Lijst van de beste specialisten voor terrasoverkapping actief in Vlaams Brabant

BFix
100%
Eduard ScheLfoutstrat 199 B
B-1770 Liedekerke

BFix is een zusterbedrijf van 2FixWij zijn een jong en dynamisch bedrijf dat al jaren actief is in outdoor lifestyle.Waarbij het leveren van kwalitatief en verzorgd werk onze absolute prioriteit is.Je kan bij ons terecht voor de volgende werken:Carports en terrasoverkap … (Lees meer)

Reflek
100%
Brusselsesteenweg 360E
B-3090 Overijse

Ben je op zoek naar een bedrijf om zonwering te bevestigen aan jouw ramen, luifels, rolluiken, etc.? Dan is Reflek zeker en vast de ideale partner om mee in zee te gaan!
Wij zijn namelijk gespecialiseerd in zonwering en zonneschermen. We zijn gelegen in Wezembeek-Oppem … (Lees meer)

Luxor Outdoor
Gijmelsesteenweg 2
B-3200 Aarschot

Luxor Outdoor is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de installatie van rolluiken, zonweringen en zonneschermen, maar ook in de plaatsing van pergola’s, veranda’s en oranjerieën. Met haar unieke expertise stelt Luxor Outdoor haar knowhow ten dienste van haar klanten … (Lees meer)

Yourdome
Ramerstraat 53
B-1760 Roosdaal

Yourdome is een bedrijf afkomstig uit Roosdaal. Partner van Bobex sinds 2022, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Terrasoverkapping, Zonwering, zonnescherm, shutter, Pergola.

ABRISUD BENELUX
100%
Leuvensesteenweg 46B
1972 ZAVENTEM

ABRISUD BENELUX is een bedrijf afkomstig uit ZAVENTEM. Partner van Bobex sinds 2021, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Terrasoverkapping, Zwembadoverkapping, Pergola.

Felke
100%
Zavelstraat 3
B-9190 Stekene

Felke is een bedrijf afkomstig uit Stekene. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Terrasoverkapping, Tuinhuis, Carport, Aan- of bijbouw renovatie.

Veranda's van Gogh
100%
Pannenhuisstraat 115
B-2500 Lier

Veranda’s van Gogh is een bedrijf afkomstig uit Lier. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Terrasoverkapping, Pergola, Carport, Veranda.

CSS Outdoor Living
96%
Kapittelstraat, 131
B-9400 Ninove

CSS Outdoor Living is een BVBA gespecialiseerd in het ontwerpen van outdoor infrastructuren waaronder veranda’s, terrasoverkappingen, pergola’s en carports op maat van de klant. Andere producten die behoren tot CSS’ aanbod zijn o.a. de plaatsing van zonwering, vlie … (Lees meer)

Opregt
96%
Lichtenberglaan 2054
3800 Sint-Truiden

Opregt is een bedrijf afkomstig uit Sint-Truiden. Partner van Bobex sinds 2019, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Terrasoverkapping, Pergola, Ramen, deuren en beglazing.

Maison Passion
92%
Chaussée De Dinant 1462
B-5100 Wépion

Bij Maison Passion hebben ramen, deuren en veranda’s geen geheimen meer voor ons!
Wij hebben sinds 1996 een vestiging in Wépion en sindsdien heeft Maison Passion zich ontwikkeld tot een respectabel merk en dé referentie voor ramen, deuren en veranda’s in … (Lees meer)

Franky Ancaer
84%
Pollarebaan 119
9401 Ninove

Franky Ancaer is uw expert in ramen, deuren, veranda’s en pergola’s in Ninove. We zijn actief in de regio rond Ninove en volledig Vlaams-Brabant. Zowel voor renovatie- als nieuwbouwprojecten leveren en installeren we kwaliteitsvolle ramen, deuren, pergola&rs … (Lees meer)

Pershoek
82%
Zeedijk 502 bus 103
B-8670 Oostduinkerke

Overweeg je om rolluiken te laten plaatsen in je woning? Of kijk je uit naar nieuwe ramen, deuren en beglazing? Of speel je eerder met het idee van een veranda of pergola? Bij Pershoek kan het allemaal, aangezien elk van bovengenoemde zaken tot onze specialiteiten gerek … (Lees meer)

Mondial Châssis
Rue du Serpolet 18
7522 Tournai

Mondial Châssis is een bedrijf afkomstig uit Tournai. Partner van Bobex sinds 2018, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Terrasoverkapping, Pergola, Veranda.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de terrasoverkapping?
3. Wanneert wilt u van start gaan met de aanleg van uw terrasoverkapping?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.

Waarom een terrasoverkapping plaatsen?

Een terrasoverkapping biedt tal van voordelen. De overkapping doet de waarde van jouw woning stijgen. Je profiteert eender welk ogenblik van jouw tuin, aangezien de overkapping jou tegen verschillende weersomstandigheden beschermt.

De overkapping is warmtewerend, stevig en duurzaam. Er zijn verschillende mogelijkheden om de overkapping op maat te laten maken. Bouw je terras om tot een veranda door zijwanden en schuifdeuren toe te voegen. De terrasoverkapping is een veel goedkoper alternatief dan het plaatsen van een veranda.

Hoeveel kost het aanbouwen van een terrasoverkapping in Vlaams Brabant?

De kostprijs van jouw terrasoverkapping hangt af van het materiaal dat je kiest:

Mogelijke materialen voor je terrasoverkapping

Vooraleer je een keuze maakt qua materialen, moet je eerst weten wat de voor- en nadelen zijn van ieder product.

