Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Welk materiaal verkiest u?
2*. Wat is de geschatte oppervlakte van de terrasoverkapping?
3. Wanneer wilt u van start gaan met de aanleg van uw terrasoverkapping?
4. Beschrijving van uw project
5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Waarom een terrasoverkapping plaatsen?

Een nieuwe terrasoverkapping biedt heel wat voordelen. Enkele redenen waarom een overkapping plaatsen een goed idee is:

  • Een terrasoverkapping beschermt tegen de zon op warme zomerdagen. Een overkapping is zonwerend, dus kan je heerlijk genieten van schaduw bij warme temperaturen.
  • Terrasoverkappingen zijn precies naar jouw smaak te maken. Zo geniet je altijd van een overkapping die bij je woning en tuin past. Een terrasoverkapping op maat biedt nog meer extra opties dan een bouwpakket.
  • Het is mogelijk uit te breiden naar een veranda.
  • Met een overkapping geniet je elk seizoen van je tuin. Op warme zomerdagen, maar ook bij minder weer kan je er perfect tijd doorbrengen.
  • De plaatsing van een terrasoverkapping gebeurt vrij snel en makkelijk. Voor jarenlang plezier hoef je dus niet heel lang te bouwen.
  • Je woning stijgt in waarde met een terrasoverkapping op maat.
  • Je overkapping laten plaatsen door een vakman betekent ook dat je recht hebt op garantie. Zo ben je verzekerd van de juiste kwaliteit en plaatsing.
houten terrasoverkapping

Wat is de kostprijs van een terrasoverkapping op maat?

Passen de standaard afmetingen niet voor jou? Op maat is altijd mogelijk. Er is geen vaste prijs voor terrasverkappingen op maat. De prijs van een op maat gemaakte overkapping is afhankelijk van meerdere factoren. Zo spelen de afmeting, materialen, extra opties en installatiekosten een rol. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een vrijstaande terrasoverkapping op maat.

De richtprijzen voor nieuwe terrasoverkappingen op maat:

  • Aluminium terrasoverkapping: 1.200 – 1.600 euro
  • Houten terrasoverkapping: 500 – 2.500 euro
  • Pvc terrasoverkapping: 800 – 2.000 euro
Op zoek naar een specialist?
Vergelijk gratis tot 5 offertes

Aandachtspunten bij het vergelijken van offertes

Wanneer je een terrasoverkapping op maat wenst te plaatsen is het belangrijk op enkele zaken te letten. Je kan het jezelf makkelijk maken en beroep doen op een vakman. Zij hebben jarenlange ervaring in het vak en kunnen dus de juiste keuzes maken.

1. Vergelijk terrasoverkapping offertes volgens je keuze van materiaal

Je kan kiezen tussen een houten terrasoverkapping op maat, een overkapping van aluminium of een terrasoverkapping in pvc. Alle materialen hebben hun eigen voordelen:

Houten overkapping op maat

Een houten overkapping op maat heeft heel wat voordelen. Zo is hout de goedkoopste optie, je hebt al een houten terrasoverkapping vanaf 500 euro, de exacte prijs is afhankelijk van de houtsoort die je kiest. Daarnaast heeft hout een mooie, landelijke uitstraling die bij vrijwel iedere woning past.

Hout is ook een makkelijk te bewerken materiaal en kan perfect op maat gemaakt worden. Ook de kleur van een houten terrasoverkapping is snel aanpasbaar.

Er zijn verschillende soorten hout om een overkapping mee te maken. Welke houtsoort moet je kiezen? Dat is afhankelijk van je budget en persoonlijke smaak. Het kan handig zijn om een vakman raad te plegen.

Aluminium overkapping op maat

Een aluminium terrasoverkapping op maat is erg stevig en heeft een heel elegante, strakke uitstraling. Ook heeft een overkapping van aluminium haast geen onderhoud nodig. Een aluminium overkapping is verkrijgbaar vanaf 1.200 euro. Daarmee is het wel het duurste materiaal.

Aluminium terrasoverkappingen zijn niet heel moeilijk te bewerken en zijn erg duurzaam. Aluminium roest niet en het metaal is extra beschermd door een poedercoating. Zo heb je jarenlang plezier van je moderne terrasoverkapping.

Terrasoverkapping in pvc

Een terrasoverkapping in pvc heeft weinig onderhoud nodig. Pvc is een stuk goedkoper dan aluminium. Je kan vanaf 800 euro al een pvc terrasoverkapping plaatsen. De profielen van de overkapping zijn wel iets dikker dan bij houten of aluminium overkappingen.

