Wat beïnvloedt de prijs van een doek voor een terrasoverkapping?

Om een correcte prijsinschatting voor terrasoverkapping met doek te kunnen maken, hou je best rekening met een aantal zaken. We zetten ze hieronder voor je op een rij.

1. Standaardmodel of op maat?

Ben jij een klusjesman? Dan kun je al veel geld besparen. Standaardmodellen worden in massaproductie vervaardigd en zijn veel goedkoper dan op maat gemaakte modellen. Als je het doek zelf plaatst, bespaar je bovendien mogelijk enkele honderden euro’s. Ben je blij met het exemplaar in de winkel? Mooi zo!

Uiteraard kun je specialisten of leveranciers ook om een ​​offerte vragen. Als je niet vindt wat je zoekt, is een doek op maat de beste optie! Er zitten geen naden op het doek en het je kan zo groot en klein laten maken als je zelf wil. Hou er wel rekening mee dat standaardmodellen goedkoper zijn dan maatwerk.

2. Grootte van je terrasoverkapping

Hoe groter je terras, hoe duurder het wordt om je terras te overspannen met een doek. Logisch, want meer grondstoffen kost de leverancier ook meer geld.

3. Installatiekosten

Laat je jouw terrasoverkapping plaatsen? Bijkomende kosten voor installatie zijn meestal inbegrepen in de totaalprijs wanneer je een offerte ontvangt. Het laten plaatsen van doek kost gemiddeld 50 euro extra per vierkante meter.

4. Verdere afwerkingen

Terrasoverkappingen met doek bieden vele mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om er een volwaardige overkapping van te maken met schuifwanden of wandpanelen. Ook kan je opteren voor terrasverwarmers en mooie verlichting. Of, wat dacht je van een uitschuifbare doek?

Je merkt dat je over heel wat opties beschikt. Let wel, extra opties betekent ook een hoger prijskaartje.

Op zoek naar een specialist?
Laat je adviseren door een expert

Voordelen en minpunten van een overkapping met doek

terrasoverkapping doek oprolbaar

Voordelen

Een groot pluspunt is dat uitschuifbare terrasoverkappingen met doek zeer flexibel zijn. Wil je van de volle zon genieten of juist meer schaduw? Je bepaalt het volledig zelf. Daarnaast is het doek zelf erg sterk en zijn er veel mogelijkheden qua vormgeving.

Je hebt keuze uit een verscheidenheid aan kleuren, vormen en maten. Je kan dus kiezen wat het beste bij jouw behoeften en wensen aansluit. Een doek als overkapping op maat zelf is makkelijk te maken. Groter of kleiner? Het kan allemaal!

Nadelen

Minpunt is natuurlijk dat je bij slecht weer het doek moet oprollen of naar binnen halen om het materiaal te beschermen. In sommige gevallen zijn stoffen terrasoverkappingen regenbestendig. Maar hevige regenval zoals hagel of sneeuw kunnen de stof ernstig beschadigen.

Welke soorten doeken voor terrasoverkapping bestaan er?

terrasoverkapping doek waterdicht

Optie 1: Waterafstotend

Dit type terrasoverkapping is regenbestendig, zolang de bui niet te heftig is. Een waterafstotend doek heeft speciale tape op de naden voor extra lekbescherming. Qua prijs vallen waterafstotende doeken in het middensegment: over het algemeen zijn ze duurder dan waterdoorlatende stoffen, maar goedkoper dan waterdichte stoffen. De prijzen beginnen vanaf 1000 euro. Afhankelijk van de extra opties zoals een elektrisch uitschuifbaar doek, lopen ze snel op tot 3000 à 5000 euro.

Optie 2: Waterdoorlatend

Consumenten kiezen vaak voor terrasoverkappingen een doek met waterdoorlatende eigenschappen. Het voordeel van dit type is dat er geen vocht kan binnendringen, waardoor de stof niet begint te rotten of te schimmelen. Wat door speciale materialen ook niet gebeurt bij waterdichte stoffen.

Ook is dit type meestal voorzien van een anti-UV coating, waardoor zonlicht geen invloed heeft op de duurzaamheid en kwaliteit van het materiaal. Het enige nadeel is dat de stof niet bestand is tegen stortbuien. Gebruik dit type terrasoverkapping daarom bij voorkeur alleen bij droog weer.

Als je een beperkt budget hebt en op zoek bent naar een stoffen terrasoverkapping, dan is dit type doorvoering een goede optie. Reken ongeveer 500 à 1000 euro voor een waterdoorlatend doek.

Optie 3: Waterdicht

Je kunt voor een waterdicht doek kiezen als je onder alle weersomstandigheden droog wilt blijven. Terrasoverkappingen van waterdichte doeken zijn meestal geheel uit pvc samengesteld. Een andere mogelijkheid is een polyester doek met een sterke coating. Het voordeel van dit waterdichte materiaal is dat het makkelijk schoon te houden is en dat het water snel van de stof afloopt.

Waterdichte exemplaren bieden meestal ook een goede bescherming tegen uv stralen, zodat ze tijdens hittegolven als schaduwdoek kunnen dienen. Het materiaal heeft een extra behandeling ondergaan voor een betere waterafstotendheid. Dit alles vertaalt zich uiteraard in een hoger prijskaartje. De prijs van een waterdicht doek begint bij 2000 euro en lopen snel op tot wel 10.000 euro.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind specialisten in jouw buurt
arrow Ontvang offertes

Hoe een terrasoverkapping doek kiezen? Aandachtspunten

terrasoverkapping met doek

Zonwering doek

Om je terras te beschermen tegen de zon, kun je kiezen uit verschillende zonweringen. Zo zijn er knikarmschermen, die je aan de voorkant van je huis bevestigt. Opgevouwen neemt het weinig ruimte in beslag. Een zonwerend doek is gemaakt van stevig zeildoek voor flexibele plaatsing in je tuinoverkapping. Het is ook eenvoudig te verwijderen.

Oprolbare doek

Ben je op zoek naar een flexibele oplossing? Dan is het aan te raden om een ​​rekbare en oprolbare doek te kiezen. Hiermee kun je altijd bepalen hoeveel schaduw je creëert.

Wil je een terrasoverkapping met doek plaatsen? Vergelijk gratis offertes

Vraag gratis vrijblijvende offertes voor terrasoverkappingen met doek via onderstaand offerteformulier. Vergelijk adviezen en prijzen. Vind zo de beste optie voor jouw budget en project.

arrow
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de terrasoverkapping?
3. Wanneert wilt u van start gaan met de aanleg van uw terrasoverkapping?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Mijn aanvraag versturen
VERTROUWELIJK | Uw gegevens zullen alleen zichtbaar zijn voor specialisten die in aanmerking komen voor uw aanvraag.
Vragen met een sterretje (*) zijn verplicht.

Wij respecteren uw privacy. In overeenstemming met de wet van 30 juli 2018 betreffende de bescherming van natuurlijke personen met betrekking tot gegevensverwerking, kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid
Terrasoverkapping
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 23 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Terrasoverkapping