1. Overkapping hout

Een houten terrasoverkapping past zowel bij een klassieke, landelijke stijl als bij een moderne stijl. Je hebt de keuze uit verschillende houttypes, zoals beuk, eik en douglas. De prijs van jouw overkapping hangt af van het soort hout dan je kiest.

Hout is gemakkelijk te bewerken. Ben je de kleur van jouw overkapping beu, dan kan je hem gemakkelijk schilderen. Hout is een natuurlijk product en dien je af en toe te onderhouden. Een vakman geeft jou het juiste advies voor het onderhoud van jouw terrasoverkapping.

De kostprijs van een houten overkapping ligt tussen de € 500 en € 2.500.

2. Aluminium overkapping

Aluminium is een zeer populair product, omwille van zijn moderne en elegante uitstraling. Daarnaast is aluminium heel sterk en heeft de overkapping nauwelijks onderhoud nodig. De prijs kan variëren naargelang je ook een glazen dak toevoegt of de overkapping combineert met hout.

De kostprijs van een aluminium overkapping ligt tussen de € 1.200 en € 2.600.

3. Kunststof overkapping

De goedkoopste optie is een terrasoverkapping in kunststof. Pvc is iets minder sterk dan hout en aluminium. Om dit op te lossen zijn de profielen in pvc iets dikker dan die in hout of aluminium. Een voordeel is dat pvc geen onderhoud nodig heeft.

De kostprijs van een kunststof overkapping ligt tussen de € 800 en € 2.000.

4. Terrasoverkapping in smeedijzer

Tot slot kan je ook kiezen voor smeedijzer. Smeedijzer gaat mooi samen met de natuurlijke look van jouw tuin. Daarnaast is het mogelijk de overkapping te combineren met klimplanten. Een smid maakt jouw smeedijzeren terrasoverkapping op maat. Aangezien het gaat om maatwerk, ligt de kostprijs hoger dan bij een ander type terrasoverkapping.

Om een idee te krijgen van de kostprijs vraag je best enkele offertes op van vakmannen voor terrasoverkappingen Vlaams Brabant.

Afdak van je overkapping: opties

Er zijn twee opties qua materiaal van het afdak voor je overkapping.

Optie 1 is een vast dak of lamellen. Een vast dak valt onder de standaard terrasoverkapping en komt neer op zo’n € 2.500. Voor lamellen heb je de keuze uit twee opties. Kies je voor de standaard lamellen, dan betaal je tussen de € 3.000 en € 3.500. Voor gemotoriseerd lamellen betaal je zo’n € 5.500. Kantelbare lamellen zijn zowel in hout als in aluminium beschikbaar

De tweede optie is een doek, glazen dak of een schuifdak. Wil je de prijs drukken, dan kies je best voor een doek. Heb je liever een stevig oplossing, dan is glas de beste optie. Een schuifdak, ook wel harmonicadak genoemd, is ideaal als je wat schaduw op jouw terras wil creëren.

Veelgestelde vragen over terrasoverkapping

Heb je nog enkele twijfels vooraleer je een offerte wil aanvragen? Vind hier de antwoorden op de meest gestelde vragen in verband met terrasoverkappingen.

Is een vergunning voor het plaatsen van een overkapping in Vlaams Brabant verplicht?

De totale oppervlakte van alle bijgebouwen mag niet meer dan 40 m² bedragen. Indien je al beschikt over een tuinhuisje, dan moet je deze oppervlakte erbij tellen. Indien je je hieraan houdt en ervoor zorgt dat de overkapping niet meer dan 3,5 meter bedraagt, is er geen vergunning nodig.

Twijfel je toch? Vraag advies aan een vakman in jouw regio.

Zelf installeren of een specialist inschakelen?

De aankoop Van de materialen van jouw terrasoverkapping kunnen best wel oplopen. Om de prijs van de terrasoverkapping te drukken kan je de overkapping ook zelf plaatsen. Het plaatsen van de overkapping is geen ingewikkeld werk.

Wens je jouw overkapping toch door een vakman te laten plaatsen? Aarzel dan niet en vraag enkele offertes op van vakmannen in en rond Vlaams Brabant.

Hoe vind ik terrasoverkapping plaatsers in Vlaams Brabant?

Volg onderstaande stappen om de beste vakman voor jouw project te vinden.

Stap 1: Vertel ons over jouw project

Een goed verhaal start met een goede voorbereiding. Zorg ervoor dat je een duidelijk beeld hebt van hetgeen je voor ogen hebt. Vertel ons vervolgens over jouw droom, zodat ook wij jouw plannen op de voet kunnen volgen.

Stap 2: Wij zoeken de beste specialisten van terrasoverkappingen in jouw buurt

Wij zoeken de beste vakmannen uit jouw regio voor het plaatsen van jouw ideale terrasoverkapping.

Stap 3: Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes

Vraag via het offerteformulier gratis en vrijblijvend enkele offertes op van vakmannen in en rond Vlaams Brabant. Vergelijk hun prijzen en bespaar op jouw budget. Kom in aanraking met de vakman die perfect past binnen jouw project. Hij staat je bij met de nodige raad en je bent verzekerd van een mooie afwerking.

Terrasoverkapping: vind de juiste specialist in Vlaams Brabant

Vul het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bedrijven in Terrasoverkapping die actief zijn in uw regio.
Bedrijven voor Terrasoverkapping
Bekijk de specialisten in de omliggende gemeenten