Hoe herken je een mooie terrasoverkapping?

Een mooie, moderne terrasoverkapping herken je aan de strakke lijnen en het sobere uitzicht. De terrasoverkapping heeft eenvoudige kleuren. Less is more, dus een moderne terrasoverkapping bevat het minimum aan meubilair. De overkapping kan zowel ergens in de tuin als aan het huis geplaatst worden.

Hoeveel kost dit type overkapping?

Moderne terrasoverkapping

De kostprijs van een moderne terrasoverkapping hangt af van enkele elementen. Ten eerste speelt het materiaal dat je kiest een belangrijke rol. De goedkoopste optie is pvc. De duurdere materialen zijn aluminium en staal. De prijs van dit type terrasoverkapping verschilt naargelang het gekozen hout.

De prijs is eveneens afhankelijk van het type dakbedekking dat je kiest. De goedkoopste optie is een doek. Een doek kan je al krijgen vanaf € 20. Glas is een van de duurdere mogelijkheden. Indien je toch graag de moderne uitstraling van glas behoudt, kan je kiezen voor polycarbonaat.

Tot slot spelen ook de installatiekosten een rol in de totaalprijs. Deze kost is echter afhankelijk van de vakman die de overkapping komt plaatsen. Om niet voor een verrassing te komen staan, vraag je best op voorhand naar offertes bij meerdere vakmannen tegelijk.

Op zoek naar een specialist?
Vergelijk gratis offertes.

Welke materialen gebruiken?

Er zijn diverse materialen waarmee jouw moderne terrasoverkapping kan gemaakt worden.

Hout

Hout is een materiaal dat vaak gebruikt wordt. Het hout zorgt voor een gezellige sfeer in jouw tuin. Je hebt de keuze uit meerdere soorten hout, zoals hardhout en geïmpregneerd hout. Kies een houtsoort die tegen vocht kan. Je wil natuurlijk niet dat jouw houten terrasoverkapping gaat rotten of schimmelen.

Indien je de kleur van je overkapping wil veranderen, dan kan je het hout eenvoudig overschilderen. Zorg ervoor dat jouw overkapping mooi samengaat met jouw tuin en woning.

Prijs houten terrasoverkapping

De kostprijs van een moderne houten terrasoverkapping met geïmpregneerd hout start vanaf € 850. Een terrasoverkapping met hardhout kan je verkrijgen vanaf € 2.000.

Houten terrasoverkapping

Aluminium

Aluminium wordt doorgaans gekozen omwille van het sterke materiaal. Aluminium is bestand tegen alle weersomstandigheden. Daarnaast zorgt een aluminium frame voor een zeer moderne en strakke look in jouw tuin. Tot slot heeft aluminium een zeer lange levensduur.

Indien je jouw aluminium terrasoverkapping iets luxueuzer wil doen ogen, kan je gebruik maken van glas. Daarnaast zijn polycarbonaat of een doek ideale materialen om jouw moderne terrasoverkapping mee af te werken.

Prijs aluminium terrasoverkapping

De gemiddelde prijs van een aluminium overkapping ligt tussen € 1.200 en € 1.500.

Verschuifbare doek

Wat zijn de mogelijkheden qua dakbedekking?

Om in alle weersomstandigheden gebruik te maken van jouw terrasoverkapping, voorzie je de overkapping best van dakbedekking. Je hebt de keuze uit diverse materialen:

  • Glas
  • Doek
  • Polycarbonaat
  • Kantelbare lamellen

1. Bedekking met glas

Glazen terrasoverkapping

Een glazen overkapping heeft zowel plus- als minpunten. Het glas is eenvoudig schoon te maken. Je geniet op elk ogenblik van het uitzicht op jouw tuin of het landschap dat zich achter jouw tuin bevindt.

Het nadeel van een glazen dak is dat het er in de zomer snel erg warm kan worden. Daarom investeer je best ook in een zonwering. Op die manier houd je de hitte buiten en je zit goed beschut tegen de zon. Je geniet op warme zomerdagen volop van jouw terras. Voor deze investering betaal je gemiddeld tussen € 3.000 en € 7.000.

