Voordelen van een terrasoverkapping voor de horeca

Een terrasoverkapping biedt heel wat voordelen voor jouw horecazaak. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste pluspunten:

 • Verander je terras in een buitenruimte die zich aan elk weertype kan aanpassen
 • Bescherm je gasten tegen zon, wind, regen en kou
 • Optimale bezetting van je binnen- en buitenruimtes in iedere weersituatie
 • Eenvoudige bediening voor jou en je medewerkers
 • Je meubels en kussens kunnen elke nacht buiten blijven staan
 • Bespaar tijd voor je personeel: verspil geen tijd met het inrichten van terrassen zoals het opzetten van parasols en het neerleggen van kussens
 • Oplossingen op maat voor elk horecabedrijf
 • Frames zijn makkelijk schoon te maken en te onderhouden
 • Je medewerkers kunnen zich blijven focussen op de klanten en omzet
Op zoek naar een specialist?
Laat je adviseren door een expert

Terrasoverkapping horeca prijzen

De prijs van horeca terrasoverkappingen zijn afhankelijk van de grootte van de overkapping. Heb je een groot dak of een grote overkapping? In dat geval heb je meer materiaal nodig. Gevolg: ook een hoger prijskaartje voor je overkapping. Daarnaast bestaat er een prijsverschil tussen handmatige en elektrische bediening voor het openen en sluiten van je terrasoverkapping. Een simpele uitschuifbare terrasoverkapping kost je rond de 1000 euro.

Ook zijn oprolbare terrasoverkappingen met doek goedkoper dan overkappingen van glas, kunststof of lamellen. Voor de eenvoudigste vorm van een terrasoverkapping tel je zo’n 3.000 euro neer. Voor die prijs heb je een kleine uitbreidbare terrasoverkapping met waterafstotend doek. Weet dat de kosten makkelijk kunnen oplopen tot 6.000 euro, afhankelijk van de grootte en eventuele bijkomende opties.

Terrasoverkappingen van glas of kunststof beginnen bij ongeveer 6.000 euro. Afhankelijk van grootte en opties kunnen de prijzen oplopen tot 14.000 euro of meer. Dit zijn natuurlijk slechts richtprijzen. De huidige prijzen kunnen variëren.

terrasoverkapping horeca

Waarop letten bij het kiezen van een terrasoverkapping?

 • Overkappingen moeten onder alle weersomstandigheden goed functioneren. Op warme dagen zit je in de schaduw. Maar evengoed moeten klanten buiten kunnen blijven zitten, en eten en drinken bij slecht weer. ‘s Nachts is de terrasoverkapping sfeervol verlicht en zorgt ze voor warmte.
 • Goede bescherming tegen alle weersomstandigheden, ook tegen de wind
 • Genoeg verlichting op donkere momenten, via ledverlichting bijvoorbeeld.
 • Duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

Welke mogelijkheden heb je qua dakbedekking?

Glazen terrasoverkapping horeca

1. Dakbedekking met doek

Een dakbedekking met doek wordt in de horeca het meest gebruikt als overkapping van terrassen. Het doek van een terrasoverkapping bestaat vrijwel altijd uit een combinatie van polyester (een sterke kunststof) en pvc (een soort kunststof). Er zijn drie soorten stof waaruit je kan kiezen: doorlatend, waterafstotend en waterdicht.

Voor alle stoffen geldt: hoe beter de kwaliteit, hoe beter de duurzaamheid, en de water- en vlekbestendigheid. Het doek kan ook het hele jaar door worden gewisseld. In de zomer kan je een (dunnere) doek gebruiken ter bescherming tegen de zon. In de winter kan je opteren voor een dikker doek die de warmte beter vasthoudt.

Het voordeel van doek is dat het een relatief goedkoop materiaal is in vergelijking met glas of kunststof. Het nadeel van stof is de geringere sterkte.

2. Uitschuifbaar dak

Met een vast dak kun je zowel in de volle zon als in de schaduw zitten, tussenoplossingen zijn er niet. Je kunt de uitschuifbare terrasoverkapping op twee manieren verplaatsen: handmatig of elektrisch.

Het behoeft geen betoog dat handmatig openen goedkoper is dan elektrisch. Het is echter veel gemakkelijker om de bovenkant elektrisch te openen en te sluiten. Met één druk op de knop schuif je de luifel naar binnen of naar buiten. Elektrische bediening kan voor alle soorten dakbedekking: doek, polycarbonaat of glas.

Het grootste voordeel van een uitschuifbare overkapping is dat je jouw klanten kunt laten kiezen: zon of schaduw?

3. Andere opties

Uitbreidbare terrasoverkappingen kunnen worden samengesteld uit verschillende dakbedekkingsmaterialen: doek, kunststof of glas. Deze mogelijkheden zie je vaak bij particulieren en komen minder vaak voor in de horeca. Terrasoverkappingen in de horeca worden vrijwel altijd op maat gemaakt.

Geen terras is immers even groot en je kunt hem het beste helemaal afdekken. Terrasoverkappingen in de horeca worden in de meeste gevallen gemaakt van aluminium. Je hebt aluminium frame staanders en balken. Deze laatste zijn aangebracht op de gevel, waarop de dakstructuur van de overkapping rust.

Terrasoverkappingen van hout zijn mogelijk, maar die zijn meestal alleen voor privé- of particulier gebruik verkrijgbaar.

Op zoek naar een specialist?
Vraag gratis 1 of meerdere offertes

Is een vergunning verplicht voor een terrasoverkapping in de horeca?

horeca terrasoverkapping

Voor het plaatsen van terrasoverkappingen in de horeca hoef je in principe geen vergunning aan te vragen. Er zijn wel een aantal voorwaarden. In de praktijk zal je daar vaak al aan voldoen, waardoor je geen vergunning hoeft aan te vragen. En ook een meldingsplicht zal niet nodig zijn.

Wil je meer weten over de aanvullende voorwaarden? Neem best even contact op met jouw gemeente. Die kan jou duidelijk vertellen of je al dan niet een vergunning moet aanvragen.

Vind installateurs in jouw regio en vergelijk gratis vrijblijvende offertes

Vergelijk gratis 1 of meerdere vrijblijvend offertes voor terrasoverkappingen voor de horeca via onderstaand offerteformulier. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en vind je de beste oplossing voor jouw zaak.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de terrasoverkapping?
3. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw terrasoverkapping?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
Terrasoverkapping
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Prima oplossing om met diverse bedrijven in contact te komen. Bobex doet eerste screening en door het feedback systeem k...Lees meer
Paul C.
Enorm positieve ervaring. De leveranciers nemen zelf contact op, dat is een enorme tijdswinst voor ons. Wij moeten zelf ...Lees meer
Sylvie V.
De leveranciers hebben zeer snel gereageerd waardoor wij op zeer korte termijn een beslissing hebben kunnen nemen. Wij z...Lees meer
Kelly V.
Bedrijven voor Terrasoverkapping