Lijst van de beste specialisten voor terrasoverkapping actief in Vlaams Brabant

BFix
100%
Eduard ScheLfoutstrat 199 B
B-1770 Liedekerke

BFix is een zusterbedrijf van 2FixWij zijn een jong en dynamisch bedrijf dat al jaren actief is in outdoor lifestyle.Waarbij het leveren van kwalitatief en verzorgd werk onze absolute prioriteit is.Je kan bij ons terecht voor de volgende werken:Carports en terrasoverkap … (Lees meer)

BEERINS
100%
Koning Leopoldlaan 2 bus 2 P
B-9990 Maldegem

BEERINS is een bedrijf afkomstig uit Maldegem. Partner van Bobex sinds 2020, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Terrasoverkapping, Carport, Veranda.

De Raammeester
100%
Oude Katsei 109
B-3890 Gingelom

Wij zijn gespecialiseerd in ramen en deuren, we zijn actief in Limburg.Onze ramen zijn isolerend en zonwerend. We hebben enkel, dubbel en driedubbel glas.Dankzij het dunne raamprofiel zien onze ramen er modern en strak uit zonder dat de stevigheid verloren gaat.Laat het … (Lees meer)

ABRISUD BENELUX
100%
Leuvensesteenweg 46B
1972 ZAVENTEM

ABRISUD BENELUX is een bedrijf afkomstig uit ZAVENTEM. Partner van Bobex sinds 2021, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Terrasoverkapping, Zwembadoverkapping, Pergola.

V&V+
100%
Leo de Béthunelaan 74
B-9300 Aalst

Bij V&V Plus streven we er naar om jouw woning een huiselijke en eigentijdse sfeer te geven. Dat doen we door op zoek te gaan naar de beste premium producten op de Belgische markt. Wij zijn gespecialiseerd in zonwering, Een product die bijdraagt … (Lees meer)

ISOVERA
97%
Diestersteenweg 4
3510 Hasselt

Wil u in alle omstandigheden en alle comfort van uw prachtige woonomgeving genieten met een nieuwe veranda? Of wil u uw oude veranda renoveren? Met Isovera haalt u ongeëvenaarde kwaliteit in huis, zowel op vlak van materiaal als service. Wij werken met hoogwaardig … (Lees meer)

Opregt
96%
Lichtenberglaan 2054
3800 Sint-Truiden

Opregt is een bedrijf afkomstig uit Sint-Truiden. Partner van Bobex sinds 2019, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Terrasoverkapping, Pergola, Ramen, deuren en beglazing.

CSS Outdoor Living
95%
Kapittelstraat, 131
B-9400 Ninove

CSS Outdoor Living is een BVBA gespecialiseerd in het ontwerpen van outdoor infrastructuren waaronder veranda’s, terrasoverkappingen, pergola’s en carports op maat van de klant. Andere producten die behoren tot CSS’ aanbod zijn o.a. de plaatsing van zonwering, vlie … (Lees meer)

Maison Passion
91%
Chaussée De Dinant 1462
B-5100 Wépion

Bij Maison Passion hebben ramen, deuren en veranda’s geen geheimen meer voor ons!
Wij hebben sinds 1996 een vestiging in Wépion en sindsdien heeft Maison Passion zich ontwikkeld tot een respectabel merk en dé referentie voor ramen, deuren en veranda’s in … (Lees meer)

Franky Ancaer
84%
Pollarebaan 119
9401 Ninove

Franky Ancaer is uw expert in ramen, deuren, veranda’s en pergola’s in Ninove. We zijn actief in de regio rond Ninove en volledig Vlaams-Brabant. Zowel voor renovatie- als nieuwbouwprojecten leveren en installeren we kwaliteitsvolle ramen, deuren, pergola&rs … (Lees meer)

Mondial Châssis
Rue du Serpolet 18
7522 Tournai

Mondial Châssis is een bedrijf afkomstig uit Tournai. Partner van Bobex sinds 2018, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Terrasoverkapping, Pergola, Veranda.

Midesti
Hasseltweg 402
B-3600 Genk

Midesti is een bedrijf afkomstig uit Genk. Partner van Bobex sinds 2022, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Terrasoverkapping, Pergola.

Het Verandabouwhuis
Bareelstraat 51 bus 10
B-9506 Idegem

Het Verandabouwhuis is een bedrijf afkomstig uit Idegem. Partner van Bobex sinds 2022, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Terrasoverkapping, Pergola, Veranda, Badkamerrenovatie.

Vitro construct
Rond Punt 17
B-3570 Alken

Vitro construct is een bedrijf afkomstig uit Alken. Partner van Bobex sinds 2023, is zij gespecialiseerd in de volgende activiteitensector(en): Terrasoverkapping, Pergola, Veranda.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de terrasoverkapping?
3. Wanneert wilt u van start gaan met de aanleg van uw terrasoverkapping?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.

Waarom een terrasoverkapping plaatsen?

Een terrasoverkapping biedt tal van voordelen. De overkapping doet de waarde van jouw woning stijgen. Je profiteert eender welk ogenblik van jouw tuin, aangezien de overkapping jou tegen verschillende weersomstandigheden beschermt.

De overkapping is warmtewerend, stevig en duurzaam. Er zijn verschillende mogelijkheden om de overkapping op maat te laten maken. Bouw je terras om tot een veranda door zijwanden en schuifdeuren toe te voegen. De terrasoverkapping is een veel goedkoper alternatief dan het plaatsen van een veranda.

Hoeveel kost het aanbouwen van een terrasoverkapping in Vlaams Brabant?