2. Bedekking met doek

Moderne doek

Wil je het eenvoudig houden, kies dan voor een doek. Ook met een doek kan je een moderne uitstraling creëren. Indien je wil genieten van de schaduw, span je het doek tussen enkele palen. Wil je genieten van de zon, dan berg je het doek op.

De prijzen gaan van € 20 tot € 300, naargelang de kwaliteit van jouw gekozen doek. Het zijn de plaatsingskosten van de constructie die de prijs doen oplopen. Vraag daarom steeds offertes op bij diverse vakmannen in jouw regio, vooraleer je jouw terrasoverkapping aanschaft.

Op zoek naar een specialist?
Vraag gratis offertes van enkele vakmannen uit jouw regio.

3. Polycarbonaat

terrasoverkapping met polycarbonaat

Polycarbonaat is een goede vervanger voor glas. Deze kunststof die op glas lijkt, is sterker, financieel voordeliger en minder zwaar. Wil je toch een luxueuze en strakke uitstraling? Kies dan voor glas.

4. Dakbedekking met lamellen

Door gebruik te maken van lamellen geniet je van een open of gesloten terrasoverkapping. Sluit de lamellen indien je de regen en wind onder de moderne overkapping wil voorkomen. Open de lamellen als je wil genieten van het zonnetje of een fris briesje.

Om een strakke, moderne look te creëren is de combinatie van een aluminium terrasoverkapping met lamellen een ideale keuze.

Waar je moderne terrasoverkapping plaatsen?

Je hebt keuze tussen twee locaties om jouw terrasoverkapping te plaatsen. Enerzijds kan je de moderne terrasoverkapping aan de woning plaatsen. Anderzijds kan je de moderne overkapping eender waar neerplanten in de tuin.

Optie 1: Vast aan de woning

terrasoverkapping aan woning

Een terrasoverkapping wordt doorgaans aan de woning gebouwd. Het is de voordeligste mogelijkheid en je vergoot de woning. Je hebt ook de keuze om voor een vast dak te gaan. Dit dak is een verlenging van het dak van jouw woning.

Optie 2: Vrijstaand

Je hoeft een terrasoverkapping niet noodzakelijk aan de woning te bouwen. Creëer een aangenaam plekje in jouw tuin door gebruik te maken van een vrijstaande overkapping. Aangezien de woning geen bescherming biedt, voorzie je best enkele zijwanden om de wind geen vrij te spel geven.

De verschillende materialen die gekozen worden voor een vrijstaande terrasoverkapping zijn hout, aluminium en glas. Daarnaast wordt ook ijzer vaak gebruikt, omwille van zijn authentieke look.

Losstaande terrasoverkapping

Inrichting van een moderne terrasoverkapping: tips

Moderne terrasoverkappingen zijn in verschillende afmetingen en verschillende modellen te verkrijgen. Indien je niet goed weet wat past binnen de stijl van het huis, kan je rekenen op professioneel advies van een vakman. Met zijn vakkundige blik weet hij in één oogopslag wat er mogelijk is.

Er zijn meerdere elementen waarmee je jouw moderne terrasoverkapping kan afwerken. Kies bijvoorbeeld voor zonwering als je gebruik maakt van glas. Plaats zijwanden om geen last te hebben van de wind. Om het een extra gezellige plek te maken, kan je jouw moderne terrasoverkapping van verlichting voorzien.

Naast de afwerking dien je ook aandacht te besteden aan de inrichting. Zorg ervoor dat het meubilair mooi samengaat met het gekozen materiaal.

Inrichting terrasoverkapping

Wil je een moderne terrasoverkapping plaatsen? Vergelijk gratis vakmannen en offertes

Ben je overtuigd en wil je graag een moderne terrasoverkapping in jouw tuin plaatsen? Aarzel niet en vraag via het onderstaand formulier gratis vrijblijvende offertes op. Vergelijk snel en eenvoudig diverse prijzen, en kom in contact met vakmannen in jouw regio.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de terrasoverkapping?
3. Wanneert wilt u van start gaan met de aanleg van uw terrasoverkapping?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Terrasoverkapping
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Terrasoverkapping