Prijs buitenkeuken overkapping 

De prijs en jouw budget zijn bepalend bij het kiezen van een buitenkeuken. Een standaard mobiele buitenkeuken heb je vanaf 300 euro. Wil je een meer uitgebreide versie met bijvoorbeeld kasten en een zijbrander? Reken op een startprijs vanaf 600 euro

Wil je een vaste buitenkeuken laten maken die perfect geïntegreerd is in jouw tuin en/of je woning? Dan varieert de prijs naargelang de materialen en de complexiteit van de constructie. Om een concreet beeld te krijgen van de huidige prijzen is het verstandig om 1 of meerdere offertes aan te vragen bij specialisten. Zo vind je de beste oplossing voor jouw woonsituatie en verlangens. 

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat
Vind specialisten in jouw regio
arrow Ontvang offertes

Voordelen van een overkapping voor een buitenkeuken 

Waarom opteren voor een mooie buitenkeuken met overkapping? Als je een tuin hebt is het leuk om daar optimaal gebruik van te kunnen maken, en de extra ruimte die je hebt te benutten. Verder is het aangenaam om het hele jaar van de buitenlucht te kunnen genieten terwijl je kookt. Je hebt geen last van nare luchtjes die na het koken soms blijven hangen. 

Daarnaast is het gewoon gezellig om een overdekte buitenkeuken te hebben. Vrienden en familie uitnodigen om samen in de tuin te eten was al leuk, maar met een buitenkeuken wordt het nog leuker. Je hoeft niet heen en weer te schipperen tussen de keuken binnen en de gasten buiten. Met een buitenkeuken met eventueel een geïntegreerde barbecue wordt het koken zelf een onderdeel van het plezier.

Om het hele jaar van je mooie buitenkeuken te kunnen genieten is het interessant om ook een overkapping te plaatsen. Door je keuken te beschermen tegen de wisselende weerselementen zal hij langer meegaan en bespaar je op onnodige onderhoudskosten. Bovendien kan je eventueel meubilair zo beschermen.

Een overkapping maakt het mogelijk om ongeacht de weersomstandigheden te kunnen genieten van je tuin. Het weer in België en Nederland is onvoorspelbaar. Door een overkapping hoef je hier minder rekening mee te houden.

buitenkeuken overkapping

Materialen en dakbedekking 

Voor je overkapping plaatsen en het plaatsen van je nieuwe buitenkeuken zijn er verschillende opties. Aluminium is populair vanwege de duurzaamheid en het onderhoudsgemak. Hout of kunstof zijn ook een goede optie. Hout geeft een rustiek, landelijk gevoel. Tegelijk vraagt het meer onderhoud. 

Voor de dakbedekking heb je keuze uit glas, polycarbonaat of doek. Glas en polycarbonaat zijn allebei transparant, waardoor je buitenkeuken ruimtelijker aanvoelt. Polycarbonaat lijkt op glas, maar is sterker, en lichter.

Een doek die je over de overkapping en buitenkeuken hangt, is ook een goede optie, omdat het je flexibiliteit geeft. Als je bijvoorbeeld voor een uitschuifbaar doek kiest als overkapping, bepaal je zelf of je in de zon wil zitten of liever de schaduw opzoekt. 

Op zoek naar een specialist?
Vraag professioneel advies aan vakmannen

Waar plaatsen? 

Naast het soort overkapping is het belangrijk om de locatie te bepalen. Je kan bijvoorbeeld kiezen om de keuken met overkapping als bijgebouw aan je woning te plaatsen, of juist op een (bestaand) terras, of helemaal vrijstaand

1. Bijgebouw aan je huis 

Als bijgebouw is een buitenkeuken met overkapping buitengewoon handig. Omdat je op die manier direct een beetje beschut zit. Hierdoor heb je minder last van de wind tijdens het koken en ben je dichtbij je woning als je bijvoorbeeld binnen nog iets bent vergeten. 

buitenkeuken overkapping bijgebouw

2. Integreren in het terras

Met een buitenkeuken met overkapping op je terras in de tuin maak je het koken tot een echte tuinervaring. Met de juiste tuinoverkapping wordt je buitenkeuken op je terras een gezellig middelpunt van de tuin waar samen gekookt, gegeten en gedronken kan worden. 

buitenkeuken-min.jpg

3. Losse buitenkeuken 

Een losse buitenkeuken is ideaal als je een wat kleinere tuin hebt, of zelfs enkel een binnenplaats. Je bespaart aan ruimte maar kan nog steeds lekker buiten koken en eten. Dankzij de overkapping blijf je goed beschut. 

losse buitenkeuken

Opties voor verwarming en verlichting 

Een buitenkeuken met overkapping is niet alleen leuk op warme dagen. Je kan ze op verschillende manieren verlichten en verwarmen. Zo kan je er ongeacht het seizoen genieten van het buitengevoel.

Door infraroodverwarming te installeren blijft het buiten lekker knus en gezellig. De warmers kan je integreren in je overkapping of bijvoorbeeld op staanders plaatsen.

Vind specialisten in jouw buurt + Vergelijk gratis offertes 

Ben je laaiend enthousiast en overtuigd dat een overdekte buitenkeuken iets voor jou is? Via onderstaand formulier kan je gratis en geheel vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere specialisten in jouw buurt. Zo kan je makkelijk alle mogelijkheden afwegen en vergelijken.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de terrasoverkapping?
3. Wanneert wilt u van start gaan met de aanleg van uw terrasoverkapping?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Terrasoverkapping
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Terrasoverkapping