De kostprijs van jouw terrasoverkapping hangt af van het materiaal dat je kiest:

Mogelijke materialen voor je terrasoverkapping

Vooraleer je een keuze maakt qua materialen, moet je eerst weten wat de voor- en nadelen zijn van ieder product.

1. Overkapping hout

Een houten terrasoverkapping past zowel bij een klassieke, landelijke stijl als bij een moderne stijl. Je hebt de keuze uit verschillende houttypes, zoals beuk, eik en douglas. De prijs van jouw overkapping hangt af van het soort hout dan je kiest.

Hout is gemakkelijk te bewerken. Ben je de kleur van jouw overkapping beu, dan kan je hem gemakkelijk schilderen. Hout is een natuurlijk product en dien je af en toe te onderhouden. Een vakman geeft jou het juiste advies voor het onderhoud van jouw terrasoverkapping.

De kostprijs van een houten overkapping ligt tussen de € 500 en € 2.500.

2. Aluminium overkapping

Aluminium is een zeer populair product, omwille van zijn moderne en elegante uitstraling. Daarnaast is aluminium heel sterk en heeft de overkapping nauwelijks onderhoud nodig. De prijs kan variëren naargelang je ook een glazen dak toevoegt of de overkapping combineert met hout.

De kostprijs van een aluminium overkapping ligt tussen de € 1.200 en € 2.600.

3. Kunststof overkapping

De goedkoopste optie is een terrasoverkapping in kunststof. Pvc is iets minder sterk dan hout en aluminium. Om dit op te lossen zijn de profielen in pvc iets dikker dan die in hout of aluminium. Een voordeel is dat pvc geen onderhoud nodig heeft.

De kostprijs van een kunststof overkapping ligt tussen de € 800 en € 2.000.

4. Terrasoverkapping in smeedijzer

Tot slot kan je ook kiezen voor smeedijzer. Smeedijzer gaat mooi samen met de natuurlijke look van jouw tuin. Daarnaast is het mogelijk de overkapping te combineren met klimplanten. Een smid maakt jouw smeedijzeren terrasoverkapping op maat. Aangezien het gaat om maatwerk, ligt de kostprijs hoger dan bij een ander type terrasoverkapping.

Om een idee te krijgen van de kostprijs vraag je best enkele offertes op van vakmannen voor terrasoverkappingen Vlaams Brabant.

Afdak van je overkapping: opties

Er zijn twee opties qua materiaal van het afdak voor je overkapping.

Optie 1 is een vast dak of lamellen. Een vast dak valt onder de standaard terrasoverkapping en komt neer op zo’n € 2.500. Voor lamellen heb je de keuze uit twee opties. Kies je voor de standaard lamellen, dan betaal je tussen de € 3.000 en € 3.500. Voor gemotoriseerd lamellen betaal je zo’n € 5.500. Kantelbare lamellen zijn zowel in hout als in aluminium beschikbaar

De tweede optie is een doek, glazen dak of een schuifdak. Wil je de prijs drukken, dan kies je best voor een doek. Heb je liever een stevig oplossing, dan is glas de beste optie. Een schuifdak, ook wel harmonicadak genoemd, is ideaal als je wat schaduw op jouw terras wil creëren.

Veelgestelde vragen over terrasoverkapping

Heb je nog enkele twijfels vooraleer je een offerte wil aanvragen? Vind hier de antwoorden op de meest gestelde vragen in verband met terrasoverkappingen.

Is een vergunning voor het plaatsen van een overkapping in Vlaams Brabant verplicht?

De totale oppervlakte van alle bijgebouwen mag niet meer dan 40 m² bedragen. Indien je al beschikt over een tuinhuisje, dan moet je deze oppervlakte erbij tellen. Indien je je hieraan houdt en ervoor zorgt dat de overkapping niet meer dan 3,5 meter bedraagt, is er geen vergunning nodig.

Twijfel je toch? Vraag advies aan een vakman in jouw regio.

Zelf installeren of een specialist inschakelen?

De aankoop Van de materialen van jouw terrasoverkapping kunnen best wel oplopen. Om de prijs van de terrasoverkapping te drukken kan je de overkapping ook zelf plaatsen. Het plaatsen van de overkapping is geen ingewikkeld werk.

Wens je jouw overkapping toch door een vakman te laten plaatsen? Aarzel dan niet en vraag enkele offertes op van vakmannen in en rond Vlaams Brabant.

Hoe vind ik terrasoverkapping plaatsers in Vlaams Brabant?

Volg onderstaande stappen om de beste vakman voor jouw project te vinden.

Stap 1: Vertel ons over jouw project

Een goed verhaal start met een goede voorbereiding. Zorg ervoor dat je een duidelijk beeld hebt van hetgeen je voor ogen hebt. Vertel ons vervolgens over jouw droom, zodat ook wij jouw plannen op de voet kunnen volgen.

Stap 2: Wij zoeken de beste specialisten van terrasoverkappingen in jouw buurt

Wij zoeken de beste vakmannen uit jouw regio voor het plaatsen van jouw ideale terrasoverkapping.

Stap 3: Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes

Vraag via het offerteformulier gratis en vrijblijvend enkele offertes op van vakmannen in en rond Vlaams Brabant. Vergelijk hun prijzen en bespaar op jouw budget. Kom in aanraking met de vakman die perfect past binnen jouw project. Hij staat je bij met de nodige raad en je bent verzekerd van een mooie afwerking.

Terrasoverkapping: vind de juiste specialist in Vlaams Brabant

Vul het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van bedrijven in Terrasoverkapping die actief zijn in uw regio.
Bedrijven voor Terrasoverkapping
Bekijk de specialisten in de omliggende gemeenten