Hoeveel kost een overkapping in polycarbonaat?

Een exacte prijs geven voor een polycarbonaat terrasoverkapping is moeilijk. Om je toch een idee te geven. De richtprijs van een terrasoverkapping polycarbonaat schommelt gemiddeld tussen 1.500 en 5.000 euro. Hou rekening dat de totaalprijs voor dit type kunststof overkapping bepaald wordt door diverse zaken.

Zo bepaalt de oppervlakte van de kunststof overkapping mee de prijs. Voor een grotere oppervlakte zijn er meer materialen nodig. Logischerwijs vertaalt dit zich ook in het prijskaartje. In verhouding komt een grote terrasoverkapping je vaak wel goedkoper uit dan een kleine overkapping.

Daarnaast speelt de kwaliteit van de overkapping een rol. Er zijn verschillende diktes. Voor een complete overkapping met dikke helder polycarbonaat platen of een stijlvolle afwerking betaal je meer dan voor een standaard of ‘basis’ overkapping, die vooral heel functioneel is.

Een andere prijsfactor zijn de tarieven die de vakman hanteert. Kortweg: de arbeidskosten. Elke aannemer hanteert andere prijzen. Wil je een prachtige overkapping laten plaatsen? Dan is het verstandig bij meerdere vakmannen tegelijk naar een offerte voor jouw droomproject te vragen. Zo kan je de beste professional kiezen volgens jouw budget en wensen.

Ook bepaalde extra opties kunnen de totaalprijs voor je kunststof overkapping laten oplopen. Denk bijvoorbeeld aan verlichting, uitschuifbare glazen schuifwanden of terrasverwarming die je eventueel bij je overkapping nodig kan hebben.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Kom in contact met vakmannen in jouw regio
arrow Ontvang offertes

Wat is een polycarbonaat overkapping?

Een terrasoverkapping bestaat uit twee delen. Je hebt het frame en het dak. Er zijn verschillende materialen waarmee de overkapping gemaakt kan worden, één daarvan is polycarbonaat.

Bij een polycarbonaat terrasoverkapping wordt alleen het dak van polycarbonaat platen gemaakt. De rest van de constructie is van een ander materiaal. Vaak wordt voor aluminium profielen gekozen. Dit materiaal sluit qua stijl goed aan bij polycarbonaat. De aluminium profielen geven je complete overkapping een strak en modern uitzicht, waardoor de overkapping klasse uitstraalt.

Naast een aluminium terrasoverkapping is hout een andere veel gekozen optie voor het frame. Het geeft een meer natuurlijke en warme uitstraling aan je terrasoverkapping, en past bij bijna elke woning.

Terrasoverkapping Landelijk

Voordelen en nadelen van polycarbonaat platen

Polycarbonaat heeft net als andere materialen plus- en minpunten. We sommen ze even voor je op.

Voordelen

 • Polycarbonaat is nagenoeg onbreekbaar. Het is sterker dan andere kunststoffen, zoals plexiglas en pvc en kan makkelijk tegen bijvoorbeeld harde wind.
 • Overkappingen van dit soort materiaal vragen weinig onderhoud. Het hoeft enkel regelmatig schoongemaakt te worden.
 • Makkelijk te bewerken en heel licht materiaal, wat zorgt voor een vlotte plaatsing.
 • Polycarbonaat splintert niet en is ook brandwerend.
 • In polycarbonaat is uv-bestendig materiaal aangebracht. Het vermindert de verkleuring van meubels onder de kunststof overkapping en je hebt zelf ook minder last van uv-straling.
 • Je woning stijgt in waarde door een terrasoverkapping polycarbonaat.
 • Een terrasoverkapping van polycarbonaat is duurzaam en gaat lang mee. De geschatte levensduur is langer dan 20 jaar.

