overal in huis te laten genieten van zuiver, zacht water.

We installeren waterbehandelingsa … (Lees meer)

Soft Water Solutions
91%
Kortrijkstraat 216
B-8560 Wevelgem

Bij Aqualitat installeren en onderhouden we al meer dan dertig jaar uw waterontharders! Onze technici hebben maar één doel voor ogen: de beste oplossing vinden om het water in uw woning te ontharden! Hiervoor werken wij samen met het merk Pentair Aqua, de marktleider … (Lees meer)

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk type dienst wenst u?
2*. Waar wenst u een waterverzachter of ontkalker?
3*. Welk type waterverzachter wenst u?
4*. Op welk moment wenst u een afspraak ter plaatse? (is nodig in geval van nieuwe installatie)
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.

Welke diensten bieden onze waterverzachter partners aan?

Woon je in Oost-Vlaanderen en maak je je zorgen over de kwaliteit van het leidingwater in je huis? Vertrouw dan op onze lokale waterverzachter specialisten. Ze werken zo dat ze je zuiverder, gezonder en zachter water bieden.

Na een grondige analyse van de waterkwaliteit, hardheid en pH-waarde zoeken onze installateurs de beste waterontharder voor jouw specifieke situatie. Ze werken enkel met hoogkwalitatieve waterontharders waardoor je op elk moment van de dag van drinkbaar en gezond leidingwater geniet. 

Onze specialisten staan in  voor de installatie, het onderhoud en de herstelling van waterontharders in Oost-Vlaanderen.

Installatie van een nieuwe waterontharder

Een waterontharder installeren laat je best over aan een professional. Onze waterontharder installateurs bieden alle soorten waterontharders aan  of het nu gaat om waterontharders op zout, CO2 of andere technieken.

Alle technici zijn opgeleid om  installatie, onderhoud of reparatie van waterontharders uit te voeren. Ze beschikken over een jarenlange ervaring, en scholen zich continu bij om steeds de nieuwste technologieën toe te passen voor een nog beter resultaat.

Ten slotte beschikken ze ook over de modernste gereedschappen en apparatuur om de vereiste werkzaamheden zorgvuldig en op tijd uit te voeren.

Onderhoud en/of reparatie

Onze professionele waterverzachter specialisten in regio Oost-Vlaanderen verzorgen ook het onderhoud en de reparatie van waterontharders.

Bij het onderhoud van een waterverzachter controleren ze in de eerste plaats de zouttoevoer van het toestel, aangezien dit element essentieel is voor de regeneratie van de hars is. Ze zorgen ook voor de jaarlijkse reiniging van de hars met een specifiek product om te voorkomen dat de kalk in het leidingwater (calcium- en magnesiumionen) de overhand neemt op het regeneratiezout (de natriumionen).

De technicus is ook verantwoordelijk voor het regelmatig vervangen van het filterpatroon, zeker wanneer deze een oker begint te kleuren.

Tenslotte behoort ook de desinfectie van de waterontharder tot de taken van onze teams. De ontkalker desinfecteren vermindert het risico op bacteriën en microben in het leidingwater die de gezondheid schaden.

De voordelen van een waterontharder in Oost-Vlaanderen

Door een waterontharder thuis te installeren  geniet je van ontkalkt leidingwater, ook wel zacht water genoemd. Maar wat zijn nu de voordelen van zacht water?

Een goede watertoevoer thuis

Kalk in het leidingwater veroorzaakt kalkaanslag. De kalk zet zich vast op de leidingen, zodat die langzaam maar zeker dichtslibben.

Kalkaanslag is dus een bron van verstopte leidingen maar met een waterverzachter in huis blijven de waterleidingen in optimale staat. Op die manier krijg je een hoger waterdebiet, zonder schokken en zonder plotse drukverliezen..

Optimalisering van de levensduur van huishoudelijke apparaten

Hard water veroorzaakt kalkaanslag in huishoudtoestellen, zoals de wasmachine, vaatwasser of koffiezet. Bij zeer hard water ontstaat er zeer snel kalkaanslag op de verwarmingselementen.

In dat geval is het beter om een waterontharder te installeren in plaats van regelmatig agressieve ontkalkingsmiddelen te gebruiken die gevaarlijk zijn voor de gezondheid en het milieu. Dankzij een waterverzachter verleng je de levensduur van jouw huishoudelijke apparaten door ze te beschermen tegen kalkaanslag.

Sanitair water van goede kwaliteit tot je beschikking

Met de installatie van een waterontharder thuis profiteer je van een optimale waterkwaliteit, waarbij de ongewenste effecten van kalkrijk water worden beperkt.

Zeker voor mensen met een droge huid kan hard water tot een trekkerige en geïrriteerde huid leiden. Verder zal de was zijdezacht aanvoelen zonder wasverzachter dat je wasverzachter moet toevoegen. Je handdoeken en kleren zullen zachter en aangenamer aanvoelen.

Daarnaast draagt de osmose-eenheid van de waterverzachter ook bij tot de zuivering van het drinkwater uit de kraan. Het leidingwater smaakt beter, en wanneer het voor warme dranken wordt gebruikt, vervormt het de smaak niet, terwijl de mineralen die essentieel zijn voor de gezondheid, bewaard blijven.

Veelgestelde vragen over waterontharders

Is het water hard in België?

De hardheid van het water in België varieert naargelang de provincie en zelfs de gemeente. In principe schommelt de waterhardheid in België tussen 20 en 45 Franse graden(°F).

Wat is de prijs voor een waterverzachter in Oost-Vlaanderen?

In België varieert de kostprijs van een waterverzachter naargelang het type apparaat. Een mechanische waterontharder kost bijvoorbeeld tussen 700 en 1000 euro (excl. installatie).

