Welk budget heb je gemiddeld nodig voor een terrasoverkapping?

De prijzen voor een terrasoverkapping met een goed prijs-kwaliteit liggen rond de 4.000 euro. Diverse factoren zoals oppervlakte, materiaal, dakbedekking en plaatsing beïnvloeden de prijs Wil je een vakman inschakelen? Vergelijk zeker meerdere offertes en bespaar zo kosten.

Wat bepaalt de kostprijs?

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind een vakman in je buurt
arrow Ontvang offertes

1. De oppervlakte van je terrasoverkapping

Hoe groter de oppervlakte van je overkapping, hoe meer materiaal nodig is. Vanzelfsprekend dat ook de terrasoverkapping prijzen in dat geval oplopen. Daarnaast betaal je meer werkuren aan je vakman. Een grotere overkapping vraagt meer tijd qua voorbereiding, in functie van de stabiliteit, en plaatsing.

Er is uiteraard een prijsverschil tussen een standaard terrasoverkapping en een groter, op maat gemaakt exemplaar. Voor een goede vergelijking benoemen we in dit artikel enkel terrasoverkapping prijzen voor standaardafmetingen, met een oppervlakte van 10 tot 15 vierkante meter. Hou dit zeker in gedachten wanneer je de prijs voor de oppervlakte van jouw terrasoverkapping gaat berekenen.

terrasoverkapping prijs

2. Materialen en hun prijzen

De prijs van een terrasoverkapping hangt in grote mate af van het gekozen materiaal. Hoe sterker en duurzamer je materiaal, hoe hoger de kostprijs. Dat onderscheid valt onmiddellijk op bij de verschillende houtsoorten.

Voor een houten terrasoverkapping uit geïmpregneerd hout betaal je zo’n 1.000 à 1.500 euro, voor een houten terrasoverkapping uit duurzaam hardhout lopen de prijzen op tot 3.000 euro. Voor een aluminium terrasoverkapping betaal je gemiddeld 2.500 euro. Voor duurdere profielen gaat de prijs van de terrasoverkapping tot 5.000 euro.

Een aluminium terrasoverkapping is licht maar tegelijk sterk, duurzaam en heel goed bestand tegen diverse weersinvloeden. Daarbij kies je ook voor een hoge esthetiek, gezien het hoogwaardig modern design van aluminium overkappingen. Voor een overkapping in pvc mag je rekenen op een som tussen 1.000 en 2.000 euro. Pvc breekt minder snel dan glas en is relatief goedkoop.

Voor een glazen overkapping betaal je een pak meer: van 3.000 tot 7.000 euro. Glas is zwaar en vereist een heel stevige constructie, terwijl je bij pvc voldoende hebt aan lichte steunpalen. Het voordeel van een glazen dak is echter de grote lichtdoorlatendheid.

Een smeedijzeren terrasoverkapping, met een startbedrag van 2.500 euro, kan de totale kost nog hoger doen oplopen, met uitschieters tot 10.000 euro bij een luxe terrasoverkapping. Het type overkapping wordt steeds op maat gemaakt door een ijzersmid. Het resultaat is een oerdegelijke smeedijzeren overkapping met een unieke look. Meteen heb je een goede reden voor het duurste, maar tevens sterkste materiaal.

terrasoverkapping budget

3. De dakbedekking: vast dak of lamellen

Er bestaan twee types terrasoverkappingen, namelijk die met een vast dak en die met lichtdoorlatende lamellen. We overlopen beide mogelijkheden en hun prijzen.

Ga je voor een standaard terrasoverkapping met vast dak, dan bedraagt de gemiddelde kostprijs 2.500 euro. Kies je voor een uitschuifbare terrasoverkapping met lamellen dan wordt de prijs bepaald door de aard van de overkapping. Standaard overkappingen met lamellen variëren tussen 3.000 en 3.500 euro, terwijl je voor een vrijstaande overkapping met gemotoriseerde lamellen op zo’n 5.500 euro mag rekenen.

De meeste overkappingen met lamellen hebben automatische bediening (met afstandsbediening), waardoor je niet eens je stoel uit hoeft om ze te bewegen. Je bepaalt met andere woorden volledig zelf hoeveel zonlicht je doorlaat. Je vindt lamellen in verschillende materialen, zoals in hout en aluminium.

Op zoek naar een specialist?
Vraag vrijblijvende prijsvoorstellen voor een terrasoverkapping

4. Zelf plaatsen of laten plaatsen? Voordelen en nadelen

Ben je een handige Harry? Dan kan je perfect een doe-het-zelf-pakket aankopen en zelf je overkapping plaatsen. Zo’n pakket wordt in massaproductie gemaakt en bespaart je dus een hoop extra kosten. Plaats je een terrasoverkapping zelf, dan betaal je ongeveer 1.000 euro.

Vertrouw je zo’n constructieproject liever toe aan een vakman? Ongetwijfeld een goede keuze, want je kiest voor de kennis en expertise van een aannemer in terrasoverkappingen. Weet wel dat je een vakman betaalt voor elk uur dat hij met je project bezig is. We spreken over de voorbereidingsfase, de verplaatsingen en de tijd nodig om het project bij je thuis te voltooien. Bij een terrasoverkapping laten plaatsen door een aannemer/vakman, mag je rekenen op minstens 2.000 euro.

Bij een terrasoverkapping op maat zit de meerprijs van de plaatsing in de eindprijs verrekend. Wees echter attent en lees steeds aandachtig de kleine lettertjes in het contract.

5. Soorten afwerkingen: een extra designtoets

Net als toppings bij een ijsje, kan je bij een terrasoverkapping kiezen voor leuke extra’s. Uiteraard gaat een mooie designafwerking gepaard met een hoger budget voor je terrasoverkapping.

Wat zijn de opties? Creëer een leuke sfeer door het plaatsen van kwalitatieve ledverlichting of gordijnen. Of tover je terrasoverkapping na verloop van tijd om tot een veranda door er glazen schuifdeuren in te plaatsen. Voorzie ook terrasverwarmers om tijdens de koude maanden het comfort te blijven garanderen.

terrasoverkapping kost

Vind plaatsers in jouw regio: vergelijk en bespaar!

Wil je een terrasoverkapping kopen? Om kosten te besparen, is het zeker verstandig om meerdere offertes te laten opmaken door erkende vakmannen in jouw buurt. Offertes zijn vrijwel altijd gratis en je hebt geen aankoopverplichting.

Door meerdere offertes naast elkaar te leggen, krijg je een goed inzicht in hoe de prijs tot stand komt. En ga je met andere woorden: gerichter selecteren, in functie van jouw project. Voor je het weet bespaar je tot wel 30 %.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de terrasoverkapping?
3. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw terrasoverkapping?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Terrasoverkapping
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
More than 35,000 people find the right professional here every month
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Terrasoverkapping