2. Vergelijk volgens soort dakbedekking van je terrasoverkapping

Overkapping met doek

Je kan kiezen voor een overkapping met doek als dakbedekking. Dit is een doek die in- en uitschuifbaar is en je verschillende segmenten over elkaar heen schuift. Een doek beschermt tegen de regen, maar kan ook beschermen tegen de wind of vallende bladeren.

Een doek is een makkelijke, efficiënte en goedkope manier om een dakbedekking te plaatsen. Je combineert het voordeel van een stabiele terrasoverkapping met een oprolbaar doek.

Er bestaan waterafstotende doeken, waterdichte doeken en doeken met segmenten. In standaard maten of helemaal op maat gemaakt!

Dakbedekking met polycarbonaat

Een dakbedekking met polycarbonaat is licht van gewicht, maar erg stevig en vereist weinig onderhoud. Het is makkelijk te bewerken en is ook brandwerend.

Bij een polycarbonaat dakbedekking wordt een uv-bestendig materiaal aangebracht. Zo heb je minder last van uv-straling en verkleuren je meubels onder de verkapping niet.

Glazen dak

De laatste optie qua dakbedekking voor je terrasoverkapping is een glazen dak. Er zijn heel wat dingen te zeggen in het voordeel van glazen daken.

Zo zorgt glas voor het beste zicht en lichtdoorlating. Een glazen dak heeft ook bijna geen onderhoud nodig, af en toe schoonmaken is meer dan genoeg. Daarnaast is glas een erg sterk materiaal met lange levensduur, een glazen dak blijft lang intact.

Een glazen dak is wel erg duur in aankoopprijs. Ook blijven stof en bladeren makkelijk op je dak zitten, dit zie je natuurlijk gewoon liggen. Glas geeft een luxe terrasoverkapping uitstraling.

Vind vakmannen voor terrasoverkappingen op maat: vraag en vergelijk gratis offertes

Interesse om een terrasoverkapping op maat dat aan al jouw wensen voldoet te laten plaatsen? Via onderstaand formulier vraag je snel en eenvoudig naar offertes bij meerdere vakmannen tegelijk. Zo verzeker je jezelf van goed advies, kan je makkelijk prijzen vergelijken en een keuze maken volgens jouw smaak en budget.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vind vakmannen in jouw regio
arrow Ontvang offertes
Hoe werkt het?
1
Doe uw aanvraag via het formulier
2
Ontvang gratis offertes op maat
3
Vergelijk en kies* de beste vakman!
*Uw aanvraag is vrijblijvend, u bent niet verplicht iemand te kiezen.
Actief in meer dan 150 verschillende sectoren
Bobex is het grootste offerteplatform in België
Wij helpen elke maand meer dan 35.000 mensen
Al 24 jaar de pionier in de offertevergelijking
Veelgestelde vragen
Zodra u het formulier heeft ingevuld, bellen wij u op voor enkele bijkomende vragen. Zo kunnen we u matchen met de specialisten die het meest geschikt zijjn voor uw aanvraag. Vervolgens nemen deze specialisten contact met u op om een offerte op maat te kunnen opstellen. Dit is volledig gratis en vrijblijvend. Tenslotte kunt u vergelijken en de beste specialist kiezen.
Nee, de offertes zijn volledig vrijblijvend. U bent dus zeker niet verplicht om een specialist te kiezen.
Many of our specialists only work in certain regions. We therefore need your address to match you with the right specialists. In addition, the specialists often have to come on site to prepare a quote, so it is useful if they have your address immediately. We need your telephone number to be able to contact you quickly so that we can complete and forward your request. Your data will be treated confidentially and will only be visible to the specialists with whom you are matched.
Wanneer het gaat om een renovatieproject komen onze specialisten bijna altijd ter plaatse. Dit is nodig om een correcte offerte op maat te kunnen opstellen, aangezien de prijs van een renovatieproject afhangt van een heleboel factoren.
Zodra wij u na uw w aanvraag ontvangen, bellen wij u op binnen de 48u. Op dat moment versturen wij uw aanvraag meteen naar de juiste specialisten die u ook binnen de 48u zullen contacteren voor een offerte.
Ja, al onze specialisten worden onderworpen aan een kwaliteitscontrole vooraleer ze kunnen toetreden tot ons netwerk. Onze gebruikers kunnen de specialisten bovendien een review geven. Deze kunt u raadplegen om een nog betere keuze te maken. U kunt achteraf zelf ook de specialisten beoordelen. Met negatieve feedback gaan we meteen aan de slag om steeds de beste kwaliteit te kunnen bieden.
Construction worker
Ontvang offertes