Een elektronische waterontharder kost tussen 900 en 1.500 euro. Voor een duplex waterontharder schommelt de prijs tussen 1.500 en 1.600 euro.

Voor een waterontharder met zoutblok moet je rekenen op een budget tussen 1.800 en 2.000 euro. Deze prijzen gelden voor een toestel geschikt voor een verbruik van 4 personen.

Wat de installatie betreft, ligt de prijs van een eenvoudige installatie tussen 300 en 800 euro, terwijl voor een complexer model (toestel met WiFi-sturing en zuivering fasen) de kostprijs kan oplopen tot 3.000 euro.

Hoe kies je een waterverzachter?

Er zijn verschillende soorten waterontharders, afhankelijk van de toegepaste technologie.

Waterontharders met zout

De waterontharder met zout is de meeste gebruikte variant. De ontharder  laat het leidingwater in contact komen met een hars die geladen is met natriumionen (zout).

Het zout vervangt de van nature in het water aanwezige kalk- en magnesium moleculen door natriumionen. Dit leidt tot een verlaging van de hoeveelheid kalk in het leidingwater, zodat het water aan de kraan een hardheid van 8 tot 15°F heeft.

Waterontharders zonder zout (CO2)

Een waterontharder zonder zout is een toestel van de nieuwe generatie. Het ontkalkt het water door de polariteit van de calcium- en magnesiumionen te veranderen door CO2 te injecteren, of door het magnetische principe. In plaats van (zout)hars gebruikt het dus kooldioxide (CO2) en magneten voor waterontharding.

Waterontharders zonder elektriciteit

De waterontharder zonder elektriciteit is een type waterontharder die op basis van regeneratiezout werkt. Het toestel wordt echter niet elektronisch gestuurd, maar werkt door middel van waterdruk..

Een volumetrische meter spoelt automatisch de harskorrels met het regeneratiezout na enkele maanden werking. De waterverzachter geeft bovendien zelf aan wanneer het zout in de ontharder vervangen moet worden.

Kan ik onthard water drinken?

Onthard water is perfect drinkbaar. Het hydrateert het lichaam en vernieuwt de cellen, verwijdert gifstoffen en verbetert de bloedsomloop. Bovendien bevordert het de spijsvertering en doet het de teint extra stralen. Zachtwater is ook goed voor de preventie van gewrichtspathologieën en voorkomt hoofdpijn.

Hoe vind ik een goede installateur in Oost-Vlaanderen?

Om een goede installateur van waterverzachters in Oost-Vlaanderen te vinden, is het aangeraden om onze professionele partners te contacteren via onze website, en een gratis prijsofferte aan te vragen.

1. Vertel ons over jouw project

Via het online formulier leg je je project aan ons uit. Wij zullen binnen 48 uur (2 werkdagen) contact met je opnemen om jouw aanvraag te behandelen.

2. Wij zoeken de beste waterontharder installateurs in Oost-Vlaanderen en omstreken 

Wij nemen contact op met de meest geschikte vakmensen voor jouw project. Zij zullen je dan een op maat gemaakte offerte bezorgen.

3. Vergelijk gratis en vrijblijvende offertes

Het enige wat je hoeft te doen is de prijzen te vergelijken van de verschillende bedrijven in jouw omgeving.

Prijzen kunnen sterk verschillen, dus het is belangrijk om de offertes van verschillende waterverzachter installateurs te vergelijken, rekening houdend met hun deskundigheid en know-how, alsook met hun reputatie. Een zorgvuldige selectie zorgt voor een optimaal resultaat.

Merken waterontharders

Wat waterontharders betreft, zijn er vele merken, wat de keuze moeilijker maakt. Ter indicatie volgen hier enkele gerenommeerde merken.

Bayard is een merk dat al een halve eeuw op de markt is, met een matig verbruik en een solide reputatie in de sector.

Culligan is een merk met een reputatie van degelijkheid en een concurrerende prijs.

BWT is een Belgisch merk met een bewezen reputatie en behoort tot de leiders in België en Europa.

De waterverzachters van het merk Ecowater zijn uitgerust met unieke functies, vandaar het bijzondere karakter van deze toestellen.

Reputatie van de installateur in Oost-Vlaanderen

Indien mogelijk laat je een waterontharder het best installeren door een bedrijf dat gespecialiseerd is in waterbehandeling. Gezien de specifieke werking van dit soort apparatuur is het raadzaam om beroep te doen op de diensten van een deskundige. Dit maakt zachter water mogelijk na behandeling van hard water.

Een loodgieter kan ook  een waterontharder installeren, maar dit is niet zijn hoofdactiviteit. Zeker naar garantie toe is het beter om met een specialist te werken.

Onderhoudscontract

Sommige installateurs, waaronder onze professionele partners, bieden ook onderhoudscontracten aan. De formules variëren naargelang van de aangeboden diensten.

Een volledig garantiecontract biedt gemoedsrust tot 15 jaar, inclusief onderhoud, reparatie, verplaatsingskosten, werkuren en vervanging van defecte onderdelen.

Een jaar- of tweejarige contract is ook mogelijk, met regelmatige tussenkomst van een gekwalificeerde technicus gedurende de hele overeenkomst. Verlenging is mogelijk na afloop van elke periode.

De totale prijs

Bij de aankoop van een waterontharder is naast de kwaliteitscriteria ook de prijs een belangrijke factor, evenals de verbruikskosten. Hou zeker ook rekening met extra opties die al dan niet nodig zijn en de prijs doen stijgen..

Waterverzachter: vind de juiste specialist in Oost-Vlaanderen

Vul het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bedrijven in Waterverzachter die actief zijn in uw regio.
Bedrijven voor Waterverzachter