Nadelen

 • Polycarbonaat is minder krasbestendig in vergelijking met gelaagd glas. Wel wordt er vaak een krasbestendige coating aangebracht op de kunststof overkapping. Zo vermijd je lichte krassen.
 • De lichtdoorlatendheid van polycarbonaat is 92 procent. Dat is minder dan 100, maar je merkt het verschil amper.
 • De lichtdoorlatendheid neemt af doorheen de jaren, tot zo’n 80 procent.
 • Het kan bij een felle zon op zomerse dagen erg warm worden onder een polycarbonaat overkapping. Extra zonwering is aangeraden, maar dit kost natuurlijk geld.
 • Bij hoge temperaturen kan polycarbonaat uitzetten. Soms kraakt de kunststof overkapping zelfs. Dit kan echter geen kwaad. Het leidt niet tot structurele beschadiging(en).
Op zoek naar een specialist?
Vergelijk gratis 1 of meerdere offertes

Polycarbonaat als alternatief voor glas

Terrasoverkappingen kunnen naast polycarbonaat ook van glas gemaakt worden. Er zijn wel wat verschillen tussen de twee materialen.

Zo is polycarbonaat van kunststof gemaakt, maar het zijn heldere platen. Net zoals gelaagd glas zijn helder polycarbonaat platen doorzichtig of transparant. Ook is kunststof zoals een aluminium terrasoverkapping goedkoper dan een glazen terrasoverkapping, weegt het minder en is het tot 250 keer sterker. Glas op zijn beurt heeft een meer luxueuze uitstraling.

Bij kwalitatieve overkappingen zie je nauwelijks een verschil tussen beide materialen.

Zelf plaatsen of een vakman inschakelen?

Om een terrasoverkapping te plaatsen, kan je een vakman inschakelen. Maar je kan ook een terrasoverkapping zelf plaatsen. Zelf je kunststof overkapping monteren heeft het voordeel dat je geld bespaart op arbeidskosten.

Op een correcte, duurzame en veilige manier een terrasoverkapping plaatsen is best wel complex. Vooral de fundering(en) en het plaatsen van de balken en het dak is een hele klus. Met een specialist verzeker je jezelf van kwalitatief materiaal en een correcte plaatsing zonder fouten of andere ongemakken. Bovendien krijg je een garantie op de montage bij het inschakelen van een vakman.

Er zijn in beide gevallen 2 verschillende opties voor het plaatsen van je terrasoverkapping. Je kan kiezen voor een standaard bouwpakket of voor een overkapping op maat.

Optie 1: Bouwpakket

Een kunststof overkapping als bouwpakket is veruit de goedkoopste oplossing. Bouwpakketten worden in grote aantallen geproduceerd. Op die manier bespaar je op verschillende kosten en kan de prijs gedrukt worden.

Je krijgt ook een gebruiksaanwijzing bij een prefab bouwpakket. Ben je een handige klusser? Dan kan je perfect zelf aan de slag. Toch is het zeker het overwegen waard om een vakman in te schakelen, wil je zeker zijn van een goed resultaat.

Het grote nadeel van een bouwpakket is dat je het niet kan personaliseren. Zo zit je vast aan bepaalde maten. Ook moet de overkapping in zijn geheel aansluiten bij je woning en gevel.

Optie 2: Overkapping op maat

Polycarbonaat platen en een overkapping op maat kan naar eigen wensen gepersonaliseerd en samengesteld worden. Daarnaast ben je zeker dat de overkapping perfect aansluit op de gevel.

Bovendien verzeker je jezelf van kwalitatief materiaal en een goede plaatsing wanneer je een specialist onder de arm neemt.

Enig minpunt van een kunststof overkapping op maat is de kostprijs. Je betaalt natuurlijk een meerprijs voor een gepersonaliseerde polycarbonaat terrasoverkapping dan voor een bouwpakket. Ook duurt de fabricage van de overkapping vaak iets langer.

Vind vakmannen en vergelijk gratis offertes

Interesse om een terrasoverkapping in polycarbonaat te plaatsen, of zit je nog met twijfels? Via onderstaand formulier kan je gratis en vrijblijvend advies en offertes vragen bij meerdere vakmannen tegelijk.

Het is de ideale manier om snel adviezen en prijzen van specialisten te vergelijken. Zo kan je de beste keuze(s) maken naargelang jouw budget en project, en heb je snel een prachtige overkapping thuis..

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de terrasoverkapping?
3. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw terrasoverkapping?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Terrasoverkapping
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Terrasoverkapping